Ja vihdoin päästään Rooman kertomuksiin!
Saavuimme Roomaan lauantaina hieman ennen keskiyötä, joten sinä iltana suunnattiin lentokentältä suoraan hotellille. Rooman seikkailut alkoivat vasta seuraavana päivänä, jolloin lähdimme aamupalan jälkeen katuja valloittamaan. Hotellilla nautittu niukka aamupala (tee ja croissant) ei juuri täyttänyt, joten lyhyen kävelyn jälkeen jatkoimme päiväämme lounaalla. 

Söimme pizzat, kuten Roomassa kai kuuluu, ja nautiskelimme olostamme. Pizzaa tuli mussutettua muutamaan kertaan tuon jälkeenkin ja kehotankin tekemään samoin kun Roomaan tai muualle Italiaan eksyy. Syön itse pizzaa harvakseltaan, koska en pidä sitä erikoisena herkkuna ja kehokaan ei siitä juuri tykkää, mutta italialaiset pizzat ovat todellakin aivan omaa luokkaansa ja vailla vertaa.

Ravintolasta päädyimme Colousseumille, kuten miljoona muutakin turistia. Colosseum on valtava möhkäle ja melkosen näyttävä sellainen. Ennen sen näkemistä olin juuri puhellut, että ehkä sitten tajuaa olevansa Roomassa kun sen näkee, sen kuvia kun on eniten kaikkialla bongaillut. Ja pian se tulikin kulman takaa näkyviin, harmillisesti nähtiin ensin korjauksen alla oleva puolisko, mutta näyttävä yhtä kaikki. Lisää hienouksia oli kuitenkin luvassa.Siinä se on!Lähdimme kävelemään Vatikaanin suuntaan sieltä täältä kierrellen ja ajauduimme Trasteveren tunnelmalliselle alueelle. Hieno kaupunginosa on kyseessä, komeita kujia, kahviloita ja rakennuksia tuli vastaan. Tässä vaiheessa etsimme ruokakauppaa, jotta voisimme vähän piknikoida, mutta tarjontaa ei juuri ollut. Osa paikoista oli myös kiinni. Avonaisia kikkareita tuli kyllä vastaan, joista vähän evästä mukaan lähtikin.


Kaverikuva

Tämäkin näkymä oli pikkasen vaikuttavampi paikan päällä
Trasteveren aukiolla
Naisella ikkunanlaudalla oli kivat näkymät aukiolle


Vatikaanin ympäristöön päästyämme pällistelimme hieman ympärillemme. Jono Pietarinkirkkoon oli hyyyyvin pitkä, joten onneksi ei oltu suunniteltu sisälle menemistä sille päivälle. Tuossa oikealla oli loputon lauma rihkamamyyjiä

Vatikaanin edustalla
Jonoa Pietarinkirkkoon

  
Päivä jatkui kaduilla kiertelyllä, aukiolla piknikoinnilla, lukuisten ja taas lukuisten yksityiskohtien ihailemisella ja kuvailemisella. Kiviä ja historiaa riittää Roomassa mielettömästi, vielä enemmän kuin olin etukäteen kuvitellut. Vaikka kaupungin suosituimmat nähtävyydet ovat melko lailla kävelymatkan päässä toisistaan ja halutessaan ne voi ehtiä katsomaan yhdenkin päivän aikana, niin kaupunki on silti valtava. 

Isonhan siitä tekee se, että kaupunki on tiivis, koska jokaisella kadulla on paljon kaikenlaista kivaa tarjolla; patsaita, ravintoloita, kahviloita, katutaidetta, taiteilijoita. Ilmeettömämpiä katuja on huomattavasti vähemmän tarjolla kuin monissa muissa isoissa kaupungeissa Euroopassa.

Kivoja taloja oli siellä, täällä, kaikkialla
Piknikoitiin Piazza Venezialla
Pappa tuli antamaan vinkkejä minne Roomassa kannattaa suunnata
Tämä näkymä päräytti kun tuli kulman takaa näkyviin. Iltavalaistuksessa Forum Romanum on todella upean näköinen!

Piknikoitiin vielä illasta upeissa maisemissa ja käytiin katsastamassa ylemmässä kuvassa näkyvä Forum Romanum iltavalaistuksessa. Näky oli upea! Tilannetta vielä hienonsi se, että paikalla oli samaan aikaan vain muutama ihminen, joten näkyä sai ihastella täysin rauhassa ilman äänekkäitä ihmisjoukkoja. Tämä olikin oma suosikkini kaikista Rooman nähtävyyksistä.

Tuolta jatkoimme vielä kävellen hotellille nukkumaan. Ensimmäisenä päivänä Rooma näytti parastaan!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

6 kommenttia:

 1. Näyttääpä hienolta! Niin näyttää muuten Alhaurin el Grandessakin ;) Tämä aurinko tekee taas niin hyvää Suomen harmaan ja sateisen syksyn jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin tekee! Tämä aurinko on NIIN ihanaa. Ihanaa kun voi lähteä ulos topilla paleltumatta!

   Vitsit te kyllä olette lähellä! En oikein edes tajunnut aiemmin kunnolla, että tehän olette ihan tuossa naapurissa, melkeinpä kävelymatkan päässä!!

   Poista
 2. Me oltiin hyvinkin vuosi sitten Roomassa ja samoja paikkoja kierreltiin, tuttuja maisemia siis :) Forum Romanum illalla on kyllä upean näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan juu, en muistanutkaan olet ollut siellä! Kävinkin heti katsomassa mitä olit kirjoittanut ja kyllähän siellä oli hyvin saman näköisiä kuvia :D.

   Huomasinkin samalla, että olen kokonaan unohtanut vastata haasteeseen, jonka laitoit reilu kuukausi sitten... Lokakuu oli niin hektistä aikaa, että tuo kiva haaste jäi kokonaan hunningolle :/

   Poista
 3. Todella upeita kuvia! Rooma vaikuttaa kyllä näkemisen arvoiselta paikalta, joten täytynee suunnata sinne joskus käymään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika ja kyllä olen sitä mieltä, että Roomassa kannattaa edes sen kerran elämässään vierailla. Ei kaupunki sydäntäni vienyt (siitä lisää myöhemmin), mutta arkkitehtuuri on upeaa!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!