Suomen kiertomatkan aikana pysähdyimme Manamansaloon yöksi. Manamansalo on Oulujärvessä sijaitseva iso saari, joka on kuulemma tunnettu hiekkarannoistaan. 

Luonto Manamansalossa on kaunista. Oulujärvi on aava kuin meri ja lisäksi alueella on kirkasvetisiä lampia, joissa voi sukeltaa. Erityisesti Kokkojärvi näytti ylhäältä tieltä katsottuna upealta ja kävimme sitä ihailemassa rannaltakin. Meillä oli matkassa mukana ilmatäytteinen kanootti, jonka kanssa kävimme melomassa yhdellä lammella.


Matkalla Manamansaloon taivaalta sateli vettä


Kokkojärvi

Kokkojärvi

Oulujärvi
Manamansalossa on Euroopan vanhinta kallioperää ja käytiin niitäkin pällistelemässä. Kilonniemen gneissikalliot sijaitsevat saaren pohjoispäässä. Gneissikalliosta ei ollut näkyvillä kovinkaan suurta osaa, mutta kaunista kalliota se on.

Samoilla suunnilla sijaitsee myös hivenen erilainen ja hauskalta näyttävä kirkko. Manamansalon muistomerkkikirkko on rakennettu vuonna 1959 keskelle metsää ja kirkon kapea kellotorni näyttää puiden keskellä vaikuttavalta.


Hyvin vanhalla kallioperällä Manamansalon muistomerkkikirkko


Manamansalo on viihtyisä ja kaunis paikka luonnonystävälle. Meidän reissumme aikana sateli sen verran, ettemme meloneet niin paljon kuin olimme etukäteen ajatelleet, mutta olisi tuolla silti viihtynyt toisenkin tovin vaikkapa patikoiden.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!