Fuengirola ei varsinaisesti ole katutaiteen ystäville aarrekaupunki, mutta kyllä sielläkin tuli väriä muuten harmailla ja beigeillä seinillä vastaan ja yksittäisiä hienoja kuvia myös. Täällä on myös ainakin yksi katu, missä taidetta on vähän enemmänkin. Tässä ensiksi kuvia graffittikadulta:

Hieno, tykkään tästä tyylistä!
Katu alkaa tästäBig Booty Lovers :D
Hienon karsea

Lisäksi Miramar-ostoskeskuksen lähettyviltä löytyy myös graffitteja. Vieressä on skeittiparkki ja siellä on muuri, mihin ovat taiteilijat käyneet rustaamassa teoksiaan. Ensimmäisellä kerralla kuvat olivat OK, enemmän värikkyys ilahdutti yksittäisiä kuvia enemmän, mutta yllätyin kun toisella kerralla illalla ohi kiiruhtaessani näin pari kuvaa, joita en ollut aiemmin nähnyt. Ja sitten vasta tajusin, että vanhat kuvat oli maalattu piiloon kokonaan ja tilalle oli tullut jo muutamia uusia kuvia!

Muurin etupuoli, eli skettiparkilta kuvattuna
Vanhaa kuvaa muurin takaa
Vanhaa kuvaa muurin takaa
Muuri
Tämä heppu oli tullut vanhojen kuvien tilalle
Ja nämä kaverit myös

Alla oleva iso Batman oli yksinäinen graffitti jollakin kadulla. Piristävä ilmestys tiiliseinällä, vaikka kuva ei ole ihan justiinsa. Lisäksi tuli bongattua suomenkielinen teksti ja Hattiwatti!


Hattiwatti <3>

Lisäksi täällä päin maailmaa on sellainen kiva tapa, että joidenkin kauppojen ja ravintoloiden häkkioviin (miksi niitä kutsutaan?) maalataan hienoja kuvia, jotka ovat näkyvillä vain silloin kun liikkeet ovat suljettu. Siestan aikaan ja illalla voi kaupungit siis näyttää hyvin erilaisilta! Fuengirolassa tämä ilmiö ei ole kovinkaan suurta, mutta täällä on onneksi myös tapana joskus maalata liikkeiden seiniä kivemman näköisiksi. Esimerkiksi lemmikkieläinkaupoissa on eläinten kuvia ja lastentarhoissa satuolentoja. Nämä piristävät kaupunkikuvaa yhtä lailla. 

Tässä vielä muutama sellainen kuva:

Musiikkiliike vasemmallaEivätkö olekin piristäviä?!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Ompa kivoja! Me ei törmätty noihin, mutta eihän me vasta ole käytykään kuin kerran Fugessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo graffittikatu on vähän piilossa ja muuten täällä on graffitit tosiaan levittäytyneet todella laajalle alueelle. Eli juurikin näkyy välillä yksittäisiä kuvia siellä täällä, mutta eipä niitä täällä mitenkään tuhottomasti ole. Mutta kiva myös, että edes noita liikkeiden ympäristöä välillä väritellään :). Tosin nuo muutamat kuvat on myös otettu enempi sisämaasta päin!

   Poista
 2. Täällä Barcelonassakin tykkään just siitä, että värejä on käytetty ja tylsiä harmaita seiniä tai rautaovia on piristetty graffitein. Piristää kummasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barcelonassa värejä on vielä käytetty paljon (huomattavasti enemmän kuin täällä!), tykkään kanssa osittain Barcelonasta niin paljon sen takia kun siellä on niin moniin seiniin taiteiltu kaikenlaista.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!