Vietimme Barcelonassa neljä päivää ja viisi yötä tammi-helmikuun vaihteessa.

Meillä ei ollut sen kummempia suunnitelmia kaupungille. Ajatuksena oli toki nauttia kaupungin kapeista kaduista, katutaiteesta ja kuppiloista sekä käydä MNACin museossa. Näin myös teimme. Katuja tuli tallottua verkkaiseen tahtiin ja olutta nautittiin joissakin Barcelonan sadoista, pienistä ja viihtyisistä pubeista.

Me majoituimme Ramblan välittömässä läheisyydessä, joten baarit ja ravintolat alkoivat heti ulko-oven vierestä. Itse asunto oli rauhallinen, joten ulos lähtiessä sitä melkein yllättyi kuinka vilinä alkoi heti siitä oven edustalta. Naapurissa oli baari, joten porukkaa seisoskeli joskus meidänkin alaoven edessä. On kätevää, että moneen paikkaan pääsee helposti ja nopeasti joko kävellen tai metrolla, mutta muuten tuo Ramblan katu ei ole niitä kaikkein kivoimpia Barcelonassa eikä oikein tarjoa minulle mitään. Lähellä on toki kaikenlaista kivaa kuten tunnelmallinen Barri Gótic kapeine kujineen ja graffiteineen.

Barcelona on kyllä omanlaisensa kaupunki erityisesti yöaikaan. 

Kansainvälisyyden ja avoimen ilmapiirin vuoksi Barcelona näyttää sellaisiakin puolia mitä muualla Espanjassa ei juuri näy ainakaan niin herkästi. Muistan kuinka aikanaan ensimmäisellä reissullani ihastuin Barcelonassa sen monipuolisiin kasvoihin; kaupunki räväytti samantien silmien eteen kaiken sen mitä sieltä löytyy. Silloin kodittomat, varkaat, huijarit, päihteet ja prostituoidut näyttäytyivät normaalina puolena kaupungista samalla lailla kuin kauniit rannat, halvat kuppilat, nätit puistot ja upea katutaidekin Välissä oli muutama matka, jolloin tuli pysyteltyä kauempana Ramblan seudusta ja yöelämästä, joten kaupungin toisenlaiset kasvot pysyttelivät silloin piilossa. Tällä talvireissulla sain uudelleen vihiä siitä mitä pinnan alta löytyykään vaikka mitään sen erityisempää ei tapahtunutkaan.

Monipuolinen Barcelona oli kiehtova tälläkin matkalla. Pidän kaupungista edelleen, vaikka nuoruuden nostalgiakin voi ajatuksiini vaikuttaa. Ramblan seutua taidan kuitenkin jatkossa jaksaa vain pieninä annoksina kerrallaan. Minusta tuntuu siltä, ettei tämäkään kerta ollut viimeinen, melko todennäköisesti tulen Barcelonaan vielä palaamaan, ennemmin tai myöhemmin.

Mitä Barcelona merkitsee teille? Onko siellä ketään, joka ei olisi tykännyt kaupungista? Usein kun sitä kuulee vain kehuttavan.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

12 kommenttia:

 1. Olen tykännyt Barcelonasta - tosin siitä ei suosikkikaupungikseni ole. Siellä oli kivaa, muttei tullut sitä fiilistä että "sinne on pakko päästä takaisin". Toki lähtisin jos tilaisuus tulee. Toivottavasti ymmärsit mitä yritän sanoa. :D kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enköhän ymmärrä :). Suurin osa paikoista on (ainakin minulle) sellaisia, että niissä on ollut kivaa kerran, mutta varsinaista pakkoa takaisin ei ole. Tilaisuuden tullen niihin kuitenkin lähtisi, varsinkin jos edullisesti ja hyvässä seurassa pääsisi.

   Poista
 2. En ole koskaan käynyt Barcelonassa, mutta olen kaikilta tutuilta kuullut siitä pelkkää hyvää! Muutenkin suositulta kohteelta vaikuttaisi, kun aina joku tuttu on sinne lähdössä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, kyllähän sinne porukkaa Suomesta ramppaa ihan kiitettävästi! Käyhän ihmeessä joskus, olisi kiva kuulla mitä sinä paikasta tykkäät :)

   Poista
 3. Mun mielipide tähän asiaan on varmaan melko selvä, mä rakastan Barcelonaa! Kun muutin sinne syksyllä niin vähän ihmettelin, että mitä kaikki hössöttää, ei se nyt oo niin kummallinen paikka, mutta kyllä se vaan vei lopulta sydämen mennessään. Aivan taatusti tulen vielä joskus palaamaan Barcelonaan, siellä on niin kamalasti nähtävää ja koettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, arvasin :). Joskus käy niin, että ihastuu johonkin paikkaan vasta ajan kanssa. En kyllä epäile yhtään ettetkö sinne ja muualle Espanjaan vielä palaisi! Kerran kun sinne on ajan kanssa lähtenyt (no pätee varmaan joka paikkaan) niin halajaa kyllä takaisin.

   Poista
 4. En ole käväissyt mutta olen kuullut paljon mielipiteitä puolesta ja vastaan. Voisin kuvitella ettei voittais Lissabonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon en osaa sanoa mitään, koska en ole Lissabonissa käynyt :). Mulla alkaa olla jo melko korkeat odotukset Lissabonin suhteen, mutta en epäröi etteikö ne täyttyisi sitten kun sinne pääsen.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. No niin kirjoititkin! Multa olikin mennyt tekstisi kokonaan ohitse kun olin siellä reissussa! Hyvä juttu oli ja kauniita kuvia, kuten aina :)

   Poista
 6. Harvoin tosiaan kuulee kenenkään sanovat, ettei tykkäisi Barcelonasta. Minäkin rakastuin kaupunkiin heti ensimmäisellä käynnillä, enkä tosin olisi 7 vuotta sitten uskonut, että päätyisin tänne joskus asumaan. Ja vielä näinkin pitkäksi aikaa. Välillä mulla tulee sellainen fiilis, että "tää on niin nähty" ja olis aika lähteä muualle. Mutta sitten ei tarvita kuin vaikka yksi kävely bornissa tai barrio goticossa ja olen taas aivan myyty tälle kaupungille, enkä halua ikinä muuttaa täältä pois. Tosin viimeaikoina paikalliset on jotenkin ottanut aivoon normaalia enemmän. En ole vielä tavannut oikein ketään normaalia ja tosi mukavaa katalaania. Kai senkin aika joskus koittaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, jaa että sellaisia ihmisiä siellä sitten :D. Ja tuo on niin totta, yleisesti ottaen ihmiset ovat siitä näyttäneet tykkäävän vaikkeivat olisikaan kaikkeen siellä niin syvästi ihastuneet. Uskon, että kaupunkiin on helppo kiintyä kun tuolla lailla pidempään asuu. Barcelona kuitenkin tarjoaa paljon kaikenlaista.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!