Olimme helmikuussa reilun viikon verran Torontossa, Kanadassa, kolmen hengen poppoomme voimin. 

Lennot ostimme jo lokakuussa reilusti alle neljällä sadalla ja hotellin varasimme Hotels.comin kautta muutama kuukausi ennen reissua. Lähdimme alunperin Torontoon, koska siskoni halusi päästä näkemään Niagaran putoukset. Siskon miestä innosti lisäksi jääkiekko ja minua Torontoa ympäröivä luonto sekä kaupunkielämä katutaiteineen ja kahviloineen.

Lensimme Pariisin kautta ja Finnairin sekä Air Francen siivin ja hotelliksemme valikoitui Super 8 Downtown, joka sijaitsi Chinatownin liepeillä. Kaikki neljä lentoamme menivät ihan hyvin, mutta Air France pienine jalkatiloineen ei ansaitse mitään erityiskehuja. Hotellimme hieman epäilytti minua etukäteen, mutta siihen olimme kaikki tyytyväisiä. Kolmen hengen porukkamme sai hotellista hyvin tilavan huoneiston erillisellä makuuhuoneella, palvelu oli ystävällistä ja vaikka aamupala ei mitenkään erityinen ollutkaan, niin tarjolla oli kuitenkin muutakin kuin paahtoleipää ja muffinseja.

Toronto on viihtyisä, melko laajalle levinnyt kaupunki. Me kävelimme paljon kaupungin sisällä, mutta joihinkin pidempiin matkoihin käytimme julkista liikennettä, metroa, ratikkaa ja bussia. Niagaran putouksen päiväretkeämme varten vuokrasimme auton Budgetin kautta.

Viikon aikana kävimme Niagaran lisäksi muun muassa tiedekeskuksella, linnassa, komediaklubilla, taidemuseossa, CN Towerissa maisemia ihailemassa ja jääkiekkoa katsomassa. Koko reissu oli todella viihdyttävä, mutta erityisen positiivisen yllätyksen soivat Ontario Science Center sekä linna Casa Loma. Lisäksi jääkiekkomatsi Maple Leafs vs. Winnipeg Jets oli yksi ikimuistoisimmista kokemuksista pitkään aikaan ja stand up - esitys reissumme toisena iltana Absolute Comedy Clubissa oli jetlagista huolimatta hulvattoman hauska.
 
Reissu oli mahtava, iso kiitos matkaseuralleni. Kanadassa haluan ehdottomasti matkustella vielä paljon enemmänkin, tämä viikko toimi vasta tutustumisreissuna tuohon kiehtovaan maahan. Kirjoitan käymistämme kohteista vielä myöhemmin lisää.

Muistutus Kanadaan matkailijalle; maahan on nykyään ostettava eTA ennen reissua. Lomaketta täytellessä kysellään joitain perusjuttuja, kuten ammattia ja passin tietoja, ja se maksaa noin viitisen euroa. Hyväksymispäätös tuli itselleni sähköpostiin minuuteissa, joten kauaa siinä ei mene.

Hintatietoja:

Julkisen liikenteen matkalippu, perusmaksu 3,25 dollaria
Toronto City Pass, viisi käyntikohdetta, noin 84 dollaria veroineen
Liput jääkiekkomatsiin vaihtelevat, meidän "edulliset" liput noin 70 euroa
Yö Super 8 Downtown Hotellissa helmikuussa noin 100 euroa yö / 3-4 henkilöä
Ruokien ja juomien hintataso Suomea edullisempi


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!