Taakse jää pian yksi lempikuukausistani. Toukokuu on aina yhtä ihana, kiitos rutkasti lisääntyneen valon ja edessä olevan kesän, mutta tänä vuonna se oli poikkeuksellisen upea. Viime viikkojen helteet ja shortsikelit ovat olleet mielettömät! Ehdinkin kuukauden aikana tehdä paljonkin kesäjuttuja, kuten piknikoida ja pelailla puistossa sekä meloa järvellä. 


Pyöräilijä tauolla


Mutta onneksi kesä on vasta alkanut, joten ehditään nauttia valoisista illoista vielä pitkään. Tänä kesänä aion..

..lukea kymmenittäin kirjoja.

En aio kylläkään pitää kirjaa (hehe) kirjojen määrästä. Viime viikolla luin muutaman kirjan ja muutenkin luen viikoittain, joten toki jatkan rakkainta harrastustani vuodenajasta riippumatta. Kesän ajan taidan kuitenkin keskittyä kevyeen lukemiseen - tietokirjat on jo palautettu kirjastoon missä ne voivat ollakin syksyyn asti. Poikkeuksen muodostaa mahdollisesti yksi kurssi, jonka suoritan kesällä, mutta tuoreempi materiaali siihen saattaakin löytyä internetistä eikä kirjoista.

..matkustaa Irlantiin, Ruotsiin ja ehkä Norjaankin.

Irlannin reissu koettaa jo ensi viikolla! Sen reissun jälkeen on kolmisen viikkoa taukoa ja sitten suunnataan naapurimaahan. Kesällä pysyn mielelläni Euroopan rajojen sisäpuolella.

..meloa järvellä

Viime vuonna ostettu pumpattava kanootti pääsee tänä kesänä edelliskesää enemmän vesille. Toukokuussa aloitimme melontakauden kun kävimme melomassa pienen lenkin Kaukajärvellä.


Iidesjärvi

Iidesjärven joutsenet

Kaukajärvellä


..pelailla krokettia puistossa

Ja mölkkyä sekä yatzia. Mahdollisesti lautapelejäkin. Korttipakan saa myös kätevästi taskuun mahtumaan.

..harkita järvessä uimista. 

En lupaa mitään. On se jännä, että avantoon minut kyllä saa, mutta Suomen järvissä uiminen kesäaikaan saa ihoni kananlihalle. Tosin avantoon en menekään uimaan vaan virkistäytymään ja avantokiekan jälkeen pääsee aina saunan lauteille.

..samoilla mettissä ja kansallispuistoissa.

Toukokuussa käytiin kissojen kanssa (ja ilmankin) monen monta kertaa mettäretkellä. Se oli ihanaa ja meidän pienistä, ujoista kissoista on kuoriutumassa suuria seikkailijoita. Pidempiäkin patikkaretkiä tulee takuulla tehtyä. Samoilen kyllä mieluusti talvellakin, mutta enemmän nautin patikoinnista keväästä pitkälle syksyyn. Tämä kesä eroaa edellisistä siten, että nyt meillä on kaksi supersuloista kissaa. Niiden kanssa tulee ulkoiltua jatkuvasti nyt kun ulkona on plusasteita.

..löhöillä parvekkeella.

Meidän lasitettu parveke oli lämpötilojen puolesta oleskelukelpoinen jo joskus maaliskuussa ja nyt se on viihtyisä keidas. Se on oikein kelpo paikka hengailla silloin kun ei jaksa tai halua raahautua ihmisten ilmoille. Tai silloin kun aurinko paistaa, mutta lämpöasteet ovat alhaalla - partsilla on meinaan lämpöiset kelit silloinkin kunhan vain pitää lasit suljettuina.

..syödä herneitä.

Paljon, paljon herneitä. Rakastan herneitä ja ostan niitä herkutteluun usein, maksoi mitä maksoi.

..pyöräillä huvikseni. 

Olen kävelijä. Mielestäni kävely on hauskempaa ja rennompaa kuin pyöräileminen, jota pidän enemmänkin urheilu- kuin liikkumismuotona. Tänä kesänä haluan taas löytää pyöräilyn todellisen ilon. 


Mettässä

Seikkailijamme Kuura

Huurre-pojan kanssa lenkillä


..käydä kesäteatterissa.

Tai ulkoilmakeikoilla. Miksei sisälläkin jos hyviä bändejä on lähistöllä esiintymässä. Niin ja käydäänhän me Eminemin keikallakin Tukholmassa! 

..katsella auringonnousuja.

Meidän upean kattohuoneistomme ikkunoista saadaan ihailla upeita auringonnousuja. Kesällä pitää vain herätä tarpeeksi aikaisin - tai valvoa riittävän myöhään. Auringonnousut ovat myös upeita pelloilla ja keskellä luontoa. 

..hyppiä puissa.

Olen aika huono kiipeilijä, mutta tykkään kyllä leikkiä apinaa Flowparkissa. Tampereen puisto on lähinnä, mutta toki sitä voisi pitkästä aikaa käydä jossain muussakin seikkailupuistossa.

Mitäs kivoja kesäsuunnitelmia sulla on?


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!