Viime viikonloppuna Granadassa ollessamme teimme jotain todella huikeaa. Kävimme nimittäin Sierra Nevadan vuoristossa laskettelemassa!Vielä hienompaa asiasta tekee se, että minä laskettelin elämäni ensimmäistä kertaa. Eipä ollut maisemissa valittamista, oli upeaa lasketella valkoisen lumen keskellä, mutta silti samaan aikaan nauttia auringon lämmöstä.
Minun on pitänyt tässä useamman talven ajan käydä Suomessa laskettelemassa, mutta aina hyytävän talven saapuessa ajatus on siirtynyt jonnekin hamaan tulevaisuuteen, joka ei näyttänyt koskaan tulevan. Toni kuitenkin onneksi innostui mahdollisuudesta lasketella Granadan visiitin aikana niin paljon, että sinne rinteisiin lopulta mentiin. Ja vaikka melkoisen korkealla välillä olimme, niin eipä tarvinnut sormien, varpaiden taikka naaman paleltua, joten kaltaiselleni lämmön ystävälle ensimmäinen kerta ei olisi voinut tapahtua paremmissa olosuhteissa!
Päivä oli hurjan hauska! Laskettelemisen alkeet oli yllättävän nopeaa oppia, joten kaatumisista huolimatta vedin rinteissä mielestäni todella hyvin. Kyllä ensimmäisestä kerrasta jäi kipinä lähteä joskus uudemmankin kerran! Ehkä ensi kertaa ei tarvitse jahkailla niin kauaa kuin tätä ensimmäistä.


Kirjoitan laskettelemisesta Sierra Nevadassa vielä lisää myöhemmin!

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Kyseessä on kansainvälinen tempaus ja Suomessa sitä vetävät Satu Destination Unknown - blogista, Nella Kaukokaipuu - blogista ja Veera Running With Wild Horses - blogista. Ohjeet voit lukea täältä.

Minut löytää Instagrammista nimimerkillä curiousteea.LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

25 kommenttia:

 1. Oooh! Laskettelu (vieläpä ensimmäistä kertaa) Espanjassa kuulostaa kyllä huimalta! Mukavalta näyttää!!

  VastaaPoista
 2. Mä en ole vielä koskaan lasketellut Sierra Nevadassa, mutta en panisi pahakseni mikäli niin pääsisi käymään! Oli varmasti ihan huippu kiva kokemus :)

  VastaaPoista
 3. Hei mahtavaa, lasketteluun on kyllä helppo jäädä koukkuun! Ja varsinkin noissa maisemissa... Melkein tuli itsekin mieli takaisin Norjan talveen täältä Uuden-Seelannin lämmöstä, meillähän menee paras hiihtokausi ohitse tänä vuonna, mutta onneksi vain melkein. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin uskoa.. alan hiljalleen ymmärtää laskettelu-addikteja! Hurjan hauskaa ja varmasti omaa kehittymistä asiassa on hauskaa seurata. Itse olin jo ekan kerran niin fiiliksissä siitä, että opin nopeasti.

   Hah, itse voisin pian vaihtaa teidän kanssa osaa. Suomen talveen kun pian palataan :). Nautiskelkaa nyt lämmöstä, ehdittehän te talvesta jo nauttiakin.

   Poista
 4. Kelpais kyllä murtsikkahiihtokin noissa maisemissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä sekin voisi hauskaa olla, maisemissa ei tosiaan mitään valittamista :)

   Poista
 5. Juuri näitä maisemia kaipaan suksien alle! Kun mun jalkani paranee niin otan kyllä äkkilähdön näihin maisemiin, wow!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Tykkäät varmasti. Kovalla tahdonvoimalla ja treenillä jalkaa parantamaan. Tsemppiä muuten sen kanssa kovasti!

   Poista
 6. No eipä yhtään hassumpi paikka aloittaa laskettelu. :) Aika mainiolta vaikuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainiota olikin, todella loistavaa aloittaa lasketteleminen tuolla :). Nyt ehkä sitten uskaltaudun Suomen talvessakin suksien päälle kun sain ensin lämpimimmissä ilmoissa harjoitella.

