Georgetownin kaupunki Penangin saarella Malesiassa ei alkuun viehättänyt. Suurimpana puutteena kaupungissa pidin jalkakäytävien puutetta tai pienuutta. Käveleminen hektisessä kaupungissa ei kuumassa auringon paisteessa ollut sellaista mukavan päätöntä menoa, mitä se parhaimmillaan uusissa, somissa kaupungeissa on.

Georgetown ei myöhemminkään näyttäytynyt jalankulkijalle ystävällisenä, mutta kun tajusimme sentään välttää kaduilla kiertelyä kuumimpaan aikaan, niin johan siitä alkoi nauttiakin. Kaupungista meinaan löytyy hienoa katutaidetta! Taiteen bongailu teki uteliaaksi; mitähän tuolta seuraavan kulman takaa mahtaa löytyä?Ja se ruoka, oi joi! Ravintoloita on malesialaiseen tapaan paljon, joten on mistä valita. Monet ravintolat ovat avoinna yömyöhään, osa vuorokauden ympäri. Ravintoloiden hinta- ja viihtyvyystaso vaihtelee, mutta kalliiksi ei syöminen tule. Me viihdyimme erityisesti intialaisissa ravintoloissa. Suosikiksi nousi Penang roadin varrella sijaitseva ravintola nimeltä Jaya. Ravintola oli avoinna 24/7, mikä sopi meidän epäsäännölliseen elämäämme hyvin. Lisäksi menu oli monipuolinen, ruoka herrrrkullista ja halpaa ja kaikkein parasta oli se, että henkilökunta oli todella ystävällistä. Aina ravintolaan mennessä tuli tervetullut olo.Georgetown on kaupunkina pienisuuri. Kävellen pääsee joka paikkaan, mutta toisaalta katuja riittää ja kuumuudessa sekä liikenteen seassa mennessä voivat välimatkat tuntua pitkiltäkin. Monet mielenkiintoiset kohteet sijaitsevat kaupungin ulkopuolella, muualla Penangin saarella, joten bussien käyttäminen on melko välttämätöntä, mikäli haluaa nähdä muutakin osaa saaresta. Bussilla matkustaminen on kuitenkin helppoa ja edullista! Busseja lähtee kaduilta, mutta Georgetownissa Komtarin asemalta löytää helpoiten kyydin haluamaansa paikkaan mikäli ei tiedä bussien reittejä. Bussiin on hyvä varata tasaraha eli kuljettaa lompakossa pientä rahaa. Hinta riippuu matkan pituudesta, kalleimmillaan matka maksaa 4 ringgittiä eli yhden euron.

Georgetownissa kulkee myös ilmainen bussi, jonka kyytiin voi hypätä. Me päätimme bussilla myös matkustaa, nousimme satamassa kyytiin ja kuljimme matkan Komtarille muutamien nähtävyyksien ja katujen kautta. Olimme tässä vaiheessa kuitenkin jo kiertäneet kaupunkia paljon ympäri skootterilla ja kävellen, joten bussimatka ei tarjonnut enää mitään uutta nähtävää matkan varrella. Jouduimme myös odottamaan bussia todella kauan, vaikka niiden pitäisi suhteellisen usein kulkea. Juuri kaupunkiin saapuneelle tai nähtävyyksiä aktiivisesti kiertävälle ilmainen bussi voi asiansa ajaakin.


Edullista majoitusta oli helppo löytää kaupungista. Lebuh Chulia on katu, minne monet reppureissaajat menevät. Lebuh Chulian sekä sen läheisyydestä löytyvien katujen ja kujien varrelta löytyykin paljon majoitusta. Kannattaakin ehdottomasti käydä katsomassa niitä pienempiä katuja Lebuh Chulian läheisyydessä, jotka omaan makuuni ovat hitusen viihtyisimpiäkin. Omat majoitus-kokemukseni löytyvät aiemmin julkaistusta tekstistäni Malesian majapaikat. Alla lueteltu muutama muu hotelli, joista kävimme 2-hengen huonetta kysymässä, hinnat sen mukaan, mitä heillä oli silloin meille tarjota. Valitettavasti tarkempaa infoa ei ole, mutta nämä kaikki olivat sellaisia, jotka olisimme kelpuuttaneet siisteyden / viihtyvyyden puolesta.

