Terveisiä Meksikon lämmöstä!

Päätin kirjoitella kuulumisia reaaliaikaisesti ja kertoa tänne saapumisesta sekä ensimmäisten päivien fiiliksistä. Paikan päälle Meksikoon saavuimme tiistaina ja lensimme siis Cancúnin lentokentälle suorilla lennoilla Helsingistä. Koneen laskeuduttua kello Meksikossa näytti yhtä päivällä, Suomessa se oli siinä vaiheessa yhdeksän illalla.Kentällä meitä lähestyttiin useamman taksikuskin toimesta, mutta me päädyimme kysymään infosta ADO:n bussipysäkin sijaintia ja niillä ohjeilla löysimme bussille. Ostimme 140 MXN / henkilö (7,70 euroa) liput Playa del Carmeniin. Kyseinen paikka sijaitsee noin tunnin bussimatkan päässä Cancunista. Ja matka taittui todella tilavassa bussissa, joten matkanteko oli mukavaa. Ilmastointi oli bussissa hieman kovalla, mutta minua alkoi paleltaa vasta matkan loppuvaiheessa.Playa del Carmenissa meillä oli pieniä vastoinkäymisiä. Emme ensinnäkään olleet saaneet vuokraisäntäämme kiinni puhelimitse, joten menimme lähimpään Wifi-yhteyttä mainostavaan pubiin oluelle ja laittamaan sähköpostia eteenpäin. Tunnin jälkeen meillä oli se asia kunnossa, mutta lähdettyämme asunnolle lähdimme aivan väärään suuntaan. Kartalla ollut bussiasema oli väärä, mutta aikamme etsittyämme löysimme vihdoin ja viimein asunnolle hikisinä ja väsyneinä.Itse asunto ylitti odotuksemme. Varasimme tosiaan lennot lauantaina päivästä ja sosialisoitumisen ja muiden juttujen takia meillä ei ollut juurikaan aikaa etsiä majoitusta tai muutenkaan tutustua Meksikoon ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Me päädyimme vuokraamaan asunnon ja valtava kolmio kahdella parvekkeella ja kahdella kylppärillä odotti meitä perillä. Hauskinta asunnossa kuitenkin on se, että naapureiden asuntoihin näkee suoraan sisälle, joten pääsemme katsomaan paikallisten elämää. Erään pariskunnan koira käy katolla paskantamassa ja sitä operaatiota oli melkoisen hauska seurata olohuoneestamme käsin.
Playa del Carmen on OK paikka, riippuen tosin paljon siitä mitä matkaltaan hakee. 

Rannat ovat kauniit vaikka toki melko ruuhkaiset. Rannan lähellä oleva kävelykatu on todella, todella turistinen ja krääsän hinnat sen mukaiset. Halpoja ja edullisia kuppiloita sekä ravintoloita kuitenkin löytyy kun vähän katsoo minne menee, mistä olin mukavan yllättynyt, koska täällä kuitenkin ilmeisesti on Meksikon kalleimpia hintoja ja osassa paikoissa varsinkin oluen hinnat Suomen tasoa. Ruoat me käymme hakemassa läheisestä Walmartista, Megasta tai muista lähikaupoista ja niissä Meksikon edullinen hintataso näkyy jo selkeämmin.
Baareja ja kahviloita täällä on loputtomasti. Bileitä etsivälle tämä lienee melkoisen hyvä vaihtoehto. Muutamaan kertaan olemme istuskelleet pubeissa ja tulipahan sitä treffattua paria muutakin bloggaajaa, Mirjeä sekä Anttia Anywhereism- blogista, he sattuivat saapumaan tänne Playa del Carmeniin samaan aikaan! Pahin (tai paras, se kun tosiaan riippuu keneltä kysyy) bilekatu calle 12:lla tuli ohitettua nopeasti, mutta onneksi täältä löytyy rauhallisempiakin istumapaikkoja illanviettoon.

Playa del Carmen sopii siis loistavasti matkakohteeksi varsinkin jos lähtee rantaloma-fiiliksillä matkaan kuten itse alunperin tein. Paikan päälle tullessani alkoi kuitenkin pääkoppa taas toimia ja Meksiko alkoi kiehtoa tosissaan, läheltä löytyisi kaikenlaista muutakin hauskaa kauniiden rantojen lisäksi. Tulumiin, tunnin matkan päähän Playa del Carmenista, jo päiväretken teimme, saa nyt nähdä mitä muuta saamme vielä aikaiseksi. Eipä tässä tosin niin hirveästi aikaa enää olekaan kun lyhyt matkamme on edennyt jo puoliväliin, mutta katsotaan. Viimeisten öiden majoitus on vielä varaamatta, joten sitä voisi ne yöt viettää jossain muuallakin.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

10 kommenttia:

 1. Toi koira on ihan uskomaton tapaus! Luin tänään myös Never-Ending Footsteps -blogin Laurenin tunnelmia Playa del Carmenista... hänellä oli erittäin mielenkiintoinen postaus, kannattaa ehkä kurkata.

  http://www.neverendingfootsteps.com/2014/02/17/love-hate-relationship-playa-del-carmen/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olikin hyvä kirjoitus! Kuulin myös, että tätä pidetään nomadien keskuudessa pidempiaikaisena pysähdyspaikkana. En täysin ymmärrä miksi, vaikka tosiaan täältä syrjempää löytyy myös paikallisia kulmia ja halpoja hintoja. Eli vaikka kiva paikka onkin kyseessä niin en kyllä voisi kuvitella viihtyväni rannan sekä baarien välittömässä läheisyydessä kovinkaan pitkään, sen kaiken melun ja turistiraflojen takia.

