Harrastin muutama viikko takaperin kotimaan matkailua ja junailin ystäväni kanssa Helsinkiin yhdeksi yöksi. 



Viivyimme Helsingissä noin vuorokauden verran ja vaikka leppoisaan tahtiin kuljimmekin, ehdimme mukavasti näkemään Helsingistä uusia kulmia ja paikkoja. Ilma oli mukavan keväinen ja aurinko lämmitti välillä todella lämpimästi, joten ulkona oli mukavaa liikkua jalan. 

Pian Helsinkiin saapumisen jälkeen suuntasimme Helsingin taidemuseoon katsomaan näyttelyä Charlie Chaplinista (siitä vielä myöhemmin). Museon ja ravintoreissun jälkeen kävelimme Katajanokalle, missä sijaitsi majapaikkamme Eurohostel. Hostelli on iso ja hieman persoonaton, mutta muuten olimme paikkaan todella tyytyväisiä. Hostellin yhteydessä olevassa ravintolassa saimme todella iloista ja viihdyttävää palvelua mistä tuli hyvä mieli pitkäksi aikaa.



Perjantai-illalla meillä oli Backstreet Boysin keikka Hartwall-areenalla, joten loppuilta meni niissä tunnelmissa. Lauantaina meillä oli vielä aikaa kierrellä Helsingissä ennen junan lähtöä.

Lauantaiaamuna kävelimme sattumalta Lasten kaupunki - museon ohitse ja hauskan näköiseen paikkaan oli ilmainen sisäänpääsy, joten me lapsenmieliset päätimmekin käydä katsomassa miltä sisältä näyttää. Ja veikeä paikka on! Ehdottomasti kannattaa poiketa, varsinkin jos on lasten kanssa liikenteessä. Museossa pääsee näkemään millaista oli lasten elämä muutama vuosikymmen sitten ja sen lisäksi leikkimään sekä askartelemaan. Palvelu oli myös aurinkoista, joten ei ihme, että paikassa riitti lapsiperheitä. 




Museo on Tuomiokirkkoa vastapäätä ja sen jälkeen ihastelimme hetken kirkkoa ulkopuolelta ja poikkesimme sisätiloissakin. Ei ollut niin koristeellinen kuin olin etukäteen olettanut, ulkoapäin kirkko on kauniimpi. Kirkosta lähdettyä kiersimme vielä reilun tunnin kävelylenkin keväisessä ilmassa.

Ja siinä kävellessä minä ajattelin kuinka kesällä viimeistään pitää päästä Helsinkiin taas turistina kaupungista nauttimaan! Poikkesimme itseasiassa Helsingissä viime viikollakin Tallinnan matkan yhteydessä, mutta silloin aikaa oli vain kaksi tuntia, jotka menimme sattumalta käyttämään irkkupubiin missä juhlittiin mitäs muuta kuin St. Patrick´s Dayta! 



KUSTANNUKSIA:

Matkat kuljimme taas kerran tarjouslipuilla. Tampere-Helsinki välin matkustimme bussilla 7 euron lipuilla ja paluumatkan junalla Veturi-asiakkaiden 5 euron alennuslipuilla. 

Hostellissa yövyimme 2-hengen huoneessa jaetulla kylpyhuoneella ja maksoimme siitä 49 euroa / yö / 2 henkilöä.

Ratikkalippu maksaa Helsingissä 3 euroa käteisellä ja 2,40 euroa tekstiviestinä. Jos olisimme kulkeneet ratikalla enemmän, olisimme ostaneet vuorokausilipun mikä kustantaa 8 euroa.



Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Kyseessä on kansainvälinen tempaus ja Suomessa sitä vetävät Satu Destination Unknown - blogista, Nella Kaukokaipuu - blogista ja Veera Running With Wild Horses - blogista. Ohjeet voit lukea täältä.

Minut löytää Instagrammista nimimerkillä curiousteea.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

24 kommenttia:

  1. Se on hassua miten tutuilla kulmilla välillä pyyhältää kiireessä, eikä tarkastele ympäristöä. Tästä sun postauksesta sai taas uutta perspektiiviä tuttuun kaupunkiin...Uudessa paikassahan sitä on hyvinkin tarkkaavainen ja bongaa vaikka mitä mielenkiintoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä sitä tulee kyllä syyllistyttyä kiireeseen eikä silloin ehdi / jaksa kiinnittää huomiota yksityiskohtiin. Helsinkikin on usein minulle vain välietappi, jossa tärkeintä on ollut saada ruokaa ja / tai juomaa suuhun :D. Mutta tutuissa paikoissa (varsinkin Tampere <3) turisteilu on kyllä hauskaa!

      Poista
  2. Itse suuntaan kohti Helsinkiä tänään, mutta aikaa kuljeskeluun ei pahemmin jää, joten pitää tehdä tällainen Suomiretki joku toinen kerta! Kiitos tuosta Lasten Kaupunki - museovinkistä, en ollut moisesta kuullutkaan, tuon meidän minin voisi sinne ehkä joku kerta roudata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poiketkaa ihmeessä tuolla museossa jos satutte olemaan kulmilla. Jos asuisin Helsingissä niin veisin sinne varmasti rakkaiden lapsia leikkimään :). Haluan Tampereelle vastaavan!

