Saksan korkein vesiputous, 160 metriä, sijaitsee Tribergissä. 
Triberg on noin 5000 tuhannen asukkaan pikkuinen kaupunki Schwarzwaldissa, upean luonnon ympyröimänä. Se on yksi seudun suosituimpia vierailukohteita, erityisesti patikoitsijoiden ja pyöräilijöiden keskuudessa. Kaupungissa itsessään ei ole paljoa nähtävää, kivoja kahviloita kyllä löytyy, mutta kaupungin mielenkiintoisin nähtävyys on korkea vesiputous. 

Vesiputoukselle maksaa sisälle noin 4 euroa - vaikka tosin ilmaiseksikin alueelle pääsee, jonka reitin boheemi professorimme meille visiitin jälkeen näytti - ja sillä pääsee vesiputouksen ihailemisen lisäksi patikoimaan alueen patikkapolkuja. Sitä vehreyden ja kasvien runsasta määrää tuli ihailtua, vesiputouksella pistäytyminen on kyllä rahan ja alueella pysähtymisen arvoista. 


Kiipesimme osan porukan kanssa ylös ja pidimme hauskaa veden äärellä kivillä hyppien. Oli hauska seurata vierestä erityisesti erään vietnamilaisen opiskelijan intoa metsän kauneudesta. Vaikka maksoimme alueelle pääsystä,  niin kai tähän silti sanonta pätee, että parhaat asiat elämässä ovat ilmaisia. 

Illemmasta karkasimme erään filosofin kanssa kaksin syömään suosittua Black forestin kakkua. Avoinna olevaa paikkaa oli tosin haasteellista löytää, mutta päädyimme lopulta Pizzeria Pinocchioon. Kakku on ihan makoisaa, mutta en ole parin kokeilun jälkeen vakuuttunut sen erinomaisuudesta. Palvelu ravintolassa oli kuitenkin mukavan ystävällistä.

Triberg on mukavan pieni paikka vierailulle ja siellä oli kiva käydä toistamiseen. Vesiputous on nätti, joten mikäli satut vaikkapa autoilemaan täällä joskus, niin pysähdy ihmeessä tunniksi taikka kahdeksi. 


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

6 kommenttia:

 1. Ihana! Mie ainaki rakastan vesiputouksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä usein kauniita ja visiitin arvoisia :). Erityisesti tietysti jos ovat syvällä luonnon keskellä!

   Poista
 2. Vesiputoukset ovat aina vierailun arvoisia. :) Näyttää mukavan rauhalliselta paikalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on! Oli kyllä rauhallinen paikka, tosin en tiedä onko tuolla kesäisin niin paljon ihmisiä, että syntyykö melua? Näin keväällä oli kuitenkin rauhallista, lähinnä vain meidän ryhmä.

   Poista
 3. Hmh. Haluaisin vielä ennen kuin palaan takaisin Suomeen käydä tuolla Black Forestissa! Onko tonne vesiputoukselle kovin vaikea löytää/mennä? Näyttää todella upealta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesiputoukselle ei ole vaikea mennä. Tribergin juna-asemalta on keskustaan parin kilometrin kävelymatka (tosin varmasti niitä bussejakin menee) ja itse vesiputous on keskustassa. Ei siis kovin vaikeaa päästä paikalle, junat kulkee melko hyvin Tribergiin.

   Tosin luin blogipostauksesi Euroopan korkeimmasta vesiputouksesta. En ole itse siellä käynyt, joten en voi kommentoida, mutta en sitten tiedä pettyisitkö tähänkin? Omasta mielestäni on kyllä vierailun arvoinen :). Mutta jos tuonne asti menet, niin osta seutulippu (yhdelle muistaakseni 25 euroa, kahdelle vain vähän enemmän) ja poikkea ihmeessä muuallakin Mustassa metsässä! Toki autollakin pääsee vielä helpommin paikan päälle :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!