   Poista
 2. Kuinka pohjoisesta se koukkaa kun Meksikoon lennetään Suomesta? Meneekö ihan Grönlannin pohjoispuolelta? Mua aina kiinnostaa nää lentoreitit hirveästi :p Erikoinen kämppä teillä siellä, ite en ole vielä uskaltanu lähtiä vuokrailemaan. Ehkä pariksi yöksi pitäis ainakin saada hotelli ja sitten paikan päällä vois lähteä selvittelemään tilanteita. Ehkä joku kerta mieki uskallan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lento hyvin pohjoista reittiä meni ja jostakin siitä Grönlannin yläpuolelta tosiaan! Odotin tosin, että näkisimme enemmän maisemia korkeuksista käsin, mutta lopulta aika vähän, oli pilvistäkin välillä ja minä en ollut edes ikkunapaikalla :/. Tykkään kyllä kauheasti seurailla lentoreittiä lennon aikana, silloin kun sellainen on tarjolla :)

   Suosittelen todella lämpimästi asunnon vuokraamista! Hintalaatusuhde on ollut meillä aina kohdallaan! Suomesta käsin asuntoja voi katsella esim. Airbnb:stä tai Wimdusta, joita pidän myös luotettavina tahoina. Noiden kautta hinnat tosin voivat sitten olla korkeammat kuin paikan päällä, mutta hotelleihin verrattuna hinnat ovat silti usein joko samaa tasoa tai halvempia, joukossa toki on paljon kalliimpiakin paikkoja.

   Poista
 3. Jos on aikaa vähän pidemmälle päivämatkalle, Chichén Itzán arkeologinen alue oli omasta mielestäni näkemisen arvoinen. Turistejahan siellä tietysti riittää, mutta vastaavia paikkoja ei ihan joka nurkalla ole. Kirjoittelin aiheesta hieman tässä postauksessa. Tuolla Playa del Carmenissa edullisia ruokapaikkoja tosiaan löytyy, kun lähtee vähän kauemmas turistien kansoittamalta pääkadulta. Sieltä löytyy myös kunnon mausteita niiden sapuskojen kylkeen. :) Turisteille oli minusta lievennetty kaikki ruoka melko mauttomaksi, joten sitä tulisempaa meksikolaista keittiötä sai pääkadun tietämillä etsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä! Kiinnostaisi kyllä käydä tuolla kovasti ja hetken asiaa harkitsimme. Ei päivämatka sinne mikään mahdoton olisi, mutta jää toiseen reissuun :)

   Tulista ruokaa löytyy tosiaan helposti syrjempää! Ymmärrän kyllä, että kaikki ulkomaalaiset eivät ole tottuneet tuliseen ruokaan, mutta kyllähän sitä turistiravintoloissakin voisi olla eri tulisuusasteita, joista valita.

   Poista
 4. Minä kyllä pidin paljon paikasta silloin 6-vuotta sitten kun vietimme 2-viikkoa juurikin playa del carmenissa. Silloin tosin taisimme olla ainoita eurooppalaisia turisteja vielä. Tuolloin Finnair lensi vielä kamalalla lomamatkakoneellaan boeing 757 ja konetta piti tankata välillä Kanadassa. :D Varsinkin paluumatka oli kyllä erittäin tuskallinen.
  Harmi jos sielläkin rannat ovat täyttyneet ja menneet pilalle. Tuolloin oli vielä tilaa ja paikkoja mistä valita.
  Hyvää loppulomaa sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä rannat edelleen kauniit ovat ja ainakaan täällä ei, ONNEKSI, ole kaupustelijoita rannalla! Ja kapeammassa kohtaa tilaa on tosiaan niukasti, mutta tilaa löytyy onneksi leveämmiltä kohdilta hyvin. Varmasti kauempaa löytyisi vielä enemmänkin rauhaa :)

   Mutta olisi kivaa varmasti sinunkin täällä käydä joskus uudestaan! Ainakin minun mielestäni on kivaa vierailla vuosien tauon jälkeen joissakin paikoissa uudemman kerran. Siinä näkee miten jotkut paikat muuttuvat, toiset ne pysyvät ennallaan :)

   Sun blogistasi muuten juttuja Meksikosta luinkin eilen :)

   Poista
 5. Ihanaa kun olet päässyt matkustelemaan noin paljon, muistan kun juurihan vasta kirjoittelit palanneesi Suomeen :) Meksikosta löytyisi varmasti vaikka mitä mielenkiintoista, sinnekin päin maailmaa olisi joskus hienoa mennä. Nauttikaa lomasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihanaa ja kohtahan me taas täältäkin Suomeen palaamme :) Meksiko on todella kiehtova! En ole nähnyt täältä paljoa mitään, mutta tänne pitää joskus palata vähän pidemmälle reissulle! Kiitoksia :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!