Talvi odottaa ihan nurkan takana. Lempäälässä puskat ovat jo saaneet kevyen, valkoisen peitteen hetkeksi. On hyvä aika paljastaa mitä suunnitelmia itselläni ja läheisilläni on tulevan talven varalle.

Vaikka tykkäänkin Suomen talvesta ja neljästä vuodenajasta, niin talvella on päästävä edes hetkeksi lämpimään. Suomen talvi on kaunis, mutta hieman liian pitkä, joten tulevanakin talvena, kuten lukuisina edellisinä, matkustan toviksi auringon alle.


Lokakuu on yksi vuoden upeimmista kuukausista!


Ensimmäinen reissun aika on jo ihan pian. Lähdemme mieheni kanssa marraskuun alussa Etelä-Afrikkaan. Tämä reissu on odottanut tapahtumistaan jo useamman vuoden, mutta nyt on vihdoinkin Etelä-Afrikan aika. Elämäni ensimmäisen safarin pääsen kokemaan juuri siellä missä joskus aikanaan ajattelinkin sen kokevan eli Krugerissa ja olenkin tästä safarista hyvin innoissani! Luulen, että en ole vieläkään täysin ymmärtänyt sitä, että matkustan paikkaan, mistä olen haaveillut jo useamman vuoden. Eiköhän se iskeydy tajuntaan viimeistään sitten kun pällistelen jellonaa autossa istuen.

Lennämme siis Johannesburgiin, mistä vuokraamme auton ja ajamme muutamaksi yöksi Krugerin kansallispuistoon villieläimiä ihailemaan. Tulen kirjoittamaan Krugerista oman kokemukseni matkan jälkeen, mutta Vaihda vapaalle - blogista löytyy paljon hyödyllistä informaatiota Krugerin matkaa suunnitteleville, joten suosittelen vierailemaan blogissa jos matka sinne kiinnostaa. Elina ja Tomi ovat käyneet Krugerissa jo useamman kerran ja he itseasiassa matkaavat sinne seuraavan kerran jo marraskuussa, vähän meidän matkamme jälkeen.

Kruger ei kuitenkaan jää ainoaksi matkakohteeksemme, vaan käymme matkan aikana myös Kapkaupungissa ja olen sielläkin halunnut pitkän aikaa käydä. Etelä-Afrikkaan saa nykyään usein lentoja reilusti alle 400 euron ja molempien matkakohteiden reissusta ei tarvinnut pulittaa paljoa 500 euroa enempää.  Lentoajat ovat myös todella hyvät, mikä on itselleni hyvin tärkeä asia. 

Lennämme siis Johannesburgista vielä Kapkaupunkiin, missä vietämme matkan loppuosan. Vuokraamme myös Kapkaupungin lentokentältä auton, jotta pääsemme näkemään muun muassa pingviinejä ja mahdollisesti lähdemme myös patikoimaan. Vierailu viinitilalla kiinnostaisi myös, mutta mieluummin sitä kävisi eettisesti toimivalla tilalla ja ilmeisesti Etelä-Afrikassa sellaista ei ole niin helppoa löytää (vinkkejä saa antaa!).

Kapkaupungissa voi toki liikkua ilman vuokra-autoa, hyviä vinkkejä siihen löytyy esimerkiksi Lomalla viimeinkin -blogista. Jaakko vinkkaa blogissaan miten esimerkiksi viinitiloilla pääsee vierailemaan ilman omaa autoa ja antaa muutenkin hyviä vinkkejä Kapkaupunkiin. Itse olen vain niin rakastunut autolla matkustamiseen ja usein myös hivenen syrjemmässä majoittumiseen, että vuokra-auto on jo enemmän sääntö kuin poikkeus matkoilla, kaupunkilomia lukuunottamatta. Etelä-Afrikassa auton vuokraaminen on lisäksi todella edullista.

Jos satut tietämään kaunokirjallisuutta, joka sijoittuu Etelä-Afrikkaan, niin vinkkaa ihmeessä! 

Luin hiljattain etelä-afrikkalaisen kirjailijan Deon Meyerin kaksi kirjaa, Metsästäjän sydän ja Kuolema päivänkoitteessa, mitkä olivat kyllä viihdyttäviä, mutta eivät pääse tämän vuoden parhaimpien kirjojen joukkoon. Vielä ehtisin napata jonkun Etelä-Afrikkaan sijoittuvan kirjan matkalle.

Tässä rakentelin seuraavaa matkakohdettamme.

Ja sitten seuraavaan matkaan! 

Nyt kun kahdet pyöreät on juhlittu, niin voin jo paljastaa myös lopputalven matkakohteen. Äitimme täytti 60-vuotta hiljattain ja siskoni lapsi täytti 10-vuotta, joten päätimme juhlistaa heitä vähän isommin ja ostimme heille yllätysmatkan. Lähdemme kuuden hengen porukalla Thaimaan auringon alle helmikuussa. 

Matkakohteen päättäminen oli alkuun hieman hankala juttu monestakin syystä, mutta turvallinen Thaimaa valikoitui määränpääksi mm. siksi, että porukan sankarit matkustavat ensimmäistä kertaa Euroopan ulkopuolelle. Paikan päälle pitää päästä vaivattomasti ja itse matkakohteen pitää tarjota lämpöä, eksotiikkaa ja hauskanpitoa. Thaimaa on uusi kohde myös kaikille muillekin matkaseuralaisille paitsi itselleni, joka toimin matkaoppaan roolissa. Ollaan siskojen kanssa oltu aivan täpinöissämme tästä reissusta! Onnistuttiin kyllä yllättämään äiti ja muksu täydellisesti ja muisto pelkästään jo noista syntymäpäiväjuhlista tulee tuomaan hymyn huulille pitkäksi aikaa.


Markkina-aluetta

Söpöliini rannalla

Bangkokin liikennettä


Instagram (curiousteea) on edelleen itselleni se eniten päivittyvin kanava, joten sinne lykkään pian kuvia Etelä-Afrikasta!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!