Medan sijaitsee Sumatralla, Indonesiassa. 

Se on kaupunki, missä monien Lake Toballa ja Bukit Lawangilla vierailevien pitää poiketa. Näin teimme mekin kun olimme matkalla Malesiasta Lake Toballe. Lensimme Medaniin Penangista ja tullessa otimme kentältä becak-moottoripyörätaksin 6-7 kilometrin päässä sijaitsevalle Amplasin bussiasemalle. Emme siis ensimmäisellä visiitillä viettäneet kaupungissa tuntia pidempää ja kaupunkia näimme vain mopotaksin kyydistä. Silloin jo ehdin kuitenkin ihailla kauniita moskeijoita, joiden ohi ajelimme.

Tässä mennään opeletilla


Toisen kerran vietimme puolikkaan vuorokauden Medanissa. Pyörimme pienellä alueella muutaman kilometrin päässä lentokentältä, Yoki Plaza-ostoskeskuksen liepeillä ja nukuimme sen läheisyydessä olevassa hotellissa muutaman tunnin.

Ostoskeskus Yoki Plaza


Medania on haukuttu useassa yhteydessä, en ollut ennen matkaamme törmännyt varmaankaan yhteenkään positiiviseen arvioon kaupungista. Siksi olinkin yllättynyt, kun kaupunki oli ihan normaali. Melua ja nopeaa liikennettä, välillä ränsistyneen näköistä ja roskaista, mutta siinä se. Kaupungissa on upeita moskeijoita ja muita rakennuksia. Edullisia ravintoloita, kahviloita, leipomoita ja ruokakauppoja löytyy ja ne ilahduttavat nälkäistä matkailijaa. Kaiken lisäksi ihmiset olivat lempeitä, tuijottelivat välillä ujosti hymyillen ja tervehtivät iloisesti ja se jos mikä teki kaupungista helpon paikan olla.
Aamuyöstä kävelimme parin kilometrin matkan lentokentälle, vaikka hotellimme respa oli varoittanut vaarallisista ihmisistä. Ihmisiä oli hyvin vähän liikkeellä, mutta ne harvat, jotka tulivat vastaan, tervehtivät ja muutama olisi jäänyt jutulle pidempäänkin. Kävelimme lentokentän risteyksestä ohitse ja paikallinen mies pysäytti hienon autonsa viereemme ja tarjoutui viemään meidät kentälle. Matka ystävällisen miehen kyydissä oli lyhyt, mutta mukava.

Monta majapaikkaa vierekkäin


Pari edullista majapaikkaa Medanissa:

Zakia´s:

Kolmen hengen huone jaetulla kylpyhuoneella maksoi 50 000 rupiaa. Huone ei näyttänyt kovin viihtyisältä, mutta siisteys oli OK.

Ronja´s Hostel:

Kahden hengen huone omalla kylpyhuoneella 60 000 rupiaa, jaetulla kylpyhuoneella 50 000 rupiaa. Kylpyhuoneellinen huone oli todella tilava, mutta nuhjuinen. Sänky näytti olevan OK.

Nämä paikat sijaitsevan moskeijan vieressä, joten herkkäunisille herätys tulee aikaisin aamulla. Sijainti on kuitenkin hyvä, mikäli kaupungissa viipyy vain päivän tai pari, koska lähellä on ravintoloita, opeletit kulkevat moneen suuntaan ja lentokentälle on pari kilometriä matkaa. Paikat eivät kuitenkaan olleet mitenkään erityisen viihtyisiä, ainakaan meidän näkemämme huoneet, joten pidempään visiittiin etsisin kyllä mukavamman hotellin.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!