Meksikossa tuli tietenkin toisinaan istuskeltua ravintoloissa tai kuppiloissa syömässä sekä juomassa. 



Valinnanvaraa riittää varsinkin Playa del Carmenissa, mutta me emme suosikkejamme löytäneet sattumalta, vaikka syömässä ja juomassa kävimme myös spontaanisti. Netistä löysimme etukäteen muutaman hyvänoloisen paikan, jotka kävimme testaamassa. Ne osoittautuivat paikan päällä hyviksi vaihtoehdoiksi, joten jaan muutaman vinkin missä Playa del Carmenilla kannattaa käydä syömässä tai iltaa istumassa.



Tämä on itseasiassa Tulumista, pöydällä talon tarjoamia antimia

La famiglia on italialainen ravintola 10th Avenuella ja hieman meksikolaisia ravintoloita kalliimpi, mutta ehdottomasti hintansa arvoinen. Viidellä eurolla sai valtavan ja herkullisen salaatin tai ison pizzan, juomat olivat edulliset. Paikka on pienehkö, sisustus tyylikäs ja palvelu todella ystävällistä. Mikäli aikaa olisi ollut enemmän, olisin ehdottomasti mennyt tänne ravintolaan toistekin. 

Kaxapa on venezuelalainen ravintola 10th Avenuen ja Constituyentesin risteyksessä, mistä löytää gluteenittomia vaihtoehtoja sekä vegaani- ja lähiruokaa. Pieni ravintola sijaitsee hieman syrjässä turistikadun vilinältä, mutta lienee silti melko suosittu. Annokset ovat pienehköjä, mutta ruoka hyvää sekä palvelu todella aurinkoista! 

Fusion on viihtyisä rantabaari missä tarjoillaan hieman hintavia ruokiakin. Ravintolan hiekalla olevat pöydät ovat tunnelmallisia ja fiilis rentouttava. Ravintolan juustokakku oli herkullinen, mutta musiikki oli hieman liian kovalla keskusteluun, vaikka muuten hyvältä kuulostikin. Rannalla baarin edustalla järjestetään välillä upeita tulishow-esityksiä, suosittelen poikkeamaan silloin.

Vihreä chaya-terveysjuoma oli todella herkullista! Suosittelen!
Kaxapa-ravintolan herkkuja
Joissakin ravintoloissa käytettiin värejä

La Santaquera sijaitsee 5th Avenuella, eli Playan suosituimmalla kadulla, mutta on varsinkin alkuillasta melko rauhallinen. Baari on Starbucksia vastapäätä toisessa ja kolmannessa kerroksessa, mutta sen sisäänkäynti on hieman syrjässä. Baarista on kiva katsella alhaalla kulkevia ihmisiä. Musiikki soi taustalla, mutta volyymi mahdollistaa keskustelun. Olut maksoi joka päivä 15 pesoa (0,80 euroa) ennen kello 23. Taisi olla halvimmat oluet, mitkä Playalla joimme.

Roof Top Bar on pieni baari 5th Avenuella, mutta viihtyisän rauhallinen paikka käydä hetken verran istumassa. Me tapasimme täällä Kotona kaikkialla - blogin Mirjen ja Antin, hyvässä seurassa baarissa viihtyi pidempäänkin. Baari on toisessa kerroksessa, joten mikäli sattuu saamaan kadun viereisen pöydän, voi katsella ohikulkijoita juomisen lomassa. Palvelukin pelasi.

Näissä oli omaan makuuni liikaa alkoholia.
"This is real mexican food", mainostivat kioskilla pyörineet paikalliset ja esittelivät tarjontaa.
Ja tämä ei ole alkoholidrinkki, vaan herkullinen juoma, jonka nimi on jo unohtunut.

Näiden lisäksi suosittelen tietysti meksikolaisia ravintoloita ja katukioskeja. 

Näitä löytyy Playalta helposti, varsinkin kun lähtee 5th Avenuelta kävelemään pois päin. Tacoja ja tortilloita saa alle eurolla. Koot kyllä vaihtelevat, mutta muutamalla lähtee varsinkin pienempi nälkä pois.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

  1. Villi veikkaus, että tuon viimeisen kuvan juoma olisi Rosa de Jamaica, tai tuttavallisemmin "Jamaica". Join sitä aina kun mahdollista Guatemalassa ja toin pussimehuna mukanakin :)

    En ole ite käynyt Meksikossa, mutta mua huvittaa, että Playa del Carmenin katujen nimet on noinkin jenkkiläisiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, kiva kuulla! Ja mitä katujen nimiin tulee, niin minuakin nauratti :D. Cancúnissa kun näin ei ollut. En ole ollut Jenkeissä, joten en muista, että olisin ennen suunnistanut streettien ja avenuiden kanssa, mutta tuolla huomasin kuinka kätevää se oli nimetä kadut ja tiet noin! Oli vaikeaa eksyä kartalta :)

      Poista
  2. Ai vitsit, olipa ihana tulla tänne taas muistelemaan ja fiilistelemään Playaa! :) Mekin istuttiin muutamana iltana Fusionin rantabaarissa nachojen ja piña coladojen kera, nam nam! Ja tykkäsin hirveästi tulishow-esitysten lisäksi, kun yhtenä iltana oli beachrock-henkinen, hyvällä meiningillä varustettu livebändi siellä soittamassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siistiä kuulla, että olet käynyt tuolla samassa rantabaarissa! Me nähtiin kanssa vähän livemusiikkia, siihenkin tarkoitukseen paikka on loistava. Nyt tulikin ikävä sinne herkullisten juomien ja tunnelmallisen miljöön äärelle :D

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!