Maanantai-illalla kävimme kauhukierroksella. Meitä molempia kiinnostavat hautausmaat, katakombit ja muut sellaiset ja Edinburghin historian vuoksi kierrokset juuri siellä kiinnostivat kovasti.


Hostellimme lähellä sijaitsevalta kadulta lähti ilmeisesti useampiakin kauhukierroksia, joista me valitsimme City of The Deadin kierroksen, koska sitä oli kehuttu. Osallistuimme The Double Dead Walk -kävelylle, joka kesti 1h 45 minuuttia. Normaali hinta on 13 puntaa aikuisilta, mutta meillekin myytiin liput opiskelijahintaan 11 punnalla, joten ehkä kannattaa hieman tinkiä hinnasta. Varaus onnistuu myös netin kautta, jos haluaa varmistaa paikkansa tiettynä päivänä.


Kävely alkoi kello 22 ja me menimme paikalle noin kymmenen minuuttia ennen. Opas vaikutti heti alkuun hauskalta ja olikin sitä loppuun asti. Mies kertoi kiinnostavia tarinoita ja historia oli mielenkiintoista, mutta osa jutuista meni minulta ohitse aksentin ja keskittymisvaikeuden vuoksi. Itse kierros oli suuri pettymys. Oletin koko ajan sen "alkua", mutta sitä ei oikein tullut. Kävimme kyllä yhdessä rakennuksessa, jossa oli pari mielenkiintoista pimeää ja märkää huonetta, mutta odotin ahtaita käytäviä ja enemmän liikkumista. Pysyimme hyvin paljon paikallamme. Rakennuksesta lähdimme hautausmaalle ja sielläkin vierailimme vain yhdessä sellissä, muun ajan kuuntelimme miehen tarinoita. Nettisivuilla kuitenkin lukee:

WARNING: The Mackenzie can cause genuine physical and mental distress. You join this walk at your own risk.

Otin tuon tekstin vähän liian kirjaimellisesti. Odotukseni olivat siis kierroksen suhteen erilaiset kuin mitä se tarjosi, minkä vuoksi petyin. Jos kuitenkin lähtee ajatuksella, että haluaa kuunnella tarinoita, muttei pelästyä, niin siinä tapauksessa voin tuota suositellakin. Itse en enää samalle tai samantyyliselle kierrokselle menisi toista kertaa (ainakaan tuolla hinnalla). Ehkä siellä olisi ollut joku minullekin parempi kierros, mutta se jäi tällä kertaa löytämättä.Kierroksen jälkeen palailimme hostellillemme kioskin kautta, kun ruokakauppoja ja ravintoloita ei juuri enää avoinna ollut keskiyön aikaan. Syömisen ja ulkona vietetyn päivän jälkeen uni maittoikin hyvin.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Mä oon käynyt katakombeissa Pariisissa ja Roomassa ja ne oli kyllä aika karmaisevia paikkoja..varsinkin kun pitää mennä sinne maanalle. Mutta ehkä juuri siksi ovat jääneet mieleen ja itse kyllä tykkään vähän erikoisemmista nähtävyyksistä..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen myös ollut Pariisissa katakombeissa ja tykkäsin! Hinta oli vielä todella halpa, muutaman euron ja oli todellakin rahan arvoinen :). Oli Disneylandin lisäksi sen reissun kohokohta.

   Poista
 2. Kävin joskus rautanaamion linnakkeessa, ja se oli kans jotenkin pettymys. En tiedä olisinko ollut onnellisempi jos sielä olisi maannut joku luuranko kahleissa tms :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä sitä on odotukset liian erilaiset, mutta eihän se niin justiinsa ole. Se oiskin ollut jotain jos siellä olis joku luuranko ollut :D.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!