Tässä ensin linkki tekstiin Tampereen museot, osa 1

Tässäkin tekstissä olevat neljä museota sijaitsevat lähekkäin ja niissä ehtii halutessaan käymään saman päivän aikana. Jos vierailee näissä museoissa perjantaina, joutuu maksamaan sisäänpääsyn vain Vakoilumuseoon. Finlaysonin alueella on useita ravintoloita, joissa voi pistäytyä nälän yllättäessä.


Isossa museokeskuksessa on useampi museo ja vaihtuvia näyttelyitä ja täällä viihtyy vaikka useamman tunnin. Täällä saa rahalleen vastinetta, joten kaikista museoista suosittelen erityisesti mielenkiintoista Vapriikkia.
Tällä hetkellä näyttelyissä on esillä muun muassa linnuista kertova Lennossa -näyttely ja kiehtova Muumiot -näyttely.

Museokeskus on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10-18. Museo sijaitsee Tammerkosken rannalla, kävelymatkan päässä keskustassa. Kaikkiin näyttelyihin pääsee samalla pääsymaksulla. Aikuisen lippu 9 euroa, tarjolla erihintaisia lippuja opiskelijoille, varusmiehille, lapsille. Syys-toukokuussa museoon pääsee ilmaiseksi perjantaisin kello 15-18.


Täällä pääset laulamaan lintukaraokea ja kiipeämään näkötorniin!
Tampereen historiaa


Sodasta kertova näyttely pysäyttää

Mielenkiintoisessa museossa pääsee tutustumaan viestinnän historiaan sanomalehden, puhelimen ja radion kautta. Esillä on paljon tuttuja tavaroita meille nuoremmillekin.

Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin. Rupriikki sijaitsee keskustassa Finlaysonin alueella, Väinö Linnan aukiolla. Aikuisen sisäänpääsymaksu on 5 euroa, lapsilta ja opiskelijoilta 1 euroa. Perjantaisin museoon on ilmainen sisäänpääsy.

Aamulehden käytössä 1950-luvulla ollut Linotype-latomakone

Museossa on 2-paikkainen leffateatteri, missä pyöri lyhytdokumentti


Ikäluokkani lapsuuden leikkikalut kuuluvat jo museoon


Ja siinähän on vanha kameranikin!


Museolla pääsee tutustumaan Höyrykonemuseoon, Tekstiiliteollisuusmuseoon sekä mielenkiintoisiin näyttelyihin. Laajassa museossa riittää nähtävää!

Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 11-18. Museo sijaitsee keskustassa, Finlaysonin alueella. Museoon on aina vapaa pääsy.

Nimensä mukaisesti museossa pääsee tutustumaan vakoilun saloihin näkemällä laitteita ja tapoja, joilla vakoilua on harrastettu. Museossa voi tehdä agenttitestin 5 eurolla tai tilata valheenpaljastustestin 80 eurolla.

Museo on avoinna joka päivä ja sijaitsee Finlaysonin alueella. Aikuisen lippu on 8 euroa, lapset ja opiskelijat maksavat 6 euroa.
Museot eivät tähän vielä Tampereelta lopu, olen nyt esitellyt omasta mielestäni mielenkiintoisimmat. Katso lisäksi ainakin Sara Hildénin taidemuseoLenin-museoEmil Aaltosen museo ja Hiekan taidemuseo.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!