Teluk Bahang on pieni kalastajakylä Penangin läntisellä puolella Malesiassa. 

Muutaman kilometrin päässä on Penangin suosituin ranta-alue, Batu Feringghi. Bahang ei tarjoa kovinkaan monipuolisia palveluita, mutta alueella pyörii jonkin verran turisteja päiväsaikaan. Syynä siihen on pääkadun päässä sijaitseva Penangin luonnonpuisto, mikä onkin jokaisen luonnosta pitävän pakollinen vierailukohde. Myös Butterfly Farm vetää ihmisiä puoleensa. Ulkoilmaravintoloita kylässä kuitenkin riittää, ruoka on herkullista ja halpaa. Osa paikoista tarjoaa ruokaa aamuisin, osa päivisin, osa iltaisin. Me löysimme kolme suosikkiamme melko nopeasti, mutta teimme visiitteja kylän muihinkin ruokapaikkoihin.

Lapset <3
Iloisia raksamiehiä, joidenka turvallisuus korkeuksissa huolestutti

Tuolta kikkarilta saa maailman parhaat suklaamunkit! Plus terveellisempiäkin välipaloja halvalla.

Kalastajien bootteja

Teluk Bahangilla oli joskus Penangin hienoimpiin kuuluva hotelli, mutta helmikuussa se näytti rähjäiseltä ja hylätyltä. Majoitusta löytyy muutamasta majatalosta. Niistä yhdessä, Fisherman Village Guest Housessa, mekin yövyimme ja voin sanoa ihastuneeni paikkaan sekä yleisestikin kalastajakylään ja sen iloisiin asukkaisiin. Paikallisten keskellä asuminen ja paikan vähäiset palvelut rentouttivat mielen. Aamulla heräsimme kukon kiekaisuihin ja naapuritalossa asuvan miehen kurkusta kuuluvaan köhinään. Ikkunat asunnoissa ovat heiveröiset tai ne puuttuvat kokonaan, joten puhe ja pesukoneen pyörintä kuuluivat naapuritalosta sisälle. 

Majatalossa on pieni piha-alue, missä muutamana iltana istuskelimme juttelemassa ja tähtiä katselemassa. Huoneemme vieressä oli pieni aula, jossa vieraita varten oli jääkaappi ja astioita, sohva, TV, vedenkeitin sekä lehtiä ja kirjoja, jotka edelliset asukkaat olivat sinne ilmeisesti jättäneet. Vessat olivat siistit kyykkyversiot ja suihkusta tuli sopivan lämmintä vettä. Pienessä pesuhuoneessa pyykkäilimme nyrkkipyykkiä loistavalla pesuainesaippualla, jonka löysimme paikallisesta kioskista muutamalla kymmenellä sentillä.


Kylän takakujilla oli kiireetön tunnelma. Ihmiset istuskelivat pihoillansa tai tekivät töitä, tervehtivät usein hymyillen, joskus juttelivat enemmänkin. Pihamailla näkyi paljon eläimiä; kissoja suloisine pentuineen, kukkoja, kanoja, lintuja, rääkyviä papukaijoja, koiria, liskoja. Hiiriä juoksi silloin tällöin teillä ja ravintoloiden nurkissa ja käärmeiden kuuli sihisevän pusikoissa. Talojen välissä kulki mielenkiintoisia pieniä kujia, joissa kannatti vaellella. Ranta oli hieman piilossa talojen takana ja se oli rauhallinen sekä kaunis.Merestä tuli rannalle välillä kaikenlaista
Teluk Bahangille ja Batu Ferringhille pääsee busseilla 101 ja 102, kyytiin voi nousta Komtarin asemalta laiturilta 1. Bussin 101 matkaan voi nousta jo ennen Komtaria Lebuh Chulialta tai Penang Roadilta. Bussit eivät aina anna vaihtorahaa, mutta jos lompakosta ei löydy kolikoita, et häviä hirveästi. Lipun hinta määräytyy matkan pituuden mukaan.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!