Torstaina, toisena päiväni, minun oli tarkoitus lähteä Normafaan vaeltelemaan. Tein jo lähtöä kun katsoin ikkunasta ulos ja huomasin vesisateen. Hetken kaduilla kiertelyiden jälkeen päädyin kahvilaan istumaan ja pohtimaan mitä tekisin. Päätin siirtää Normafan perjantaille ja keksiä sadepäivälle muuta tekemistä, kuten museoissa käymisen. Päädyin kuitenkin Margitin saarelle ja lopulta tein kuitenkin useamman kilometrin kävelylenkin. Vettä satoi, mutta kylmä ei onneksi tullut, joten Margitin saarella vierailu olikin hyvä idea.
Saavuttuani saarelle ei ihmisiä juuri näkynyt. Ensivaikutelma ei mykistänyt ja en ollut ottanut saaresta juurikaan selvää ennen Budapestin matkaa, koska en ollut varma ehdinkö siellä poikkeamaan. Kävelin tyhjiä katuja pitkin, ohitin aution näköisen hostellin ja jäin istuskelemaan jonkun hylätyn näköisen rakennuksen luokse. Päätin kuitenkin, että kävelen saaren läpi.

Ja sieltähän löytyikin kaikkea kivaa! Ensimmäisenä päädyin pienelle eläinaitaukselle, jossa oli muun muassa hevosia. Ketään ihmisiä ei sielläkään näkynyt ja jäin hetkeksi katselemaan eläimiä aidan takaa.


Kuinka suloisia!

Oli nämäkin kivoja.

Jatkoin matkaa ja bongasin hienot rauniot. Ne vetivät minua puoleensa. Siellä kuitenkin kuulin ääniä, paikalla näytti olevan jotain porukkaa, jotka pitivät jotain kappelin näköistä tönöä kotonaan. Jätin heidät rauhaan ja tutkin alueen muita osia. Upean näköistä oli!Margaretin hautapaikka
Tämä tönö oli valloitettu :)

Kävely jatkui, saavuin tornin luokse. Ja sielläkään ei näkynyt ketään, portit olivat kiinni ja sateinen ilma teki paikasta jopa kiehtovan karmivan.


Hiljaista oli.

Päädyin lopulta viihtyisän lammen ympäristöön ja löysin vesiputouksen. Todella ihana rauhoittumispaikka! Vesiputoksen takana oli upea rakennus, jonne olisi ollut kiva päästä sisälle.

Ensin tuli vastaan pikku lampi.Ja sitten tämä. On ilmeisesti suosittu häiden viettopaikka.
Vettä tuli taivaalta tasaisesti.


Tälläinen rakennus löytyi vesiputouksen takaa!

Saaren läpi käveltyäni päädyin Árpádin sillalle, millä sattuu olemaan mielenkiintoinen historia. Silta on useiden lähteiden mukaan Unkarin pisin, kaksi kilometriä, ja silta valmistui vuonna 1950. Alunperin siltaa piti kutsua nykyisellä nimellä, mutta valmistuttua se nimettiin Stalin Bridgeksi (Sztálin híd). Nimi vaihdettiin takaisin nykyiseen vuonna 1958.

Tämä tuli vielä vastaan ennen saarelta poistumista, Musical Fountain


Upea graffiti!

Vierailu saarella siis kannatti. Saarella sijaitsee lisäksi Palatinuksen uimala, mikä on avoinna kesäaikaan huhtikuun lopusta elokuun loppuun. Hinnat löytyvät täältä.

Margitin saarelle pääsee siis joko Margitin sillalta (Margit hid) tai Árpádin sillalta. Ratikat 4 ja 6 kulkevat Margitin sillan kautta ja sillan kohdalla pitää jäädä pois ja kävellä saarelle. Bussi 26 kulkee saaren läpi. Saarelle on myös lyhyt kävelymatka Nyugatin rautatieasemalta.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!