~Crystal Guesthouse, 294 Lebuh Chulia, hinta 50 RM
~Hang Chow, 511 Lebuh Chulia, 40 RM
~Ping Seng, 82 Love Lane, 30 RM
~Hotel Noble, 36 Lorong Pasar, 30-40 RM
~Traveller´s Lodge, 75 Lebuh Munari, 35 RM


Me matkustimme Penangille Kuala Lumpurista ja valitsimme bussin, mikä menee suoraan saarelle. Monet bussit sekä juna pysähtyvät Butterworthissa, mikä on mantereen puolella. Hintaero bussien välillä oli pieni, minkä vuoksi otimme suoran bussin, mutta busseja tosiaan näytti kulkevan harvemmin saarelle suoraan. Bussimme saapui bussiasemalle, mikä ei sijaitsekaan ihan keskustassa, minkä vuoksi Butterworthin kautta kulkeminen voi olla järkevämpi vaihtoehto. Bussiasemalta lähtee kuitenkin bussi Komtarille (toinen bussiasema Georgetownin keskustassa) ykköslaiturilta ja matka sinne maksaa muutaman ringgitin.

Butterworthista Penangille pääsee lautalla, matka maksaa 1,20 RM aikuiselta ja toiseen suuntaan se on ilmainen. Me lähdimme Penangilta lentäen, joten emme käyttäneet lauttaa kumpaankaan suuntaan. Mikäli saapuu Butterworthista saarelle, päätyy satamaan, mikä on kävelymatkan päässä Lebuh Chuliasta ja monista hotelleista.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

6 kommenttia:

 1. Vau, ompa komeita maalauksia! Itsellä ei osunut moisia silmään...taidettiin luuhata Penangissa ollessa niin paljon luonnonpuistossa ja tosiaan kaupunki oli niin hektinen, että useimmiten piti vain katsoa eteensä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuommoisia aarteita sieltä välillä löytyi :). En kyllä ihmettele vaikka jäi näkemättä, olihan niillä kaduilla kaikkea muutakin katsottavaa, kun tosiaan ihan jo eteensä piti kattella :D. Ja kyllä se luonnonpuisto taisi kuitenkin Georgetownin kadut voittaa olemalla paljon kauniimpi kuitenkin.

   Poista
 2. Löysin blogisi sattumalta, ja taidankin jäädä lukijaksesi. :) Muutettiin keväällä Malesiasta takaisin Suomeen ja monet asiat on jo tässä ajassa hiukan unohtut. Ottamasi liikennekuva palauttaa mieleen Malesian kaoottisen liikenteen. Olin melkein jo unohtanut kaikki ruuhkat joita koimme ajaessamme Malesiassa. Kyllä täällä Suomessa on vaan helppoa ja väljää ajella autolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että löysit tänne! Tervetuloa :)

   Oi ihanaa, että olette asunneet Malesiassa! Tykästyin maahan kovin. Kurkkasin jo blogiasi ja siellähän näyttääkin olevan mukavasti Malesiasta tekstiä, pitää lukea. Suomessa on kyllä tilaa ajella, ihan oikeassa olet. Ja kävelijöilläkin on sitä tilaa, toisin kuin tuolla Georgetownissa :).

   Poista
  2. Georgetownissa paremmin pääsee perille autolla ruuhkassa kuin kävellen peläten autoja. Asuttiin KL:ssa 3kk ja Penangissa toiset 3kk. Edes tuossa ajassa ei keretty Penangia tutkimaan kokonaan. Penangiin jätin ison osan sydäntä. :-)

   Poista
  3. Itse tykkään ulkomailla kulkea varsinkin skootterilla! Ovat todella käteviä vehkeitä, kun valojenkin tullessa eteen pääsee aina eturiviin :). Penang on tosiaan valtava, isompi kuin luulin. Ja siellä riittää nähtävää!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!