Málagan keskustasta löytyy iso ja hieno linnoitus, jota lähdin eräs päivä katselemaan. 

Ylös linnoitukselle pääsee myös autolla, mutta vaikka minulla ei siitä kokemusta olekaan, niin uskon kävelyn ylös olevan monta kertaa vaikuttavampi reitti. Itse ainakin pidin pienestä patikkamatkasta ylös todella paljon ja huokailin Málagan kauneutta korkeuksista moneen kertaan!


Kolme itämaan tietäjää

Ylös kipuaminen ei vaadi kovinkaan kummoisia ponnistuksia, varsinkin kun matkan varrella on monta hienoa paikkaa missä levähtää ja katsella todella upeita maisemia. Kipuamisen voi aloittaa joko keskustan suunnalta tai Málagan puiston edustalta, mistä itse lähdin kiipeämään. 

Korkeuksista voi ihailla alhaalla näkyvää Málagan puistoa, satamaa ja keskustaa. Myös härkätaisteluareenalle näkyy hyvin ja härkien kärsimystä voisikin halutessaan katsella korkeuksista. Harmi, ettei härkätaisteluareenan sijasta ole näkymiä Málagan jalkapallostadionille.


Ylhäällä on Gibralfaron linna. Itse en vielä tällä kertaa mennyt sisälle asti, koska sinne useimpina päivinä maksaa sisälle (sunnuntaisin ilmainen kello 14 jälkeen) ja olin matkassa ilman Tonia, jonka kanssa olimme suunnitelleet linnaan menoa yhdessä. Tyydyin siis vain ihailemaan ympäristöä muurien ulkopuolella kävellen.Linnassa käymme varmaankin ihan lähiaikoina, joten lisää kuvia tulossa siitä myöhemmin.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Tosta tuli meidän lempparipaikka Malagassa :) Varsinkin siellä Gibralfaron linnoituksen muureilla kävellessä näkyy hienoja maisemia. Odottelen täällä jo seuraavaa visiittiä, niin näen paikan sun näkökulmasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihmettele että tulikin :). Tulen varmasti itsekin vielä poikkeamaan tuolla monta kertaa. On sopivasti myös matkan varrella jos kävelen tai menen bussilla kotiin keskustan tienoilta :)

   Poista
 2. Olimme muutama vuosi sitten Torressa jouluna ja kävimme tapanina Malagassa. Yllätyimme siitä, että paikalliset olivat liikkeellä niin runsain joukoin ja heillä oli soitimia mukanaan ja laulu raikasi kaduilla ja baareissa. Onhan Suomessakin tapanintanssit :). Ei ole tietoa oliko tuo sattumaa vai espanjalainen tapa, mutta nythän tuo on mahdollista tutkia monessa kaupungissa tänä tapanina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa kuulla! Arvelinkin, että täällä on joulun päivinä menoa myös kaupungilla ja ainakin tapanina olisi kiva käydä katsastamassa paikallisten meininkejä. Ihmisiä on ollut näin joulun alla suuria määriä liikkeellä ja Málagassa on tainnut olla nyt jo päivittäin eri orkestereita soittamassa ja ravintolat tulvillaan. Ihanan eläväistä menoa, hienoa olla mukana :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!