Eräällä kävelymatkalla Nerjassa osui silmiini kaukaa jotain kaunista. Korkea torni, muurin paloja ja rakennuksen rauniot. Paikalle oli pakko päästä! Kulkemani polku vei mukavasti minua raunioita kohti ja näky oli jo kaukaa uskomattoman hieno. Rappeutunut, kaunis rakennus seisoi hiljaa paikallaan, takanaan rauhoittava meri ja aurinko, joka oli painumassa horisontin taakse.

Myöhemmin kävi ilmi, että rauniot ovat vanhan sokeritehtaan, joka rakennettiin vuonna 1884. Tehdas suljettiin vuonna 1911, mutta avattiin uudelleen vuonna 1930 muutamaksi kymmeneksi vuodeksi. Sen jälkeen sen on annettu rappeutua. Alueella on ennen tätä ollut muitakin sokeritehtaita, ensimmäinen tehdas alueelle perustettiin jo vuonna 1588.Todella upea paikka! Tämän löytäminen kruunasi kävelyretken loistavasti. Tunnelma raunioilla oli hieman mystinen ja siellä kierrellessä en voinut uskoa tuuriani. En ollut lukenut paikasta etukäteen ja ylipäätään Nerjastakin vain vähän, joten oli sattumaa, että raunioille löysin. Tämä paikka sai luolan ja luonnonpuiston lisäksi minut ihastumaan Nerjaan!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

6 kommenttia:

 1. Vau, hieno löytö :) Tollasissa hylätyissä vanhoissa paikoissa on aina jotenkin ainutlaatuinen tunnelma! Alkaa oikein mielikuvitus laukkaamaan kun miettii millaista siellä on ennen ollut ja mitä kaikkea seinät ovatkaan nähneet. Oli kyse sitten sokeritehtaasta tai hylätystä asuintalosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, rakastan hylättyjen paikkojen tunnelmaa! Yksin tai kaksin kun vierailee tuollaisissa paikoissa niin se mielikuvitus lähtee juurikin liikkeelle tuolla tavalla! Päässä alkaa syntymään kaikenlaisia tarinoita :)

   Poista
 2. Oi! Tuoksuiko siellä hattara? :p kaikissa leffoissa sokeritehtaat palaa ja saa paikkaan jäämään hattaraisen tuoksun :)

  VastaaPoista
 3. Jännä mesta. Mekin ollaan löydetty tosi jänniä hylättyjä mestoja, kuten meidän kylän viereen on rakennettu kokonainen tieverkosto liikenneympyröineen ja kävelykatuineen, mutta taloja ei näy missään :D Ihan kuin olisi rakennusprojekti jäänyt "vähän kesken". Tänään löydettiin erämökki pikkuisen vuoren huipulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Espanja onkin löytöretkeilijälle loistopaikka! Rappeutuneita ja autioita rakennuksia on todella paljon! Ihan jatkuvasti tulee eteen tyhjiä taloja, joita olisi kiehtovaa mennä katsomaan (ja menenkin jos pääsee, mutta en murtaudu jos on lukkoja tai aitoja).

   Ja keskeneräisiä rakennuksia, niitä löytyy myös. On alettu rakentamaan, mutta jätetty hommat kesken.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!