Kesäkuun lopulla vietin muutaman päivän Amsterdamissa TravelBirdin vieraana. 

Reissu oli todella onnistunut. Kaikki tuntui menevän nappiin ja pari päivää menivät ohitse aivan liian nopeasti. Siltikin tuntui siltä, että muutamassa päivässä ehti kaikenlaista. Sunnuntai oli omaa aikaa kaupungissa ja lauantaille meille oli järjestetty mukavaa ohjelmaa. Reissussa oli lisäkseni toinenkin matkabloggaaja, aurinkoinen Rimma perheineen, jonka blogista voi lukea lisää matkasta.

Lauantaina järjestetty ohjelma alkoi TravelBirdin toimistolla missä tapasimme iloiset oppaamme Veeran ja Tean sekä pienen joukon muita kyytiläisiä ja lähdimme veneilemään. Kiersimme veneellä ympäri aurinkoista Amsterdamia vajaan parin tunnin ajan. Ennen veneretkeä olin pitänyt lounastaukoa joen varrella ja ihastellut kuinka paikalliset viihtyvät vesillä. Ohitse meni useampia porukoita erilaisilla veneillä.

Veneajelu on kiva ja rento tapa nähdä kaupunkia. Se on myös mukava liikkumismuoto ja hauska tapa viettää aikaa porukalla. Hieman kadehtien katselin joitakin ohittamiamme asuntoveneitä. Sellaisessa olisi hauska joskus asua tovi!

Veneajelun ja pienen breikin jälkeen jatkoimme kaupunkiin tutustumista pyörän selästä käsin. Sain alleni Veeran iki-ihanan keltaisen Jopon millä oli leppoisaa kruisailla ympäri kaupunkia. En ole ajanut Jopolla vuosiin, joten en muistanutkaan miten kätevä kaupunkipyörä se on ajoasentonsa takia.

Pyöräretken aikana tuli kierrettyä kaupunkia kiitettävästi. Kivoimpina vierailukohteina mieleen jäivät Albert Cuypin katumarkkinat, joille jalkauduimme laajaa tarjontaa ja ihmisten määrää ihmettelemään, sekä Vondelparkin eloisa puisto.
Puistossa kuulemma järjestetään usein ilmaiskonsertteja. Meidänkin vierailun aikaan soi musiikki ja ihmisiä oli todella paljon puistoilemassa. Oppaamme Tean mukaan puisto on paikallisten olohuone eikä sitä ollut vaikea uskoa, sen verta paljon oli ihmisiä piknikoimassa, puistoilemassa, hölkkäämässä ja pyöräilemässä. Viihtyisin siellä itsekin aurinkoisella ilmalla piknikoimassa tai kirjaa lukemassa mikäli kaupungissa asuisin.


Pyöräily on hyvä tapa liikkua kaupungissa vaikka normaalisti en ruuhkaisilla teillä tykkääkään polkea. Vaikka populaa on kaupungin kapeillakin kaduilla ihan tarpeeksi niin mukavan joustavia olivat kaikki tiellä liikkujat. Pyörän vuokraaminen ei siis ole lainkaan hullumpi vaihtoehto aurinkoisena kesäpäivänä Amsterdamissa.

*Matka toteutettiin yhteistyössä TravelBirdin kanssa.*


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Ja mietittiin miehen kanssa ihan samaa. Olisipa kiva joskus asua vaikka viikko tai pari sellaisessa paatissa. Vuokrataankohan niitä Airbnb:n kautta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm... ehkäpä vuokrataankin :D. Amsterdamissa on ainakin laivahostelli. Ei tosin ihan sama asia.. Luulisi, että joku olisi jo oman laivakotinsa laittanut vuokralle :). Semmoinen olisi kyllä mainio vuokrata joku kevät taikka kesä!

   Poista
 2. Mä olen ollut asuntoveneilemässä Englannissa viikon ajan, joten luulisi, että niitä vuokrataan Amsterdamissakin - ja itselläkin käynyt mielessä sama! Veneet ylipäänsä on lähellä sydäntä, ja Damissa ei haittaisi viettää kanaaleissa vaikka koko päivä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa kiehtovalta tuo Englannin asuntoveneily! Siitä kuulisin mielelläni lisää :). Veneily on metka harrastus, onhan tuo veden äärellä oleminen niin rentouttavaa. Damin kanavat ovat ihania ja helpostihan siellä vierähtäisi päivä taikka toinenkin.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!