Kuukausi takaperin vietin pari tuntia valokuvia katsellen ja myös alkuvuoden Kaakkois-Aasian matkakuvia katselin haaveillen. Niitä selaillessa tulin miettineeksi, että olenkohan julkaissut Penangin luonnonpuistosta mitään tekstiä. Kävi ilmi etten ole ja muutama muukin paikka Penangilla oli jäänyt vähäiselle huomiolle. Tässä muutama vinkki Penangin saarelle, Malesiaan.

Olimme siis saarella helmikuussa 2013. Yövyimme ensin Teluk Bahangilla 12 yötä, minkä jälkeen siirryimme Georgetowniin kuudeksi yöksi. Tuossa ajassa ehdimme kierrellä saarta ympäriinsä melko hyvin, kolmen päivän ajan meillä oli skootteri käytössä ja muuten liikuimme jalan sekä busseilla.

Teluk Bahangilla siis sijaitsee Penangin luonnonpuisto, missä kävimme samoilemassa sekä piknikoimassa muutamaan kertaan. Olisimme menneet loppuvaiheessa vielä uudestaankin, mutta puisto oli muutaman päivän suljettuna meille tuntemattomasta syystä. Onneksi olimme ehtineet siellä aikaa viettää jo aiemmin, muuten olisi harmittanut!

Puisto on ilmainen, mutta täällä pitää käydä rekisteröitymässä
Vasemmalle vai oikealle?


Vilvoittelemaankin pääsi
Tämä veijari kävi uintireissun aikana laukullamme. Tuli kiirus rantaan!

Alueella on hienoja patikointireittejä ja se on bussimatkan (bussit 101 ja 102) päässä Georgetownista, joten siellä kannattaa käydä rauhoittumassa. Pääosin puistossa on siistiä, mutta välillä kyllä ihmetytti. Jotkut pölvästit kun olivat heittäneet roskansa luontoon. Bongasin pusikosta jopa McDonald´sin kääreitä. Jos metsään jaksaa kantaa ruoat ja juomat, niin luulisi, että jaksaisi kantaa niiden reilusti vähemmän tilaa ja painoa vievät roskatkin takaisin. Ei niitä roskia onneksi niin paljoa ollut, että ne silmään välttämättä pistäisivät, mutta roskaaminen jaksaa silti itseäni hämmästyttää.

Eläimet toivat hymyn huulille. Puistossa niitä on paljon ja varsinkin apinoita ja kilpikonnia voi nähdä. Meiltä jäi kilpikonnien näkeminen väliin, kun ei ensimmäisillä vierailuilla käyty siellä asti ja tosiaan myöhemmin puisto oli suljettuna. Apinoita nähtiin niidenkin edestä.

Kävimme tervehtimässä apinoita myös Penang Hillillä ja Botanic Gardensissa. Nämä paikat ovat lähellä toisiaan ja Botanic Gardensilta lähteekin vaellusreitti ylös Penang Hillille. Sen sijaan me kuitenkin kuljimme Penang Hillille ensin bussilla 204 (2 RM / hlö) ja sitten menimme ylös ja alas vaijerijunalla (30 RM /hlö). Lähdettiin vähän turhan myöhään liikenteeseen, mutta toisaalta pääsimme ylhäällä ihailemaan kaupunkia hämärän laskeutuessa.

Vaijerijuna


Ylhäällä oleva moskeija

Botanic Gardensille kuljimme myös bussilla. Apinoita näkyi sielläkin paljon, sekä sisä- että ulkopuolella. Ulkopuolella mies lapsineen olivat niitä ruokkimassakin, mutta me kyllä tyydyimme vain katselemaan. Apinoiden lähettyvillä ei parane syödä, koska voivat hyvinkin tulla nappaamaan eväät kädestä.


Mukavan rauhallinen paikka

Hienot puut!

Kyydilläkin pääsee mikäli jalat eivät kanna


Kiersimme puistoa lävitse, porukkaa oli onneksi vähän ja piknikoimme puumajassa. Puisto oli ihan hieno, mutta pienempi kuin oletin.

Kaikki paikat olivat kivoja, mutta erityisesti suosittelisin niitä tässä järjestyksessä kun olen ne esitellytkin.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

6 kommenttia:

 1. Tuttuja paikkoja :) Kiva kun julkaisit vielä tämän jutun Penangin luonnosta. Me tykästyttiin kovin luonnonpuiston patikkapolkuihin, eikä tosiaan myöskään nähty kilppareita, vaikka käveltiin perille asti. Ehkä ne on niin harvinaisia ja vain tiettyihin aikoihin rannalla...
  Mun oli itseasiassa pakko antaa kasvitieteellisessä puutarhassa mun jäätelötötterön jämät yhdelle suurelle ja äkäiselle makakiäijälle, kun se tuli näyttämään hampaitaan ihan viereen. Toinen vaihtoehto olisi ollut lähteä karkuun, mutten kehdannut kun ympärillä oli niin paljon ihmisiä ;) Eihän niitä makakeja saisi syöttää (ainakaan millään jätskillä!), mutta tein vähän tyhmän paniikkiratkaisun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ette nähneet, ikävä juttu! Olen saanut sen käsityksen, että niitä näkisi siellä helposti, mutta näköjään näin ei olekaan asia.

   Aggressiiviset eläimet ovat sen verta pelottavia, että olisin varmasti itsekin antanut tuollaisessa tilanteessa!

   Poista
 2. Oih Malesia. kiitos tästä postauksesta, tätä oli oikein mukava lukea. Malesiassa kyllä upeaa luontoa riittää, olisi kiva päästä tuonne patikoimaan ja ihmettelemään luontoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain, kiva kun kommentoit :). Totta tuo, Malesian upea luonto (monien muiden syiden mukana) saa meidät varmasti palaamaan maahan vielä uudestaan! Ja tosiaan suosittelen muillekin Kaakkois-Aasian matkailijoille :)

   Poista
 3. Luonnonpuisto on meidänkin matkasuunnitelmassa, taidetaan ottaa neuvosta vaari ja kulkea paikat tässä järjestyksessä. Toivotaan, et nähtäis kilppareitakin :) Mua pelottaa noi apinat ihan hirveästi, ennen pidin niitä niin söpöinä mut tuollaisissa paikoissa missä ne pöllii ruokaa käsistä, niin juoksen melkein karkuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi nyt tuli ikävä Malesiaan kun kommentoit tähän vanhaan postaukseen :). Käykää ihmeessä luonnonpuistossa, suosittelen menemään ajan kanssa. Kuumuus ei haittaa, puut tarjoavat varjoa ja uimaan pääsee pulahtamaan. Mikäli vielä käydään Penangilla, niin tänne palaan mieluusti takaisin :)

   Kannattaa olla varovainen apinoiden kanssa :D. Tai lähinnä vain pitää ne ruoat repussa. Voi vitsit, kohta te jo lähdette! Siitä tulee varmasti ihana reissu!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!