Ensimmäisenä päivänä tein pitkän kävelylenkin ja kävin Gellertin kukkulalla, kuljin kivojen asuinalueiden lävitse ja päädyin Budan linnan alueelle.

Gellertin kukkulalle nousin Erzsébetin sillan päästä. Aloitin portaista, kuljin hetken polkua ja oikaisin välillä harvapuisen metsän lävitse. Kapuaminen ylös kannattaa, matka ei ole kovin raskas, mutta maisemat ovat kyllä kauniit. Itse pidin evästauon Szent Gellért-szoborilla, joka on upea historiallinen monumentti rappusten yläpäässä.

Erzsébetin silta
Upeat katulyhdyt
Näkymä portailta
Tästä kipuaminen ylös alkoi
Kauniit maisemat monumentin luota


Matka jatkui polkua ylös
Ylhäältä oli upeat maisemat!
Ylhäällä oli tämmöisiä vehkeitä


Citadella

Ylhäällä porukkaa näkyi enemmän kuin polulla. Paikalle pääsee myös osan matkaa bussilla 27, mikäli koko matkan kipuaminen ylös ei kiinnosta. Maisemat olivat todella upeat. Sieltä olin ensin ajatellut jatkaa suoraan Budan linnan alueelle, mutta bongasin ylhäältä mielenkiintoisen näköisen asuinalueen ja päätinkin laskeutua sinne.

Hienon näköinen asuinalue houkutti laskeutumaan alas
Reittiä alas
Portaita riitti
Kesä ja syksy näyttivät olevan Budapestissa päällä yhtä aikaa
Kirkon pihamaata
Kuljin junaradan ylitse
Ohjeet koirapuistoon
Upeita rakennuksia matkan varrella
Päädyin johonkin pieneen puistoon

Tästä matka jatkui Budan linnan alueelle. Siellä oli porukkaa paljon. Meneillään oli viinifestivaalit, jotka myös houkuttelivat porukkaa paikalle.

Viinifestivaalit
Artúrin patsas

Ilmeettömiä miehiä

Maisemat Pestin suuntaan
Ylös tai alas pääsee näinkin
Köysirata-asema alhaalla Clark A. térillä

Oli mahtava kävelyreissu. Gellertin "vuorella" ja Linnavuorella kannattaa molemmissa paikoissa käydä. Itse tykkäsin enemmän Gellertin alueesta, mutta maisemat ovat kyllä yhtä upeat kaikkialta katsottuna.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

10 kommenttia:

 1. Ensimmäisessä kuvatekstissä on kirjoitusvirhe, se on ErzséBEtin silta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos korjauksesta! Tekstiin olin kirjoittanut oikein, mutta kuvatekstiin sitten mokannut :)

   Poista
 2. Hieno blogi ja paljon kuvia. Pidän itsekin matkailublogia ja liitän paljon kuvia. Kuva kertoo enenmmän kuin tuhat sanaa! Tälläistä blogia on ilo lukea ja seurata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arja positiivisesta kommentistasi! Löysin nyt tieni myös sinun blogiisi, ihanan värikäs tausta ja runsaasti kuvia. Kuva tosiaan kertoo enemmän kuin pelkät tekstit ja koen, että matkailublogeissa niillä on valtava merkitys.

   Poista
 3. Hui kun näyttää jännälle tuo köysirata! Siis yleensä en pelkää korkeita paikkoja tai köysiratoja, mutta nuo tuon tyylin hissit (joissa en ole koskaan päässyt kylläkään käymään) näyttävät jotenkin epäilyttäville :D Siis pelkäisin, että niiden jarrut pettää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, itse jopa hieman petyin huomatessani kuinka lyhyen matkan tuo köysirata kulkee. Olihan se kyllä melko korkealla ja mikäli ne jarrut pettäisivät, niin kovaahan tuo osuisi. En osaa pelätä tuollaisia, vaikka hieman korkean paikan kammoa olen itsessäni kyllä huomannut :)

   Poista
 4. Terveiset myös Budapestistä! Tämä kaupunki yllätti kyllä totisesti mut. En ole ottanut kaikkia kehuja aivan tosissani tästä kaupungista, mutta nyt kun olen nähnyt kaupunkia omin silmin, ei voi olla muuta kuin samaa mieltä!

  Me lähdettiin kiipeämään Gellértille Szabadág-sillan vierestä. Kovin oli hiostava päivä tuolloin ja taivas ikävä kyllä pilvessä, joten kuvista ei järin upeita tullut, mutta eipä voi mitään. Hienot näkymät päältä kieltämättä.

  Koska aikaa oli meillä vain 2,5 päivää, piti kiiveta Budan linnalle myös samana päivänä, vaikka se tuntui rankalta. Festivaalit olivat juuri loppuneet onneksi edellisenä päivänä, joten päästiin alueelle katselemaan rakennuksia.

  Matias-kirkon jälkeen matka jatkui vielä Mammut-ostoskeskukselle. Sen jälkeen jalat alkoivat olla jo sen verran hajalla, että oli jo pakko mennä metrolla takaisin easyHotellille (Oktogonille).

  Pitäisi oikein laskea, kuinka monta kilsaa tuli sinä päivänä käveltyä: Oktogon-Kauppahalli - Gellért - Budan linna - Mammut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit! Itse myös yllätyin positiivisesti, siitäkin huolimatta että odotukset oli melko kovat. Kaikki odotukseni kuitenkin täyttyivät tai ylittyivät.

   Budapestissa tulee helposti käveltyä monia kilometrejä, toista kymmentäkin päivässä. Nähtävyyksiä ja kivoja paikkoja kun riittää! Kerro ihmeessä lisää kokemuksistasi tuossa kauniissa kaupungissa!

   Poista
 5. Samoilla jalanjäljillä kuljin pääsiäisenä. Budapest oli minulle todella positiivinen yllätys, vaikka kaikki siellä käyneet ovat kovasti kehuneet. Joko olet kylpylässä käynyt? Minulla on blogissa juttua Széchényi-kylpylästä, suurimmasta ja kuuluisimmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu minulla pari vuotta sitten. Olin kuullut paljon hyvää, mutta ihastuin silti todella kovasti.

   Kylpylään ei ehditty vaikka kovasti oltiin menossa. Eli tulen kaupunkiin vielä palaamaan jo sen takia :). Gellertiin olimme menossa mutta tuokin kyllä kelpaisi! Voisi tehdä joskus hemmottelumatkan tuonne :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!