Pekingin vierailun ehdottomiin kohokohtiin kuului vierailu 798 Art Districtillä

Kuulin koko paikasta vasta kun olin jo matkalla kaupunkiin ja alue kuulosti kiehtovalta. Mietin kuitenkin hetken, että lähteäkkö historian perässä vaikuttavalle Kiinan muurille vai taiteen perässä alueelle, josta olin ehtinyt lukea vain muutaman positiivisen kommentin?

Taide kuitenkin kiehtoi tällä kertaa voimakkaammin ja hyvä niin. En todellakaan voi väittää tietäväni taiteesta mitään mukamas tärkeää. Tiedän vain sen oleellisen; eri taiteen muodot koskettavat minua syvästi. Se saa minut itkemään, nauramaan, ihmettelemään, kyseenalaistamaan, uskaltamaan. Olen tehnyt useita elämääni merkittävästi vaikuttavia päätöksiä kun olen kuunnellut loistavaa musiikkia, katsonut koskettavaa elokuvaa tai maalausta, nähnyt hienoja elokuvia tai lukenut runollista tekstiä.En ollut nähnyt 798 alueesta kuvia etukäteen, joten yllätyksen momentti toi vierailuun vielä oman suuren säväyksensä. 

Alue on upea. Urbaani, värikäs, söpö, kiehtova. Ensimmäiset pari tuntia olin kuin lapsi karkkikaupassa, jokaisessa tienristeyksessä halusin kääntyä joka suuntaan ja kokea kaiken. En malttanut keskittyä söpöihin putiikkeihin tai kahviloihin, koska halusin ensin tietää mitä kulman takaa löytyy. Aikani katuja ristiin rastiin käveltyäni pistäydyin myös monissa gallerioissa, kaupoissa ja kahvilassakin.Mikäli olet kovin kiinnostunut taiteesta, tehdasmiljööstä, uniikkeja esineitä myyvistä putiikeista ja söpöistä kahviloista, niin tämä on sinun paikkasi Pekingissä.

Paikan päälle pääsee mm. bussilla 401 tai kulkemalla metrolla asemalle Jiangtai, joka on kävelymatkan päässä.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

2 kommenttia:

  1. Näyttää todella kivalta paikalta! Pistetääs muistiin seuraavaa Pekingin reissua varten. En ollut tästä paikasta aiemmin kuullutkaan :) Kamala ikävä Kiinaan on kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistähän ihmeessä! Enkä ihmettele, Kiinassa haluan matkustella itsekin jossain vaiheessa enemmän :)

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!