Upea Barri Gòtic ympäristöineen on turismista huolimatta Barcelonan kauneinta osaa. 

Siellä kävin muutamana iltana kiertelemässä ja ihastelemassa kapeita ja sokkeloisia kujia, vanhoja rakennuksia, tunnelmallisia kahviloita ja kauppoja sekä todella hienoa katutaidetta ja pieniä, värikkäitä yksityiskohtia. Täältä löytyy myös Barcelonan katedraali, mistä viime tekstissä kirjoittelin.Varmasti alueen tunnetuin kadunpätkä


katedraali
Oi että miten hauskat päät!

Alueen historia on mielenkiintoista, mutta alueesta saa enemmän irti mikäli siihen tutustuu jo ennen matkaa

Varsinkin kun eksyy pienemmille kujille ja jättää ihmislaumat taakseen, löytää todella tunnelmallisia kulmia. Eksyin yhdellekin pienelle aukiolle, missä oli lisäkseni vain muutama ihminen. Yksinäinen katusoittaja soitti alueelle täydellisesti sopivaa, hyvin rauhallista musiikkia ja näytti olevan uppoutuneena omaan maailmaansa. Tuntui kuin olisin ollut hyvässä elokuvassa, fiilis oli koskettava.Esimakua Barcelonan katutaiteesta

Kaduilla näkyvä taide sekä värikkyys pistävät silmiin ja saavat viihtymään. Päämäärätön kävely alueella on rentouttavaa, kiire jää kauas taakse.

Ihanat kapeat kadut

Kämpälle palatessa pisti kadulla silmään mies koiransa, katsoivat kadulla maaten telkkaria

Käykää ehdottomasti!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

2 kommenttia:

  1. Tosi ihania kuvia, goticon tunnelma välittyy näistä hyvin. Itse en jaksa kirjoista historiaa ja tarinoita lukea ja sen takia mun mielestä parasta on mennä ilmaselle kävelykierrokselle, joita järjestetään täälläkin nykyään monen eri tahon toimesta. On paljon mielenkiintosempaa tutustua uuteen paikkaan niin, että joku kertoo elävästi historiasta/nykypäivästä. Tykkään kyllä myös harhailla omatoimisesti uudessa paikassa. Vaikka oltiin goottilaisessa pyöritty ympäriinsä kuukausien ajan löydettiin silti ihan uusia salaisia paikkoja yhdellä kävelykierroksella muutama kuukausi sitten. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tietenkin, kävelykierrokset ovat hyvä tapa tutustua alueeseen myös! En tullut taas tuota muistaneeksi, koska olen harvoin itse sellaisille osallistunut. Noita voisikin alkaa harrastaa matkoilla enemmän. Tosin ennen Barcelonan matkaakin luin ilmaisista (+tippi) kävelykierroksista (joita järjestetään todella monessa Euroopan kaupungissa nykyään), mutta olin päättänyt unohtaa ne, koska olisi pitänyt olla tiettyyn aikaan tietyssä paikassa ja lyhyellä matkalla en jaksa aikatauluista välittää. Päämäärätön kävely itsekseen on tällöin parempi vaihtoehto, mutta saahan paikoista eri tavalla irti kun on joku asiaan vihkiytynyt selostamassa!

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!