      Poista
  3. Tuo hostelli on minusta ihan älyttömän kaukana kaikesta. Muutaman kerran olen sitä harkinnut vaihtoehdoksi, mutta sitten sijoittanut vähän lisää rahaa ja mennyt Omena hotelliin. Minulla olisi mahdollisuus yöpyä myös vanhempien luona, mutta paikka olisi Vuosaaressa. Etenkin iltasella ei metromatka oikein houkuta + pitkä kävely päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on myös sisko Helsingissä ja vielä hyvällä sijainnilla, mutta satunnaisesti olen yöpynyt maksullisissakin majoituksissa eri syistä. Olen vähän eri mieltä tuon hostellin sijainnista (mutta tykkäänkin liikkua kävellen), mutta tottakai se riippuu täysin siitä mitä hakee matkaltaan ja missä päin aikoo liikkua.

      Itse tykkään tehdä niin, että jos matkustan moneen kertaan samaan kaupunkiin niin yövyn mahdollisuuksien mukaan eri puolella kaupunkia. En halua nähdä vain nähtävyyksiä vaan myös paikallisten suosimia kahviloita ym. joten varsinkin ulkomailla "syrjäseudut" ovat usein minun suosimia alueita :). Mutta nyt kun tuo alue on kierretty niin ensi kerralla voisi ottaa taas jostain muualta majapaikan.

      Poista
  4. Taas aivan uusia kulmia Helsingistä. 3 vuotta sitten otimme Norskilta halvat liput ja teimme nimenomaan kahden päivän turistikierroksen kaupungissa, ehkä tietoja olisi taas aika päivittää. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hauskalta matkalta! Omastakin turistikierroksesta Helsingissä oli tosiaan sen verran aikaa, että oli ihanaa päivitellä tietoja :). Lähde vaikka kesällä sitten seuraavan kerran! Tai yhdistä johonkin tulevaan ulkomaan reissuun päivän taikka parin pysähdys Helsingissä.

      Poista
  5. Ihana, ihana Helsinki, ja ihana Helsinki-postus! Upeita kulmia oot tallentanut. (:

    VastaaPoista
  6. Eipä tullut kalliiksi koko reissu, mahtavaa :) Ihanaa, että löysitte uusia kulmiakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kiva! Helsinki on sen verta iso, että onhan siellä vielä paljonkin alueita tutkimatta :)

      Poista
  7. VItsi kun olette saaneet huokeat matkapiletit! Pitäisi itsekin kytätä enemmän tarjouksia ja pyrähtää johonkin lähikaupunkiin viikonloppuretkelle (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Tässä on viimeisen parin vuoden aikana ollut niiiiin hyviä tarjouksia jatkuvasti (varsinkin Tre-Hki-Jkl-Turku-Oulu-Pori välillä), että olen itsekin innostunut kotimaan matkailusta. Harvemmat matkani ovat puhtaasti hupimatkoja ja tarjonta on rajallista, mutta kyllähän näissä kaupungeissakin tutkittavaa riittää :)

      Poista
  8. Ompas edukkaat liput pääkaupunkiin! Noilla summillahan sitä voisi suhailla vaikka missä :)
    Bäkkäreitten keikka oli varmasti ikimuistoinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ja mikä parasta, näitä hintoja on ihan jatkuvasti tässä tarjolla, alkaen sillä kahdella eurolla per suunta :). Ei ole tullut mun lukuisista syksyn ja kevään Suomen reissuista kovinkaan suuria summia silloin kun olen päivät etukäteen päättänyt :). Suosittelen siis seuraamaan noita tarjouksia, varmasti niitä on kesälläkin kun palailet tänne Suomen suveen.

      Ja kyllä, keikka oli ikimuistoinen, hauska kokemus! Vois keikkailla enemmänkin!

      Poista
  9. Kivaa, Helsinki-retki täälläkin tehtynä :) Tuomiokirkko on kyllä mielettömän kaunis (en nyt muista olenko koskaan käynyt siellä sisällä), onneksi saimme päähämme kävellä sitä kautta Katajanokalle mennessä, niin ehdimme edes vähän ihastella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ei oltais edes käyty Tuomiokirkkoa ainakaan sisältä katsomassa ellei oltais kanssa kävelty siitä ohi kun Katajanokalta tultiin. Hieno se on ja oli kiva olla siellä muutamien muiden turistien kanssa pällistelemässä, tuli niin kansainvälinen fiilis :)

      Poista
  10. Mäkin olisin halunnu bäkkäreiden keikalle! Lapsena vuorasin huoneeni seinät Nickin kuvilla :D

    Kiva lukea Helsingistä jonkun muun kuin paikallisen näkökulmasta :) Tuomiokirkosta olen muuten samaa mieltä, ulkoa se on paljon kauniimpi, sisältä vähän tylsä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, vihdoinkin joku muu joka fanitti Nickiä :D. Olihan sillä vissiin paljonkin faneja, mutta nyt vanhemmiten kukaan ei tunnusta tykkäävänsä siitä, koska "se oli se suosituin" :D. Oli kyllä hyvä keikka ja hei ens kerralla sitten, ainakin konsertissa lupailivat, että kerta ei olisi viimeinen..

      Oli joo sisältä vähän tylsä, mutta ulkoa sitä kyllä kelpaa katsella :)

      Poista
  11. Hauskaa lukea Helsingistä eri näkökulmasta :) Kiva postaus!

    VastaaPoista
  12. Ite tulee katottua Helsinkiä niin eri kuvakulmista, kiva nähdä omaa kaupunkia jonkun toisen silmin. Ja mä kyllä tykkään Katajanokasta, sieltä keskustaan kävellessä on ihan upeita maisemia ja katottavaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän minäkin alueesta. Jonkin verran on siellä tullut pyörittyä ennenkin, mutta nyt sitten taas vähän enemmän :)

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!