Olemme asustelleet nyt viikon ajan Málagassa vuokra-asunnossa, täällä vietämme seuraavan kuukauden.

Kaupunki on siis vaihtunut, vaikka pitkälle emme siirtyneetkään. Reilu viikko sitten kokosimme tavarat kasaan, siivoilimme asunnolla, hyvästelimme mukavan vuokraemäntämme Fuengirolassa ja lähdimme kohti uusia seikkailuja.

Tai seikkailuja ja seikkailuja, kävelimme lyhyen matkan juna-asemalle, matkasimme junalla Málagaan ja nousimme bussiin, millä saavuimme yhden maissa uuden asuntomme lähettyville olevalle bussipysäkille, mistä uusi vuokranantajamme meidät nouti. Siirtymisissä meni eksymisineen alle kaksi tuntia.

Ja kyllä, onnistuimme taas haahuilemaan aikamme Málagassa. Jäimme María Zambranon rautatieasemalla pois ja kummissamme etsimme bussipysäkkiä, jonka oletimme olevan heti rautatieaseman ulkopuolella. Eipä ollut, mutta apua saatiin kysymällä. Ihana nainen kävi ensin itse kysymässä neuvoa taksikuskilta ja tämän jälkeen kertoi meille peräti kolmesti minne meidän pitää mennä, varmistaakseen että löydämme varmasti perille. Nyökyttelin päätäni tietäväisen näköisenä, koska naisen ohjeet olivat niin yksinkertaiset ja iloisesti kiittäen lähdimme matkaan. Ja me tollot kävelimme sitten monta sataa metriä ohitse, koska … en tosiaan tiedä, koska olemme näkörajoitteisia ilmeisesti.

Tienristeyksessä pyörää ajava mies pysähtyi oma-aloitteisesti nähdessään eksyneen näköiset naamamme ja ohjasi meidät oikeaan suuntaan. Löytyihän se bussipysäkki sieltä mistä pitikin, nousimme bussiin numero 3 ja taas yhden ihmisen iloisella avustuksella (bussikuskin) pääsimme jonnekin Las Acacias – kaupunginosan lähettyville.

Täällä meidät vastaanotti puhelias ja rempseä espanjalaisnainen, kuka ensin kierrätti meitä pienellä kaarallaan näyttäen missä on kauppa, hyvä ravintola, kuntosali ja sen sellaista. Sitten huristelimme asunnollemme ja asunnon näytettyään esitteli emäntämme meidät vielä naapureillekin. Sitten asetuimmekin taloksi.

Ja olemme viihtyneet. Ensimmäisen päivän ja yön tämä asunto tosin oli melko jäätävä. Lattiat kylmät, ikkunoiden lähellä veti ja kuuma vesikin loppui kesken. Asunto on ollut tyhjillään, joten johtui varmaan siitä, koska sen jälkeen täällä on ollut lämmin. Kiitosta saa toki kaksi lämpöpatteria, joita alkuun pidimme päällä melkein koko ajan. Espanjalaisista asunnoista voisin kirjoittaa joskus ihan erikseen, täällä kun asiat on vähän eri lailla kuin Suomessa. Esimerkiksi suurin osa asunnoista vuokrataan kalustettuina (superhienoa meille matkailijoille) ja asuntojen lämpöeristys (niin siis mikä?) ei aina ole ihan samaa tasoa kuin Suomessa. Monissa asunnoissa myös käytetään kaasua veden lämmittämiseen, kuten meidän Fuengirolan asunnossamme, mutta sitten löytyy näitäkin asuntoja, missä kaikki hoituu sähköllä. Molemmissa on puolensa.

Meillä on mukavat naapurit. Vuokraemäntämme esitteli yläkerran naapurimme meille englantia taitavana, mutta todellisuus on se, että hemmo taitaa englantia tervehdyksen verran. No sehän ei haittaa, tuleepahan käytettyä espanjaa. Kävimme jo kertaalleen kysymässä mieheltä apua internetin kanssa ja herra auttoi. Tuli vielä seuraavana päivänä varmistamaan, että kaikki on OK. Ja eilen hän tuli ovelle mukanaan pussillinen herkullisia mandariineja, jotka halusi meille antaa. Niitä syödessäni ihmettelin miksi niin harvoin ostan mandariineja, vaikka ne ovat niin hyvänmakuisia. Luultavasti siksi, että niiden kuoriminen on kymmenen sekuntia hitaampaa kuin banaanien.

Meidän kattoterassillamme asuu myös yksi naapureistamme. Hieman haiseva, ajoittain ujo, mutta selkeästi seuraa kaipaava pupujussi tuottaa iloa minulle aina halutessani. Ja hänkin taitaa ilahtua käynneistäni, koska vien tuliaiseksi aina salaattia tai porkkanaa, jotka menevät nopeasti parempiin suihin.Meillä on kaikki siis loistavasti! Minulla on tosin pienoisia vieroitusoireita, mitkä johtuvat kirjojen puutteesta, joten olen etsinyt ilmaisia e-kirjoja mistä vain olen löytänyt ja mielenkiintoisia opuksia on tullutkin vastaan. Tabletin ostaminen kesällä olikin hyvä idea, koska sille on tullut melkoisesti käyttöä tämän reissun aikana.

