Takana on nyt jo useampi viikko asumista luonnon lähellä. Kotiseutuni Karlsruhesta pohjoiseen on hiljainen ja metsäinen, täydellinen vastakohta edelliselle asunnollemme Karlsruhen keskustassa, vaikka sekin rauhallisella alueella toki sijaitsi. Täällä on viihdytty.
Parvekkeelta on se vehreä näkymä, jota ennen tänne Saksaan tuloa haikailin. Naapurustossa asuu lukuisia kissoja, jotka tietävät jo tulla parvekkeen oven taakse naukumaan kun kaipaavat syliä. Aamun kahvini nautin parvekkeen ovi auki linnunlaulua kuunnellen.


Itse asunto on kaikessa mummomaisuudessaan tullut hyvinkin kotoisaksi, mutta sitä parempaa on tietenkin lähiseutuni. Lähellä on upeaa metsää missä vaellella eläimiä katsellen ja julkinen liikenne vie tarpeen tullen pidemmällekin patikoimaan. Traktorit ja hepat rauhoittavat läsnäolollaan, hoppua ei näissä maisemissa ole vaikka uteliaisuus ottaakin jatkuvasti vallan ja melkein pakottaa tutkimaan mitä seuraavan polun, tien tai kulman takana odottaa.
Myös upeita taloja olen ihaillut ja kiehtovia, hylättyjä rakennuksiakin löytänyt ja käynyt tutkimassa. Olen sanonut tämän jo niin monta kertaa, että alan kuulostaa rikkinäiseltä levyltä, mutta Saksan yllätyksellisyys on vain niin pirun ihanaa!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

8 kommenttia:

 1. Voi ihanaa, viihtyisin! Juuri viime viikonloppuna taas haaveilin maalle, tai edes vähän kauemmas kaupungista, muutosta. Haluan puutarhan ja haluan vihreyttä ympärilleni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on minullekin toteutunut unelma, vaikka väliaikaisesti kestääkin :). Kaupungissa asumisessa on toki puolensa, mutta luontoa ympärillä ei vain voi mikään korvata. Toivottavasti saat puutarhan pian!!

   Poista
 2. Näyttää niin ihanalta! Minusta on vanhemmiten tuolloin paitsi luonto- myös vähän heppafani, joten katsoin kuvia ihastellen. Saksa on todellakin monipuolinen, ja haluaisin itsekin nähdä siitä muutakin kuin suurkaupunkeja. Nauti olostasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto on parasta! Oikeassa olet, Saksa on hyvin monipuolinen maa. Täällä tuntuu riittävän kiinnostavien kaupunkien lisäksi tekemistä ja näkemistä myös näissä pienemmissä paikoissa. Ota ensi kerraksi suunta johonkin pieneen paikkaan :). Ja kiitos, nautin, niin kauan kuin tätä kestää :)

   Poista
 3. Näyttää tosi ihanalta, niin vihreää ja kesäistä!

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihanan näköistä. :) Hieman kaupunkikammoisena, viihtyisin erinomaisesti tuollaisessa miljöössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo uskoa, että sinä viihtyisit täällä :). Ja koirat myös, metsää ja mukavia lenkkimaisemia löytyy yllin kyllin!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!