Terveisiä Mersingistä! 

Vielä ollaan Malesian puolella, huomenaamulla suunnataan sitten Singaporeen. Päätettiin tällä kertaa jakaa matka kahteen osaan ja viettää yksi päivä Mersingin kaupunkia tutkaillen.

Heräsimme lauantaina reilusti ennen kuutta ja aika lailla tasan kello 06:00 lähdettiin hipsimään pilkkopimeässä kohti Tekekiä ja satamaa. Päätettiin siis kävellä matka toiseenkin suuntaan, tosin tällä kertaa tien kautta, koska ensimmäinen reissu meni niin hyvin ja kävelyhän nimenomaan on se mun juttuni! Tykkään hirmuisesti sekä matkoilla että Suomessa kävellä joka paikkaan, joten on kivaa, että vierellä kulkee ihminen, joka ei tuollaisia vaelluksia kaihda. Itseasiassa Toni se taisi matkaa ensin ehdottaakin. Tekekistä Juaraan ja toistepäin pääsee kulkemaan myös taksilla / majapaikan järjestämällä kuljetuksella, mutta ne ovat Malesian hintatasoon verrattuna hinnoissaan (25-30 RM / hlö / suunta). Me ollaan paitsi ahkeria kävelijöitä, myös pihejä, joten ei sitten harkittu tuota kyytiä kahta sekuntia pidempään, heh.

Matka alkoi siis pimeässä, tyhjää tietä eteenpäin kulkien. Ihana fiilis olla ylhäällä ja liikkeellä ennen auringon nousua, sellaista ei meinaan kovin usein tapahdu.. Matka alkoi taas ylämäellä, jota riitti noin tunnin verran. Siinä välissä ehti aurinkokin sitten herätä. Viidakon vieressä oli hienoa kävellä sekä pimeällä että valoisalla. Pimeällä lepakkoja lenteli naaman edestä, välillä lehdet heiluivat tuulessa hieman karmivasti (mielikuvitukseni taas laukkasi) ja viidakon asukit pitivät melkoista metakkaa. Apinat räyhäsivät, toisilleen tai meille, ja linnut lauloivat kovin erikoisen kuuloisesti. Yhden lajin ääntely kuulosti kuin joltain hälytysääneltä ja sellaiseksi sitä alkuun luulinkin. Sitten kun pääsimme ylös, alkoikin alamäki. Vähän jyrkempi sellainen kuin Juaran puolella, otti kivasti jalkoihin. Vaan eipä siinä matkassa reilua kahta tuntia kauempaa mennyt ja hyvissä ajoissa oltiin jo satamassa odottamassa kello 09:00 laivaa Mersingiin, mantereen puolelle.
Mersingissä olimme hotellissa puolenpäivän aikoihin ja suuntasimme heti syömään. Sitten kävimme läheisellä bussiasemalla ostamassa liput Singaporen bussiin ja tuli taas kiiteltyä Malesian fixed price- meininkiä. Hienoa mennä asemalle tarvitsematta tinkiä kolikkoakaan kun hinnat ovat samat kaikilla yhtiöillä.

Mersingissä tuli pyörittyä ympäriinsä, käytyä syömässä halvoissa ravintoloissa ja istuttua kivassa kahvilassa liian herkullisia kakkuja maistellen. Kaupunki on ihan kiva. Ei mitenkään erityisen viehättävä, eikä mitään erityistä nähtävää, mutta muutama asia siellä on kyllä hyvinkin kohdallaan.

Ihmiset ja ravintolat. Paikalliset hymyilevät vilpittömästi, tervehtivät ja ovat niin suloisia! Malesialaiset ovat kyllä veikeetä kansaa. Ja mitä ravintoloihin tulee, niitä on paljon. Ihan joka kulmalla, joten on varaa valita. Ja hinnat ovat taas enemmän kuin kohtuulliset, kun ravintolassa syö nasi gorengia 50 sentillä ja juo kahvia vielä halvemmalla. Ei siis yhtään paha paikka pysähtyä yöksi tai kahdeksi jos Tiomanilla piipahtaa.

Nyt sanon heipat! Jollei lentokentällä tule tylsää, niin rustailen seuraavan kerran Suomesta.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!