Yksi Berliinin matkamme hienouksia oli ruoalla herkuttelu. Berliinissä riittää ravintoloita jokaisen makuun. Matkamme aikana söimme niin pikaruokaloissa kuin hieman kalliimmissakin ravintoloissa, mutta fiinimmat mestat jätimme muille. Yksi herkullisimmista ruokailukokemuksista oli sunnuntaibrunssi lähellä majapaikkaamme Friedrichshainissa. 
Menimme Hannibal-nimiseen ravintolaan, missä näimme brunssia mainostettavan 8 eurolla, juomat eivät kuuluneet hintaan. Brunssi osoittautui todellakin hintansa arvoiseksi! Pöytä oli pullollaan kaikenlaisia herkkuja. Pöydästä löytyi salaattia, hedelmiä, leipää, lihaa eri muodossaan ja mikä parasta; kolmea erilaista kakkua! 
Kotoisaksi paikan teki se, että se oli ulkomuodoltaan kuin Tampereen Café Europa; vanhat, muhkeat tuolit, ovet auki kadulle josta tulee mukavan viilentävä kesätuuli satunnaisesti, rosoista pintaa, hienoja tauluja ja kivoja värejä käytetty. Jos asuisin lähistöllä, voisin hyvinkin kuvitella kahvittelevani tässä paikassa ystävieni kanssa tai lukevani kirjaa kahvin kera. Vietimme paikassa muutaman tunnin, minkä jälkeen jaksoimme vatsat täynnä kierrellä Berliiniä lopun päivää.

Viihdytkö sinä matkoillasi noutopöytien tai kahvikupposten äärellä?


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

6 kommenttia:

 1. Voih, kyllä sieltä ne Cafe Europa-vibat tulee! Mahtavan näköinen paikka :)

  Oma ongelma noutopöytien kanssa on se, että kaikki näyttää niin hyvältä, että sitä ihan hätääntyy kun haluaa maistaa kaikkea pikkasen. Sitten lautasella onkin sellainen epämääräinen kasa kaikkea, joka sekoittuu keskenään ja lopulta kaikki maistuu samalta. Ehkä joku trauma aasialaisesta pöperöstä... xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö näytäkin! Oli kyllä kiva mesta :)

   Mulla oli varsinkin ennen tuota samaa, mutta kyllä vielä nykyäänkin. Sitä haluaa maistaa kaikkea, vaikka voisi olla parempi keskittyä vain osaan ja nauttia niistä. Ongelmani oli myös ahtiminen, koko rahan edestä nääs... Tuli noutopöydistä poistuttua usein raskaanoloisesti. Taisin vasta alkuvuodesta Nerjassa puolihoidon hotellissamme oppia, että sitä voi syödä vähemmänkin ja napsia vaikka banaanin sitten parin tunnin päästä jos nälkä muka sattuisi yllättämään :D

   Poista
 2. Voi, mä en ole vielä päässyt brunsseilemaan Berliinissä, mutta hyviä aamupaloja olen kyllä syönyt :) Ruokajutut on ihan parhaita siellä!

  VastaaPoista
 3. Minusta monissa ulkomaankohteissa on juuri parasta tuo kahvilakulttuuri. Sitä ehkä on Helsingissäkin, mutta ainakin paikoissa joissa minä olen asunut, se on hyvin pientä. Esim Budapestissä oli ihan parhautta kun kakut ja kahvit eivät maksaneet mitään ja suloisia pieniä kuppiloita oli joka kulman takana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin! Täällä Tampereellakin on kivaa kahvilakulttuuria, varsinkin tässä muutaman vuoden aikana on uusia kahviloita tullut paljon lisääkin :). Se on ihanaa! Vaikka hintavaa kyllä, varsinkin jos siihen kahvin kylkeen ottaa kakun palan.

   Ja Budapest <3! Loistava kaupunki kahvitteluun! Siellä oli tosiaan hyvin edullisia kakkukahveja siellä täällä :). Hah, muistan siellä ollessani ajatelleeni, että sinne pitäisi palata vaikka vain kahvittelemaan hyvän ystävän kanssa :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!