Palaan taas tänään hetkeksi Espanjaan ihastelemaan Sevillan värejä.

Olimme siis tammikuun lopulla muutaman päivän Sevillassa, Etelä-Espanjassa, ja noiden parin päivän aikana muistin taas miksi aikanaan kaupungissa niin hyvin viihdyin. Vuosien aikana jotain oli kuitenkin muuttunut ja onneksi vielä parempaan suuntaan. Meinaan katutaidetta oli tarjolla niin uskomattoman paljon, varsinkin joen varrella, että lyhyemmänkin matkan kävelemiseen kului pitkiä aikoja. Ei voinut vain olla pysähtymättä ja ihailla kaikkea sitä värikkyyttä!

Sevillassa minua ei kuitenkaan kiehdo vain värikäs katutaide. Arkkitehtuuri on myös ihanan värikästä ja monipuolista. Joten usein sitä tuli kadulla kävellessä katseltua myös yläilmoihin. Talojen kuvaileminen jäi tällä kertaa vähäisemmäksi, mutta tässä vielä muutama kuva niistä.

Katutaiteesta Espanjassa olen julkaissut aiemminkin kuvia, esimerkiksi viime kesänä ihastelin Barcelonassa Barri Góticin kuvia ja marraskuussa ihastelin Fuengirolassa sieltä löytyvää taidetta. 

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Kyseessä on kansainvälinen tempaus ja Suomessa sitä vetävät Satu Destination Unknown - blogista, Nella Kaukokaipuu - blogista ja Veera Running With Wild Horses - blogista. Ohjeet voit lukea täältä.


Minut löytää Instagrammista nimimerkillä curiousteea.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

30 kommenttia:

 1. Nuo katutaideteokset on ihan mielettömän hienoja!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia mä tykkäsin enemmän noista kauniista taloista olivat aivan ihania ! Ja Teea kiva bloki tää ja kuvia ihanan paljon :) T:Meikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Meikku! Kiitos paljon ja talot Sevillassa ovat tosiaan kauniita!

   Poista
 3. Katutaidetta on aina mukavaa ihailla. Ilmaista viihdykettä ihmisille. :D Itse kyllä erityisesti katselen juurikin taloja nuo värit on niin huikeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värikäs arkkitehtuuri on myös aina ilo silmälle :)

   Poista
 4. Ihanan elämänmakuinen paikka! Mulla on Espanja jäänyt tosi huonolle tutkimiselle Alicanten seutuja lukuun ottamatta missä vanhempani muutaman talven oleskelivat, ja siitä jäi vähän sellainen likaisen ruskea fiilis. Kaikki tämä, on kuitenkin jotain sellaista minkä vuoksi voisin tuonne lähteäkin!! Upeita kuvia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ehdottomasti kannattaa matkustaa Espanjaan! On sen verta monipuolinen maa kuitenkin, että melkein löytyy jokaiselle jotakin :)

   Poista
 5. Lisää katutaidetta ja värikkäitä taloja vaan Suomeenkin, eikös vain? Tätä en varmaan koskaan väsy toitottamasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, kannatetaan!! Viime kesänä eräs ranskalainenkin minulle Tampereella ihmetteli, että miksi uusista taloista tehdään Suomessa aina ruskeita, harmaita tai valkoisia, kyllä on tylsää. En olisi voinut olla asiasta enempää samaa mieltä :)

   Poista
 6. Taas yksi hyvä syy mennä Sevillaan :) Varmaan sitten keväämmällä, kun kissatkin ovat parhaimpia kaveruksia ja ne raaskii jättää yhdeksi yöksi keskenään. Vai luuletko, että Sevillassa riittäisi yksi päivä? Muistatko muuten paljonko bussi/junalippu kustantaa sinne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voittehan te toki päivämatkankin Sevillaan tehdä, äkkiäkös sinne ajaa tai huristelee bussilla. Sitten jos tykkäätte, niin pääsette melko nopeasti takaisin pidemmäksikin aikaa :).

