Gibralfaron linnasta on huikeat maisemat Málagan ylitse.Linna sijaitsee keskeisellä paikalla Málagan keskustassa ja on hyvin saavutettavissa, joten paikan päällä kannattaa käydä vaikkei linnat tai historia kiinnostaisikaan. Ison linnan muureilta voi katsella hienoja maisemia Málagan ylitse ja vierailla pikkuisessa museossa, mistä löytyy söpöjä pienoismalleja. Sisäänpääsymaksu on myös huikean edullinen, joten en jättäisi tätä kohdetta väliin vaikka aikaa Málagassa olisi vain päivä.

Linnan sisäänkäynnille pääsee autolla tai bussilla, mutta itse suosittelen kävelemään ylös asti mikäli esteitä ole. Kirjoitinkin reitistä jo aiemmin joulukuussa. Matkan varrella tai vaikka itse linnassa on mukavaa piknikoida, mutta jos ei eväitä halua mukaan ottaa, niin vesipullo mukaan ainakin keväästä syksyyn, koska kipuamisessa voi tulla hiki. Jos vesipullo kuitenkin unohtuu, niin linnoituksen sisältä löytyy kahvila.
Málagassa nähtävyydet ja käyntikohteet ovat melko lähellä toisiaan, joten halutessaan ehtii vaikka saman päivän aikana linnalle, Picasso - museoon, roomalaisen teatterin raunioita katselemaan ja vielä shoppailemaan sekä syömään keskustan isoille ja hienoille kävelykaduille.

Linnaan kannattaa varata aikaa kolmesta vartista kahteen tuntiin, riippuen omasta kulkemisen tahdista ja mielenkiinnosta linnoituksiin sekä maisemien katseluun.  Linnaan pääsee sunnuntaisin ilmaiseksi kello 14 jälkeen. Muinakin päivinä pääsymaksu on vain 2,20 euroa tai 3,55 euroa, mikäli haluaa käydä myös Alcazabassa, minne pääsee sisälle roomalaisen teatterin raunioiden viereltä.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

6 kommenttia:

 1. Heippa!

  Ihan pakko laittaa nyt kommenttia... löysin eilen (NIIMPÄ, vasta eilen...) tämän sinun blogin ja olen kahdessa päivässä lukenut reissujen blogimerkinnät Intiaan asti, koukutuin heti ja myöhästyin eilen bussista, koska en osannut lopettaa lukemista.
  Olen lähdössä piakkoin reissuun Eurooppaan, ja vaikka matkustustapamme ovatkin kovin erilaiset, olen silti saanut täältä paljon neuvoja ja hyviä ohjeita, kiitos niistä.
  En ole kovin innokas blogien lukija, ja tässä blogissa on kaikkea sitä mistä tykkään. Budjettipostaukset ovat parhaita sekä postaukset missä on reilusti kuvia.
  Kiitos tästä, täällä on paljon arvokasta ja mielenkiintoista tekstiä :)
  Hauskaa loppulomaa sinne Epsanjaan ja nauttikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaa, tuolle bussista myöhästymiselle naureskelin, ihana kommentti :).

   Kiva kuulla, että vinkkejä olet täältä löytänyt vaikka matkustatkin eri tavalla! En muutenkaan haluaisi, että tämä blogi olisi vain tietyntyylisille matkailijoille suunnattu vaan olisikin kiva, että erilaiset ihmiset löytäisivät täältä edes jotain kivaa lukemista.

   Joten suuri kiitos kommentistasi! Ja todella hauskaa matkaa, nauti sinä myös reissustasi :)

   Poista
 2. Jäipä tuo linna katsastamatta viime käynnilläni, mutta ainahan on seuraava kerta! Oppaani mukaan sinne ei kannata kiivetä ryöväreiden vuoksi... - liekö vanhentunutta tietoa, että siellä turisteja ryöstettäisiin? Koitko kiipeämisen turvalliseksi vaihtoehdoksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tuolla linnan liepeillä joku joskus ryöstetäänkin, jos hyvin hiljaiseen aikaan sattuu paikan päälle ja kaiken lisäksi todella huono tuuri, mutta en kyllä usko sen olevan kovinkaan todennäköistä.

   Eli siis koin kiipeämisen todella turvalliseksi, en kyllä ajatellut asiaa millään tavalla ennen kuin vasta nyt kun kysyit. Toki tuolla voi välillä olla hiljaisempaa, mutta varsinkin jos ylös kiipeää päiväsaikaan, niin siellä on varmasti muitakin ihmisiä kiipeämässä, joten pelätä ei tarvitse.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!