Maaliskuun puolessa välissä kävimme Tallinnassa päivämatkalla. Syy miksi matkaan lähdimme ystäväni kanssa oli Lennusadam - museossa ollut Titanic - näyttely mikä oli avoinna enää maaliskuun loppuun. Meitä molempia kiehtoi nähdä kyseinen näyttely ja sen ollessa Tallinnassa, etsimme edulliset laiva- ja junaliput ja lähdimme matkaan. Näyttelyä pääsee katsomaan tällä hetkellä myös muun muassa Amsterdamissa.
Olimme etukäteen lukeneet museon avautuvan kello 10 ja varoituksia pitkistä jonoista. Me menimme paikalle puolikymmenen jälkeen huomataksemme, että museo oli avautunut jo kello 9 ja jonoa ei ollut yhtään. Pääsimme siis suoraan kävelemään lipputiskille. Kävimme vessassa ja laittamassa reput säilöön ja siinä lyhyessä ajassa jonoa oli ehtinyt muodostua jo ulos asti. Tulimme siis paikalle täydelliseen aikaan!


Pois lähtiessämme jonoa oli paljon, joukossa hyvin paljon suomalaisia.

Itse näyttely oli todella mielenkiintoinen. Näyttely eteni johdonmukaisesti aikajärjestyksessä ja informaatio esitettiin hyvin mielenkiintoisesti. Esillä oli tavaroita, joita oli löydetty laivan hylystä sekä valokuvia ja ihmisten tarinoita. Oli huikeaa nähdä kuinka hyvin esimerkiksi muutamat postikortit ja miesten kengät olivat säilyneet tähän päivään asti.Pienoismallit kuuluvat museotavaroiden lemppareihin. Yksityiskohtia on kiehtovaa katsella.
Ensimmäisen luokan hytti
Kolmannen luokan hytti


Kiehtovinta oli lukea laivalla olevista ihmisistä ja heidän kohtaloistaan. Olisin halunnut lukea niistä vielä enemmänkin, tarinat saivat liikuttuneiksi ja niihin oli mukavaa uppoutua.

Näytillä oli myös millaiset olivat ensimmäisen ja kolmannen luokan hytit. Myös laivan käytävää pääsi hetken ajan kävelemään sekä näkemään elokuvasta tutun porraskäytävän.


Kuuluisat portaat

Laivalla menehtyneiden tarinoita
Selvinneiden ja menehtyneiden matkustajien nimet oli esillä näyttelyn lopussa.

Näyttelyssä sai helposti kulutettua muutaman tunnin ja lisäksi merimuseolla oli muutakin kiehtovaa katseltavaa kuten valtava sukellusvene Lembit. Merimuseon esittelyvideo museon sivuilla on muuten hienosti tehty, kannattaa vilkaista!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

8 kommenttia:

 1. Kävin kanssa tuolla näyttelyssä tammikuussa ja se oli kyllä erinomainen kokemus! Juuri nuo ihmisten tarinat koskettivat ja oli niin turhauttavaa lukea laivan radioviestintää kun tiesi mikä olisi pienistä virheistä eteenpäin lähtenyt traaginen lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, näyttelyssä kerrottiin moneen otteeseen kuinka asiat olisi voinut tehdä toisinkin, niin olihan se turhauttavaa lukea tapahtumien kulkua. Varsinkin niiden koskettavien tarinoiden jälkeen!

   Poista
 2. Kävin tuolla myös maaliskuussa ja pidin kovasti tarinoista vaikka ne tuttuja olivatkin ennestään kun ne on moneen kertaan lukenut. Kiitos kivasta blogista, tulin tänne toisen blogin kautta ja löysin paljon hyödyllistä tietoa täältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tainnut minullekaan juuri uutta asiaa esille tulla, mutta silti koin näyttelyn samalla lailla mielenkiintoiseksi. Oli kivaa kun koko tarina oli loogisesti koottu yhteen.

   Kiitos paljon, tervetuloa seuraamaan :)

   Poista
 3. Kuulin kavereilta tuosta näyttelystä, ja moni oli kehunut, että mielenkiintoista oli etsiä näyttelyn lopuksi, mitä tuolle omassa pääsylipussa mainitulle ihmiselle oli käynyt. Tarkistitko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tarkistin asian tottakai, halusin sen tietää. Minun "roolihahmoni" selviytyi Titanicilta, hän oli ensimmäisen luokan matkustajia.

   Poista
 4. Mielenkiintoinen näyttely! myös Southamptonista (Titanicin kotisatama) löytyy merimuseo jossa on jatkuva Titanic näyttely

  VastaaPoista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!