   Mehän emme matkustaneet Malagasta suoraan Sevillaan vaan Granadasta. Muutaman kympin se taitaa kyllä sieltäkin kustantaa per suunta, kannattaa tsekata Alsan sivut! Heillä on joskus tarjouksiakin. Auton vuokraaminen voi kyllä tulla kannattavaksi kun teitä on kaksi.

   Poista
 7. Mä oon viimeks käyny Sevillassa loppukesästä 2001! Siitä on siis todellakin jo aikaa ja en muista nähneeni katutaitesta mitään jälkeä. Ymmärsin muuten viime vuonna reissatessani kahden katutaidefanin kanssa, että se on ihan oma taiteenlajinsa ja todella mielenkiintoinen yhteiskunnallinen juttu, vaikkei se ihan aina välttämättä muhun iskekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin aikanaan kun minäkin Sevillassa olin, talvella 2007-2008, ei siellä paljoa katutaidetta ollut. Toki välillä tuli vastaan hienoja kuvia, mutta ei todellakaan siinä mittakaavassa kuin nykyään. Siksi olinkin iloisesti yllättynyt!

   Katutaide on tosiaan oma taiteenlajinsa, välillä ehkä aliarvostettua, koska sitä ei esitellä museossa ja kuka vain saa maalauksensa esille. Katutaide on tosiaan kantaaottavaa joskus ja sen takia ajatuksia herättelevää. Tämän takia pidän katutaiteesta todella paljon, mutta lisäksi vielä se ihanuus, että pidän myös väreistä. Löytyy sitä tietenkin tylsempiäkin kuvia ja sotkujen päälle en kyllä ymmärrä (mutta toisaalta jos vaihtoehtona on harmaa seinä niin eivät ne tagit minua häiritsekään, hienojen kuvien päälle merkattuna eivät ole kivoja).

   Poista
 8. On Kyllä todella mahtavia kuvia! Harmillista, että esim. Tampereella näkee hienoja kuvia vain tulitikku/kattohuopatehtaalla ja muuten kaupungilla on vain söhryjä seinällä. Kyllä tuollaiset kunnon kuvat piristäisivät katukuvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampereelta saa katutaidetta kyllä etsiä!! Välillä sitä tulee pieniä, kivoja kuvia tai lauseita vastaan, mutta siihen se jää. Todella harmillista, koska värikkäät kuvat todellakin piristäisivät esimerkiksi tylsiä alikulkutunneleitamme..

   Poista
 9. On kyllä upeita nämä katutaidetta käsittelevät postauksesi :) -Milla

  VastaaPoista
 10. Minä aina ihastun tuollapäin maailmaa noihin taloihin. Ne ovat niin kauniita ja oikein houkuttelevat astumaan sisään ja asumaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Upeita taloja nähdessä herää aina mielenkiinto myös siihen, että mitähän ne pitävät sisällään :)

   Poista
 11. Mielettömiä taideteoksia! Tuollaisia ei Suomessa juurikaan näe, vaikka elävöittäisivät kovasti joitain tylsempiä kohtia kaupungista. Veikkaan että Berliinissä pääsen ihailemaan vastaavanlaisia juttuja sitten parin kuukauden kuluttua kun sinne suuntaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti pääset Berliinissä ihastelemaan vastaavaa! Ihanaa, että lähdette sinne reissuun! Palan halusta kuulla mitä mieltä kaupungista olet :). Itsehän en siis ole siellä vielä käynyt, mutta kiinnostusta kyllä riittää.

   Poista
 12. Hienoa katutaidetta! Harmi, että Suomessa tällaista katutaidetta on harvoin tarjolla. Yleensä ihan vain sotkemista on ainakin täällä meillä päin. Oli meillä yksi suuri seinä joka oli melkoisen komea, mutta valitettavasti se rakennus purettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu on valitettavasti kaikkialla Suomessa, mutta eiköhän se jossain vaiheessa tule muuttumaan :)

   Poista
 13. Hyvää matskua! Täytynee syventyä tarkemmin...

  VastaaPoista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!