Journey diary - blogin 10 matkakuvaa - haaste kiersi Liikkeellä - blogin ja Marimenten kautta minullekin asti, kiitos kaikille teille! Suurin osa kuvistani majailee muualla kuin koneen kovalevyllä, mikä vähän rajoitti kuvien valintaa, mutta kymmenen kuvaa on nyt vihdoista viimein valittu. Osa kuvista on tosin jo blogien teksteissä ollut esillä, mutta kaikkia ei ole onneksi vielä täällä nähty.

Toisinaan on todella rentouttavaa uppoutua vanhoihin valokuviin tuntikausiksi ja palata niihin hetkiin, tunnetiloihin ja muistoihin, jotka kuvat esille tuovat. Tietenkään ne elämän parhaimmat hetket eivät juuri valokuviin päädy, mutta toisaalta kuvat muistuttavat myös niistä ihanista hetkistä, joita kamera ei vanginnut valokuviin. Tässä omat kymmenen matkakuvaani!

1. Kuva lentokoneen siivestä
Lentokoneesta katsotut auringonlaskut ovat aina upeita. Niiden katseleminen rentouttaa ja tuo toisinaan mukavan haikean olotilan. Tämä kuva on otettu matkalla Philadelphiasta Lontooseen helmikuussa.

Katselin auringonlaskua viime lennollakin Helsingistä Frankfurtiin ja tipautin muutaman kyyneleen. Sen lisäksi, että itse maisema oli upea, salakuuntelin lähes koko matkan kahden suomalaismiehen kaunista keskustelua elämästään, perheistään ja onnellisuudesta. Siinä hetkessä oli moni asia kohdallaan.


2. Paras vahingossa onnistunut kuvaKuvailin Tukholman kauniin värikkäitä taloja, enkä juurikaan kiinnittänyt huomiota kadulla oleviin ihmisiin, aurinkokin vähän silmiä häikäisi. Jälkikäteen katsoin, että erityisesti kuvan keskellä näkyvät neljä ihmistä tuovat kuvaan kivaa fiilistä. Tämä kuva onkin nyt Tukholman kuvistani suosikkini!

3. Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelleNauran joka kerta kun katselen tätä kuvaa leikkivistä apinoista. Kuva on otettu Gibraltarilla missä apinoita näkyy vapaana siellä täällä. Suloisia veijareita!

4. LuontokuvaKomeat ja toisinaan karut vuorimaisemat sekä avara meri saavat minut ehdottomasti huokaisemaan ihastuksesta, mutta vehreissä satumetsissä vain on sitä jotain. Metsien takia Saksassakin niin hyvin viihdyn. Tämä kuva on kuitenkin otettu Nerjasta, Espanjasta. Tällaisissa maisemissa on ihanaa kuljeksia. 

5. Kuva yläilmoistaKaunis ja valtava valkoinen risti seisoo Marjan-kukkulalla, Kroatiassa. Sen juurelta on hienot näkymät alas merelle ja Splitiin, mutta ei yläilmoissakaan ole aurinkoisella ilmalla valittamista. Kukkulan hiljaisuudessa oli ihanaa kävellä eikä keskusta tosiaan ole kaukana, joten tästä tuli minun suosikkipaikkani Splitissä.

6. PostikorttimaisemaRooma on yhtä postikorttia. Olisin voinut valita tähän jonkin tunnetun nähtävyydenkin Roomasta, mutta mielestäni tässäkin näkyy kaupungin kiehtova ulkomuoto kivasti. Muhkuraisia katuja, väriä ja ränsistyneisyyttä tarjoaa Trasteveren kaupunginosa.

7. Kuva matkaseurastaMatkaseurahan meikäläisellä vaihtuu usein matkan luonteesta riippuen, mutta suurin osa viime vuosien reissuista on tehty yhdessä puolison kanssa, erityisesti kaikki pidemmät reissut. Myös yksin, siskojen sekä ystävien kanssa tulee reissattua. Täällä Saksassa olen reissannut myös muutaman kerran isommassa ryhmässä, mikä on lyhyille päivämatkoille ihan hauska matkustusmuoto, mutta pidempään se ei ole oma juttuni. Haluan vaikuttaa matkan sisältöön melko paljon, joten ihan kenen tahansa kanssa en varsinkaan pidemmälle reissulle lähtisi.

8. Fiilistelykuva palmun allaTämä mukava rentoutumispaikka Key Biscaynessa sijaitsi bussimatkan päässä Miamin keskustasta. Rauhallinen ja kaunis paikka tarjosi hienot puitteet auringonlaskun ihastelemiselle.

9. Hyvää huomenta -kuvaKuukauden ajan heräsimme tämän upean Toba-järven tarjoamaan näköalaan Indonesiassa ja nautimme aamupalamme veneilijöitä katsellen. Toba on todella viehättävä ja rauhoittava paikka. Kuten näkyy, aamupalalla sai katsella melkoisen upeita maisemia. Oli hyvin hyvät huomenet.

10. LempikaupunkiniIhastuksia tulee (ja toisinaan menee), mutta Tampere on ja pysyy. Sinne palaan kerta toisensa jälkeen, joten on luonnollista valita se lempikaupungikseni. Toki voisin mainita muitakin suosikkejani Euroopassa, kuten Sevillan tai Berliinin, mutta molemmat ovat vielä enemmän ihastuspohjalla. Rakkaus vaatii kohdallani aikaa. Yleisesti olen kyllä aivan äärettömän hullaantunut tähän Saksan maahan.

Hyvin moni on tällaisen koonnin jo tehnyt, koska tätä näin jälkijunassa itse väsään, joten en lähde haastamaan enää erikseen ketään. Muiden kokoamia kuvapostauksia on kyllä ollut todella kiva katsella, joten blogia kirjoittavat tehkää ihmeessä omanne!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Muistakin blogeista oon just tän haasteen postauksia katsonut ja nää on kyl ollut tosi kivoja. :)
  Paljon oli sulla sellasia paikkoja missä ei oo vielä itse tullut käytyä, mutta oli hauska bongata myös itelle tuttuja kohteita, kuten toi risti Splitin kukkulalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Miia :). Josko palaisit blogia kirjoittamaan ja väsäisit omasi.. :). Hauska muuten kuulla, et oot nähnyt tuon ristin kanssa!

   Poista
 2. Ihania kuvia kaikki, palmut, Rooma, Tukholma, Tampere :)

  VastaaPoista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!