Olemme toki ehtineet Málagan keskustaankin muutamaan kertaan ja joulutohinat näkyvät siellä upeasti valojen ja katuorkestereiden kautta. On se sitten uskottava, että joulu on taas saapunut.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

6 kommenttia:

 1. Aivan ihana pupunaapuri :D Näyttää kivalta nuo teidän kulmat ja tosiaan landemmalla asuessa taitaa talot olla vähän alkeellisempia kuin cityssä. Mä olen jo tottunut nukkumaan fleecepaita päällä parin vällyn ala, mutta ei haittaa kun tietää että aamulla taas aurinko paistaa ja ulkona on lämmin :) Meillä ei ollut mitään lämmitysvehjettä kotosalla kun muutettiin tänne, mutta onneksi oli ne hellekelit menossa. Löydettiin kirppikseltä halpa patteri ja saadaan sillä aina makkari lämpöiseksi yön ajaksi. Turhaa edes yrittää lämmittää koko kämppää kun kissat ravaavat läpi yön aukinaisesta ikkunasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain, ihana otus :).

   Itse en tykkää yhtään jos sisällä on kylmä, mutta täällä olen ihme vain semmoiseen pieneen viileyteen kuitenkin tottunut. Eli siihen, että sukat jalassa pärjää jne. Helpottaa kyllä huomattavasti kun ulkona aurinko paistaa ja sinne voi mennä päivää paistattelemaan :).

   Koko kämppää ei mielestäni kannatakaan yrittää lämmittää. Vaikka meillä ei ikkunat ole auki, niin esimerkiksi olkkarin pienen pation oven molemmin puolin on puolen sentin raot ja keittiönkin ikkuna on melkein kuin pahvia :D. Kumma kyllä, että enää en ole vetoa niistä tuntenut. Kun pidetään aina kaikki ovet kiinni, niin lämpö ei karkaa. Esimerkiksi meillä saa makkarin jo nopeasti kuumaksi, kun vie hetkeksi patterin huoneeseen ja sulkee oven. Parinkymmenen minuutin päästä voi mennä nukkumaan todella lämpöiseen huoneeseen :).

   Poista
 2. Ay, ¡qué bonito el conejito! ^_^

  Kokemusta on espanjalaisista asunnoista, joten tiedän tämän kylmyysasian loistavasti. Ehkäpä vuoden päästä suuntaatte Kanarialle talveksi, jossa vähän lämpimimpiä öitä kuin mantereella?

  Kertonet hiukan, millaisia ja minkähintaisia asuntoja Fugessa ja Málagassa on tarjolla (ja kun Espanjassa ollaan, pitää mainita, kuuluuko vuokraan kalusteet ja kulut eli 'gastos': sähkö, vesi, kaasu, netti). Mitä kautta olette kämppänne tähän asti löytäneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanaria ei olisi paha vaihtoehto ollenkaan jos Espanjassa haluaa talvehtia. Mietimme itseasiassa josko olisimme Málagan jälkeen lentäneet sinne, mutta taitaa tältä talvelta jäädä. Ja ensi talvesta nyt en uskalla sanoa vielä yhtään mitään kun sinne on niin pitkä aika!

   Jep, palailen tosiaan noihin kämppäasioihin vaikka ihan omassa postauksessaan, niistä kun juttua riittäisi useammankin lauseen verran! Viimeksi Espanjassa asuessani löysimme asunnon Loquosta ja tämän reissun asunnot löytyivät Airbnb:stä. Airbnb voi tulla hivenen tyyriimmäksi ja tarjonta on toki suppeampaa, mutta sillä on muita hyviä puolia lyhytaikaisen vuokraamisen suhteen (esim. valmis nettiyhteys, sen saaminen kun voi tulla Espanjassa kalliiksi).

   Poista
 3. Taitaa olla samanlaista kuin Italiassakinl, siellä asuntoja sai ruveta lämmittämään joskus joulukuun alussa, mutta aika kylmiä ne olivat silti. Vuokrasopimusta tehdessä vuokraemäntä muistutti, että älkää sitten lämmittäkö asuntoa uunilla. Siis mitä? Kuulemma moni italialainen lämmittää kylmän kosteaa asuntoaan uunin avulla, napit vain kaakkoon ja luukku auki! :)
  Mukavan näköisillä kulmilla olette!

  Mekin ostettiin tabletti Thaimaasta ja voi vitsi miten kätevä se on reissatessa! Ollaan ajeltu niin Austraiassa kuin Uudessa-Seelannissakin suunnistaen Google mapsin avulla, vitsin kätevä. Ja entäpäs sama systeemi Japanissa, jossa kaikki katujen kyltit ovat japaniksi, eikun seuraamaan kartan sinistä pistettä ja ikinä ei tarvinnut eksyä. Tosin, onko se sitten jo liiankin helppoa? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulemani mukaan molemmissa maissa asuntoja on rakenneltu samaan tyyliin. Jaksan kyllä ihmetellä miksi asuntoja ei eristetä paremmin kun sähkökin on täällä niin kallista!

   Hörähdin ääneen tuolle uunille! Voi elämä, oikeastiko lämmittävät niin :D. Edellisessä asunnossa jätimme kyllä itsekin uunin oven auki kun olimme sitä käyttäneet, mutta emme me sitä sentään lämmityksen takia olleet päälle laittaneet :)

   Me olemme muutaman kerran ladanneet karttoja tabletille, mutta voisi kyllä ryhdistäytyä ja ottaa tabletti vielä enemmän matkakäyttöön! Harhaileminen matkalla on kyllä hauskaakin, mutta ehkä sitä voisi käyttää sitten säästeliäästi. Eli vaikka vain väsyneenä tai kaupunkiin saapuessaan ottaa käyttöön ja seikkailunhaluisena jättää käyttämättä :D

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!