Juaran ranta Tiomanilla oli meidän pieni paratiisimme, missä vietimme viikon verran aikaa kolmen kuukauden pituisen matkamme loppupuolella. 

Aikamme Juarassa oli niin stressitöntä kuin kuvitella saattaa. Heräsimme aamulla kivasta huoneestamme ja joimme terassilla kahvia tai teetä, joskus söimme siinä aamupalaakin. Aamupalan jälkeen astuimme terassiltamme rantahietikkoon ja vietimme aikaa rannalla kirjaa lukien ja lepäillen sekä uiden. Kävimme herkullisella lounaalla ja luimme taas lisää, uimme, ehkä nautimme juoman ravintolassa, missä siestan aikaan toimii vain juomatarjoilu. Iltaseitsemän aikaan suuntasimme taas herkuttelemaan johonkin rannan mukavista ravintoloista, valintamme riippui siitä mikä ravintola sattui olemaan avoinna.


Tyhjä katu, kovin tutuksi kävi näky

Tuolta pääsee eteläiselle rannalle
Kissa asioilla... hyvin peitti kyllä jälkensä :D

Juara oli huhtikuussa todella rauhallinen. Kyseessä on muutaman sadan asukkaan pieni kylä, jossa turismia on, mutta se ei millään lailla häiritsevästi näy. Kukaan ei tyrkytä eikä edes hienovaraisesti myy yhtään mitään. Kylttejä näkyy, missä mainostetaan kyytejä Tekekiin, snorklauskamojen vuokrausta ja joitakin retkiä, mutta hiljaista näkyy olevan. Turisteille suunnattuja ravintoloita löytyy, mutta erityisesti päiväsaikaan ne ovat kovin rauhallisia ja lähes tyhjillään. Paikallisia kylässä on, mutta rannalla he eivät viihdy, joten upea ranta seisoo lähes tyhjillään. Se on välillä luonut jopa tunnelman aavekaupungista, varsinkin eräänä sateisena päivänä, jolloin tuntui siltä kuin maa olisi niellyt kaikki ihmiset.

Jaa... en tiennytkään että ruokailimme Mäkissä.. Tämä näky tuli vastaan Bushmanin ravintolassa,
jonka ruokia en voi suositella, mutta miljöö oli kyllä kiva

Namiiiiiiiiii!
Kivasti maalattu rakennus

Juarassa voi snorklata, vuokrata kanootin, tehdä vaellusretkiä. Yöelämää ei ole. Muutamassa ravintolassa saattaa iltaisin olla enemmän ihmisiä, aasialaisia turisteja, ja se tuo mukanaan melua, mutta baareja on turha etsiä. Itseasiassa alkoholiakin saa vain muutamasta ravintolasta. Suurin osa ruokapaikoista ja muutama kauppa viettää siestaa, joka ajoittuu jonnekin kello 14-19 välille. Tänä aikana paikka on joko kokonaan suljettu tai siellä toimii vain juomatarjoilu. Ruokailut ajoitimmekin ennen ja jälkeen näiden aikojen, jotta ei nälässä tarvinnut olla.

Juarassa on kaksi rantaa, joita erottaa pieni niemi. Etelän rannalle pääsee vedessä kahlaamalla ja kivien päällä hyppimällä tai jalat kuivina tietä pitkin. Eteläisellä rannalla on ilmeisesti muutama majatalo ja vaikutti siltä, että siellä oli vielä hiljaisempaa kuin meidän ympäristössämme. Me löysimme elämää vain yhdestä majapaikasta, mistä kävimme huonetta myös kysymässä heti saavuttuamme. Sitä majataloa pitää vanhahko, australialainen mies ja sinne kannattaa suunnata mikäli surffaaminen ja/tai pilven poltteleminen kiinnostaa. Paikasta voi vuokrata surffilautoja, surffikausi oli kuitenkin jo ohitse meidän vierailumme aikaan. Katukioskin sieltä löysimme ja yksi taikka kaksi päiväsaikaan autiota ravintolaa tuli vastaan.Majatalomme ihanat, veikeät nulikat

Lungisti ottavia kisuja oli ravintoloissa paljon

Pidin Juarasta kovasti! Kenelläkään ei ollut kiire, koska mitään aikatauluun kirjattua tekemistä ei ollut, joten siellä oli hyvä rentoutua. Oli todella loistava valinta mennä sinne ennen Suomeen paluutamme ja Juara / Tioman on potentiaalinen vierailukohde seuraavallekin Kaakkois-Aasian matkalle.

Juaraan pääsee Tekekistä tietä pitkin kävellen, viidakon halki vaeltamalla, taksilla (noin 25-30 RM / hlö, en tiedä toimiiko tinkaaminen), polkupyörän/skootterin vuokraamalla tai vaikka liftaamalla. Matkaa on noin 7 kilometriä. Julkisia ei Juaran ja Tekekin välillä tietääkseni kulje, paikallisetkin liikkuvat väliä skootterilla.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

8 kommenttia:

 1. Aaah, juuri tuonne ajateltiin ensi viikolla suunnistaa, näyttää ja kuulostaa just niin kivalta, kuin ajattelin! Toivottavasti näin kesäkuussa ei vielä olisi aivan kauhea ryysis... Kiitos muuten kaikista vinkeistä, joita edelliseen kommenttiini laitoit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla, että olette sinne menossa! Kirjoitat sitten blogiisi paikasta, niin pääsen lukemaan mitä mieltä olette :). Toivottavasti tykkäätte! En usko, että siellä niin suurta ryysistä on näin kesäkuussakaan. Petipaikkoja on varmasti enemmän käytössä nyt, mutta jollain lailla vain vaikeaa uskoa, että siellä mitään ruuhkaa olisi rannalla tms., koska ei niitä majapaikkojakaan niin paljoa ollut, ranta on pitkä ja aktiviteetit ovat rauhallisia. Mutta pianhan näette!

   Poista
 2. Me suunnittelemme parhaillaan tulevan vuoden reissuja ja Malesia on yksi kohteista (Uuden-Seelannin, Japanin ja Etelä-Korean lisäksi), joten nyt näitä postauksia lukee ihan eri näkökulmasta. Ja varmasti palaan vielä uudestaan etsimään vinkkejä! :) Vielä ei ole varmaa pystymmekö käymään noissa kaikissa aikataulujen puitteissa, mutta vähitellen se tässä selviää... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Luinkin blogistasi, että nuo neljä kohdetta kilpailevat teistä matkailijoina :). Todella mielenkiintoisia maita olette valinneet! Toivottavasti täältä jotain vinkkejä löytyykin. Jokatapauksessa, menette minne tahansa niin tulen takuuvarmasti lukemaan tekstisi ja hakemaan vinkkejä omiin matkoihini :D

   Poista
 3. Oi vitsit mitä matkakuvia, ihanan tunnelman oot saanu näihin! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos blogilinkistä, sai hyviä vinkkejä omaan Tiomanin matkaan :) Juara kuulostaa kyllä ihanalta paratiisilta, siellä pitää ehdottomasti käydä! Kiva kuulla, että huhtikuussa ainakin Juaran ranta on hiljainen :)

  VastaaPoista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!