   Poista
 7. Melkoisen upeissa maisemissa olet saanut laskettelu urasi aloittaa! Kelpaisi minullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olet lasketellut, tai toki vaikket olisikaan, niin suosittelen Sierra Nevadaa! Vaikka onhan noita hienoja rinteitä muuallakin, tästä lähtien voisikin katsella noitakin vaihtoehtoja kun matkoja suunnittelee :)

   Poista
 8. Kuten yllä mainittu, ei yhtään huono paikka aloittaa laskettelu :) Aivan ihania kuvia ja toivottavasti lasku-into säilyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan :). Toivottavasti säilyy! Tosin jos en Suomessa rohkene, niin ainahan sitä voi tosiaan toistekin tuonne mennä mäkeä laskemaan.

   Poista
 9. Kelpais kyllä maisemiksi, mille vaan liikunnalle! :) Mahtavaa, että rohkaistuit rinteeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla olisi ollut kiva vaikka ihan vain kävellä! Paikan päällä muuten kannattaakin käydä vaikkei laskettelemaan menisikään, niitä maisemia kun voi siltikin ihailla vaikka hissistä käsin :). Ja oli siellä ainakin yksi pieni pulkkamäkikin!

   Poista
 10. Hienoa, että uskaltauduit suksien päälle :) Mulla on laskettelu jäänyt yhteen kokeilukertaan teinarina, jolloin mulla taisi olla niin paljon muita harrastuksia, että laskettelu ei innostanut. Toisaalta olen ihan tyytyväinen, koska se ei taida olla pienen budjetin harrastus. Paljonko muuten Granadassa kustansi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen syy miksi en olekaan laskettelulle aiemmin lämmennyt on sen kalleus! Suomessa(kin) kun nuo liput ovat kalliita (vaikka vuosia sitten oli jtn tarjoustiistaita kyllä myynnissä) ja siihen vielä välinevuokrat/-ostot päälle. On tuntunut niin vaivalloiselta lähteä laskettelemaan, vielä kun omaa autoakaan ei ole eikä edes kunnon vaatteitakaan. Joten mitään säännöllistä harrastusta hommasta ei tule minullekaan (kun tosiaan talvella on Suomessa kylmäkin), vaikkakin sain nyt kuulla, että jotain vehkeitä voisikin jostain löytyä eli kustannukset saattaisivat jäädä hissilippuihin + bensoihin.

   Granadassa homma maksaa noin 37-45 euroa hissiliput ja välinevuokrat 20-25 euroa, riippuen siitä haluaako kaikki rinteet ja siitä mitä kaikkia välineitä haluat vuokrata (esim. lasit 3 euroa, kypärä 5 euroa jne) ja mistä. Noita välineitä saa halvemmalla (ehkä 15 euroa tms) esim. Granadasta tai matkan varrelta, mutta sitten pitäisi olla autolla liikenteessä. Tai en itse ainakaan lähtisi Granadasta välineitä raahaamaan Sierra Nevadaan asti bussilla liikkuen...

   Poista
 11. Aikas makeat maisemat laskettelulle ja suurena plussana tuo lämpö! Itse olen muutamana talvena mennyt "laskettelemaan" ja siitä aina tulee ensin hirveä palo, että nyt tätä pitää oikeasti harrastaa niin talvessakin olisi jotain järkeä, mutta sitten se jää. Juurikin kylmyyden takia (sisällä on kivempaa villasukat jalassa) ja hintansa puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lämpö oli kyllä valtava plussa!! Talvi on kyllä kivaa aikaa sekin, varsinkin jos on lunta, mutta kylmyys ei ole minun juttuni. Voisin kuvitella homman menevän noin siis minullakin :).

   Poista
 12. No nyt on mulle erittäin mieluisia maisemia! Asuessani Barcelonassa käytiin muutamaan otteeseen Andorrassa laskemassa. Ja pakko sanoa, että oli aika erikoista meininkiä vaikka oonkin laskenu koko ikäni ja käyny aika monessa maassa lumen päällä. Ja onneks pääsen itekin lumille ens viikolla, ekaa kertaa koko kautena - se taitaa olla mun myöhäisin kauden aloitus vuosiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Andorraa mietimme myös josko olisimme sinne menneet! Siellä kun on pitänyt käydä aina Barcelonan reissujen yhteydessä, mutta en sitten ole saanut aikaiseksi. Jäi tälläkin kertaa väliin, mutta se kyllä laitetaan muistiin. Ehkä sitten ensi kerralla lasketellaan siellä :)

   Hienoa, että pääset ensi viikolla mäkeen! Ja mitäs myöhäisestä aloituksesta, vielähän tässä hyvin ehtii :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!