Some kävi perjantaina kuumana kun iso kasa Suomen tubettajia, instagrammaajia ja bloggaajia osallistuivat PING-tapahtumaan. Sain kunnian olla matkablogillani mukana tapahtumassa, josta en etukäteen oikein tiennyt mitään. Viime vuonna PING järjestettiin ensimmäisen kerran ja luin siitä muutaman jutun Saksasta käsin. Tämän vuoden kevättä kohden kohina PINGin ympärillä kasvoi ja tapahtuma oli jo paisunut suureksi.

Långvikin kylpylään kokoontui perjantaina yhteensä 400 sisällöntuottajaa ja bisnes hippiä eli eri yritysten edustajia. Kevään ensimmäiset festarit alkoivat meikäläisen kohdalla Senaatintorilta, jonne suuntasin ystäväni Saanan kanssa aamutuimaan. Hop On – bussi vei iloisen ja äänekkään joukkomme Kirkkonummelle ja siitä se sitten lähti.


Päivä meni todella hujauksessa, mutta niin yleensä käy kun on hauskaa. Itse lähdin paikan päälle oikeastaan katselemaan, kun en ole kummoinen valmistautujatyyppi ja en tosiaan tarkalleen tiennyt mitä odottaa. Tuli kyllä tavattua hauskoja ihmisiä, kuunneltua karismaattisia esiintyjiä, osallistuttua muutamaan mielenkiintoiseen workshoppiin ja syötyä ihan pirun hyvin. Ja juotua myös, kröhöm. Kontaktit mahdollisiin yhteistyökumppaneihin jäivät hyvin vähäisiksi, mutta siitä saan kyllä syyttää itseäni. Parhaimpina tärppeinä päivästä jäivät mieleen:

Gerd Leonhardin tulevaisuuspuhe

Oi joi sitä euforiaa kun saakaan kuunnella intohimoisesti mielenkiinnostaan kertovaa ihmistä, joka on vieläpä hauska. Aihekin sattui olemaan äärettömän mielenkiintoinen muutenkin, tiede ja tulevaisuus. 'We should become machines', sanovat Gerdin mukaan jotkut ihmiset mistä muistui mieleen omat kinani – siis keskustelut – erään hyvän ystäväni kanssa. Gerdin kaltaisia esiintyjiä olisi ilo kuunnella vaikka päivittäin.

Workshopit videoista ja tietoturvallisuudesta

Omat mielenkiintoni videoiden tekoon ovat ainakin toistaiseksi sillä levelillä, että kuvaillaan ainoastaan omaksi iloksi milloin mitäkin pimeää materiaalia. En toistaiseksi katselekaan netissä oikein muita videoita kuin kissavideoita ja TED-puheita. Maailma kuitenkin muuttuu ja niin muutun minäkin. Oli kiva kuunnella miten tubettajat Laura Haimila ja Hermanni Hyyryläinen kertoivat tubettamisestaan. 

Pylly paljaana verkossa - workshop F-Securen järjestämänä sen sijaan paneutui siihen miksi on tärkeää suojata laitteensa. Viimeisen parin vuoden aikana olen useammaltakin tutulta kuullut juttuja kuinka rahat on viety tai omissa nimissä on tilattu monella tonnilla tavaraa, joten olen näihin asioihin itsekin herännyt. Ja vietiinhän minultakin vuosi sitten rahaa luottokortilta samaan aikaan kun matkustelin yksin Keski-Euroopassa, mutta se homma onneksi ratkesi helpolla ja nopeasti.

Ilo, nauru ja ylpeys, joka loisti osanottajista

Hyvin suuresti somessa hehkutettu PING oli ihan oikeasti täynnä kiehtovia, hauskoja, omalla jutullaan menestyviä, intohimoisia ihmisiä. Oli sangen mukavaa viettää aikaa kavereiden kanssa, tutustua uusiin ihmisiin ja huomata miten PINGin naiset Inna-Pirjetta, Sanna, Aku, Nella ja Emmi olivat saaneet aikaiseksi jotain niin hienoa ja Suomessa vielä ainutlaatuista. Hyvää työtä naiset!Kiitos PING ja kaikki te, jotka mahdollistitte tapahtuman.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

2 kommenttia:

  1. Oi että, ois ollu niin upea kuva tuo ensimmäinen, ellei siellä olisi joku urpo seissyt pilaamassa kaunista maisemaa! Kiitos jälleen kerran seurasta, päivä hujahti hetkessä, mutta olipahan taas kivaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, senkin pöhelö, tykkään muuten itekki tosta kuvasta! Kaunis rakennus ja vielä kauniimpi nainen <3. Nyt meillä ei olekaan seuraavaa tapaamista sovittuna, apua! Jotain pitää kehittää!

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!