Tässä kuvia Gibraltarin upeista maisemista!

Gibraltariin päästyämme takana oli pari tuntia bussilla matkustamista ja ennen vuorille nousemista oli saatava ruokaa. Sen kummemmin arpomatta menimme kivan näköiseen ravintolaan. Ruoka oli hyvin englantilaista ja aamupalalistan tarjonta suppea, henkilökunta puhui kuitenkin paremmin espanjaa kuin englantia. 
Sen jälkeen alkoikin patikkaretkemme ylös Gibraltarin vuorelle. Päätimme kylttejä seuraamalla lähteä suuntaan, jonka muistin viime reissultani. Maisemat paranivat mitä korkeammalle nousimme.


Kaunista ränsistynyttä ja söpöä sekaisin
Tuolla asuu "pieni" joulufani...
Rappusia ylös
Willis´s Roadin tykkiPian vastaan tulikin ensimmäiset makakit! Suloisia veijareita, jotka eivät vähästä hätkähdä. Tuosta olisi päässyt myös nousemaan ylös, mutta päätimme vielä jatkaa matkaa.Raukkaa väsytti


Tulimme taas rappusille, joita nousimme ylös. Raput olivat melko kapeat ja hieman jyrkät, joten en todellakaan suosittele korkeanpaikankammoisille. Tonille jäi myös osa kaiteesta käteen... 


Rappusia ylös, tästä ei itse vielä menty

Lisää apinoita! Niitä oli paljon. Ja tuossa kohtaa oli myös paljon porukkaa niitä kuvailemassa. Ja ylhäältä avautuivatkin sitten upeat maisemat.


Oih!

Näkyi Afrikkaan asti! Ihanat nypyt, kyllä noissa maisemissa silmä lepää. Todella kaunista kertakaikkiaan!

Taas yhden stopin jälkeen jatkoimme matkaa ja löysimme lopulta St. Michael´s Cavelle, eli tippukiviluoliin, ja marssimme lipputiskille. Halusimme ostaa liput luolaan, mutta myynnissä oli vain yhteislippu mikä käy kaikkialle. Tässä vaiheessa saimmekin sitten loistavaa asiakaspalvelua! Sanoimme myyjälle, että otamme yhteislipun ja käymme vain luolassa, koska se on varmasti hieno. Myyjä vielä painotti kuinka moneen kohteeseen lipulla pääsee, mutta siinä vaiheessa kello oli jo niin paljon, ettemme ehtisi enää esimerkiksi vuoren toisella puolella sijaitseville Great Siegen tunneleille. Ihana myyjä sanoi vielä suoraan, ettei usko, että meidän kannattaa laittaa 20 puntaa vain luolaan, koska luola on pieni ja sen kiertää kymmenessä minuutissa, hänen mielestään se ei ole sen arvoista. Aloimme itsekin epäillä asian järkevyyttä, ainahan sitä voisi tulla joskus toiste, mikäli asia jää harmittamaan. Myyjä kuitenkin ehdotti, että katselemme luolaa suuaukolta, mistä näkee luolaan rakennetun auditorion. Ylhäältä sitten ihailimme luolaa hetken, kauniilta se näytti ja riitti tyydyttämään uteliaisuuteni. Pisteet kyllä myyjälle, että ajatteli asiakkaiden parasta eikä pelannut työnantajan pussiin! Jäi tapahtumasta todella hyvä mieli vaikkei luolaa lopulta kokonaan kierrettykään.

Luolilta laskeuduimme alas eri reittiä pitkin ja löysimmekin matkan varrelta kivoja paikkoja. Vastaan tuli paljon lisää apinoita, tykkejä ja joskus muinoin käytettyjä reittejä. Vaihtoehtoja kulkea alas oli niin monia, että ettei oikein tiennyt mistä olisi mennyt, kun olisin halunnut kävellä kaikki reitit lävitse!

Uudelleen yhdistynyt puu
Makakit olivat eleillään hyvin ihmismäisiä, vaikkei sitä näissä kuvissa tietenkään näy. Todella suloisia!
Tupu, Hupu ja Lupu olivat leikkisiä veijareita!

Cable car ja välipysäkki
Devil´s Gap Batteryn maisemia


Lopulta tulimme alas ja melkein suoraan kävelykadulle. Sitä kävelimme vielä eestaas ja etsimme samalla hyvää ravintolaa tai kauppaa mistä ostaa evästä. Aika alkoi käydä vähiin ja lopulta ostimme bussiin mukaan evästä pienestä takeaway - ravintolasta.

Ruoat saatuamme taivalsimme bussiasemalle ja siitä alkoi paluumatka Espanjan puolelle, itse nukuin onnellisesti melkein koko matkan. 

Monet tekevät Gibraltariin shoppailumatkoja ja kaupoissa näyttikin olevan valinnanvaraa, hinnoista ei kyllä ole tietoa. Mikäli paikalle menee ensimmäistä kertaa, suosittelen kyllä jättämään kaupat välistä (tai käymään niissä vasta lopuksi) ja nousemaan korkeuksiin! Gibraltar on upea paikka nimenomaan maisemien, vuorella olevien kävelyreittien ja suloisten apinoiden takia. Niiden takia oli meidän matka todella onnistunut!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Oi vitsi kun hienoa! Ja apinat näyttää niin hauskoilta tapauksilta :D Hyvä tilannekuva tuo katsekontakti apinaan, mitäköhän tyyppi mahtoi ajatella ;)

  VastaaPoista
 2. Eikä.. Juuri kun sinunkin kommenttiboksiin valitin tätä kommentointia niin nyt hävitin täällä omassa blogissani kommentin. OUTOA!!

  Mutta juu.. taisin miettiä tuossa kuvassa samaa, että mitähän mahtaa apina ajatella :). Tuokin veikko oli niin pohdiskelevan näköinen, näytti melkein masentuneelta kun niin verkkaisesti eleli ja nosteli välillä päätään tuijotellen jonnekin kaukaisuuteen. Suloisia!

  VastaaPoista
 3. Apinat on niin ihanan ihmismäisiä ja niillä on niin ilmeikkäät kasvot. Intiassa ja Nepalissa tuli paljon valokuvattua niitä.

  Muistan, että oon joskus lapsena käynyt tuolla Gibraltarilla ja siitä reissusta taitaa olla joku kuvakin, jossa mun olkapäälle pistettiin istumaan joku kauheen painava apina jota taisin vähän pelätä. Huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja siksi ovatkin kiehtovia!

   Itse en ole tainnut koskaan päästä noin läheltä ja rauhassa kuvailemaan apinoita, vaikka esim. juuri viime reissullamme Malesiassa apinoita näkyi tosi paljon. Silloin ne vain olivat niin vikkeliä, nuo nyt näkemämme lähinnä möllöttivät paikallaan. Vaikka oli tuollakin vähän villimpiäkin tapauksia näköalapaikoilla missä ihmisiä oli, hyppivät ihmisten olkapäille ja varastivat jonkun miehen lippiksenkin :D.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!