Saksan Parlamentti kokoontuu Berliinin valtiopäivätalossa, joka tunnetaan nimellä Reichstag. 


Itse rakennus on jo ulkopäin näkemisen arvoinen kaikessa komeudessaan, mutta sen päällä olevasta lasikupolista on lisäksi hienot näkymät Berliiniin. Näkymiä voi käydä ihastelemassa ilmaiseksi, mutta käyntimääriä porrastetaan. Ennakkovarausta ei välttämättä tarvita, mutta se voi olla paikallaan. Me teimme ajanvarauksen päivää ennen Suomesta lähtöä ja tarjolla oli aikoja vasta seuraavalle viikolle. Matkamme toiseksi viimeisenä päivänä vierailimmekin kupolissa ja pyöräilimme lähiympäristössä. 
Paikalle kannattaa saapua 5-15 minuuttia ennen sovittua aikaa kuten kutsussakin suositellaan. Tämä siksi, että ensin ovella pitää näyttää kutsu (elektroninen käy), henkilöllisyystodistus ja sen jälkeen mennään turvatarkastuksen läpi ja tässä menee pieni hetki. Ylös tasanteelle mennään hissillä, mutta itse kupoliin noustaan jalkaisin. Hissin luota saa ilmaiseksi käyttöönsä kuulokkeet, joiden kautta voi kupolin sisällä kuunnella selostusta. Maisemat olivat hienot ja rakennuksen ympäristö nätti, joten käynnin arvoinen paikka ehdottomasti!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Kävimme Berliinissä toissa jouluna. Jäi sun postausten perusteella kaikki mahdollinen näkemättä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berliinillä on monet kasvot! Joten kyllä minustakin tuntuu siltä, että TODELLA paljon jäi näkemättä :).

   Poista
 2. Tämähän oli mielenkiintoinen! Oon käynyt Berliinissä pari kertaa, ja koska meen varmasti vielä uudestaankin, pitää laittaa tämä korvan taakse. :)

  VastaaPoista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!