Hong Kongin reissuni agendaan kuului käydä metsästämässä katutaidetta. Tiesin, että sitä pitäisi löytyä kun lähtee vähän matkan päähän keskustasta ja kyllähän sitä vastaan tulikin, enemmän kuin oletin. Vastaan tuli melko kivalta näyttäviä graffitteja. Ei mieltä niin kovin avaavia, mutta yhtä lailla katukuvaa piristäviä.

Itse alue Sohon liepeillä, jolta eniten katutaidetta löysin, on mielenkiintoista Hong Kongin osaa. Katutaiteen lisäksi siellä on hieman rähjäisiä katuja siistimpien välissä, kivoja kuppiloita ja kauppoja, korkeuseroja ja mukavan kiemurtelevia teitä.

Jos halajat nähdä värejä seinillä muuallakin kuin kaupungin iltavalaistuksessa ja neonkylteissä, niin Ladder Streetin ja Hollywood Streetin ympäristöön kannattaa lähteä seikkailemaan.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Kivaa, että Honkkareistakin löytyy katutaidetta. Täällä Melbournessa sitä vasta löytyykin, oikeestaan kaupunki on kuuluisa katutaiteestaan. Yksi asia, mistä tykkään täällä eniten. Kunpa Suomestakin pikkuhiljaa alkaisi löytymään enemmän, siellä taitaa vaan olla liikaa päiviräsäsiä. Piristää niin paljon katukuvaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melbourne on itseasiassa omalla vierailulistalla osittain juurikin katutaiteen takia :). Eli jossain vaiheessa on sinne tultava sitä ihailemaan!

   Ja totta turiset, tänne kun saisi vähän väriä lisää. Huomasin tosin juuri, että Tampereella järjestettiin jonkinlainen katutaidepäivä (enemmän kai lapsille, mutta silti), joten ehkä ne asenteet vielä muuttuvat :)

   Poista
 2. Tosi mielenkiintoista, koska muualla Kiinassahan näitä ei ole ollenkaan, mikä on ihan uskomatonta (ja samalla se ei ole uskomatonta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä! Vaan taitaa Hong Kong muutenkin erota muusta Kiinasta :). Tosin siellä Pekingissähän taidetta oli, tosin vain siellä yhdellä alueella eikä tällä lailla katukuvassa.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!