Kiehtova Gibraltar, Iso-Britannian itsehallinnollinen kruununsiirtomaa, on suosittu päiväretkikohde Etelä-Espanjassa lomaileville. 



Itsekin olen tehnyt sinne kaverien kanssa lyhyen visiitin Espanjassa asuessani ja suosittelen aluetta lämpimästi. Maisemat 400 metrin korkeudesta ovat upeat ja patikkaretki ylöspäin on mielenkiintoinen. Gibraltarilla asuu Euroopan ainoat luonnonvaraiset apinat ja niitä pääseekin näkemään lähietäisyydeltä. Myös delfiineitä pääsee halutessaan näkemään vaikkapa järjestetyllä veneretkellä, mutta me emme sitä iloa toteuttaneet.





Gibraltarilla on myös mielenkiintoisia nähtävyyksiä, joista minulla ei valitettavasti vielä ole kokemusta.
Pyhän Mikaelin tippukiviluolat on varmasti upea paikka! Alamedan kasvitieteellinen puutarha kiinnostaa myös. The Great Siege Tunnels, maanalainen tunneliverkosto, kuulostaa jännittävältä.







Gibraltarin rahayksikkö on punta, mutta eurot käyvät monessa paikkaa. Passi tai henkilökortti pitää olla mukana rajanylityksessä. Alueelle voi mennä järjestetyllä retkellä, omalla autolla (jonka voi jättää parkkiin Espanjan puolelle, mutta sillä voi toki ajaa myös Gibraltarilla) tai bussilla monesta Espanjan kaupungista (päätepysäkki La Línea). Bussiaikataulut löydät täältä. Esimerkiksi Malagasta bussilla matka kestää kolme tuntia suuntaansa ja maksaa 15 euroa.





Mikäli siis lomailet Etelä-Espanjassa, suosittelen ehdottomasti vierailua Gibraltarille!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!