Kävin taas hiljattain Vapriikissa. Vapriikki on museokeskus Tampereen keskustassa, mukavalla paikalla kosken vierellä.

Vapriikki pitää sisällään useamman näyttelytilan ja sen monipuolisuutensa vuoksi suosittelenkin paikkaa yleensä ensimmäisenä kun Tampereen museoista tulee puhe. Vapriikin pysyviin näyttelyihin kuuluvat muun muassa jääkiekkomuseo, jota henkilökohtaisesti pidän tylsänä, mutta lajiin rakastuneille se tarjoaa varmasti enemmän, sekä kenkämuseo, missä kerrotaan suomalaisen kengän tarina. 
Mielenkiintoisimmat pysyvistä näyttelyistä ovat ehdottomasti Tampereen historiaan keskittyneet näyttelyt Tampere 1918 sekä Tammerkoski ja kosken kaupunki, joiden kautta pääsee hyvin sukeltamaan kaupungin historiaan. Näiden näyttelyiden voisin sanoa olevan pakollinen vierailukohde ainakin kaikille kaupunkiin muuttaneille.

Olen itse nähnyt pysyvät näyttelyt moneen kertaan, joten yleensä Vapriikissa ollessani käyn ne vain pikaisesti läpi tai ohitan ne kokonaan. Keskitynkin nykyään vaihtuviin näyttelyihin enemmän ja käyn museossa silloin kun kiinnostava näyttely saapuu museon tiloihin. Tällä kertaa menin paikan päälle Afroditen perässä.


Afroditen valtakunnassa tunnelmallinen musiikki sai heti rauhoittumaan ja keskittymään näyttelyyn. Vierailuni ajankohtana museossa oli rauhallista, mikä oli loistava juttu. Näyttelyssä on esillä paljon erilaisia hajuvesipurkkeja, koruja ja patsaita, mutta mielenkiintoisinta oli silti näyttelyn seinillä oleva kerronta. Niissä kerrottiin muun muassa millainen merkitys kaunistautumisella, rakastumisella ja kuolemalla oli antiikin aikana. 

Kiersin katsomassa myös Vuoden luontokuva 2013 -näyttelyn pikaisesti, koska olin nähnyt näitä upeita kuvia jo aiemmin. Toiset kyllä osaa! Ihailen taitoa valokuvata kauniita luontokuvia ja erityisesti tilannekuvat eläimistä ovat iloa silmälle. Kuvia voi käydä katsomassa myös kilpailun kotisivuilta.

Vapriikkiin on muuten ilmainen sisäänpääsy perjantaisin kello 15-18!

Se ei kuitenkaan koske Afroditen valtakunta -näyttelyä. Afroditen valtakunta on nähtävillä 19.10.2014 saakka ja Vuoden luontokuva 2013 on nähtävillä 10.8.2014 saakka. Syksyllä Vapriikissa avautuu Postimuseo ja silloin pääsee katsomaan Salaisuuksin suljettu - kirjeiden Tom of Finland -näyttelyä. Entisenä ahkerana kirjeenvaihtajana sekä myös postin työntekijänä olen melkoisen innoissani menossa syksyllä katsomaan miltä uudessa Postimuseossa näyttää!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Ihania kotimaanpostauksia sulla! Pahastutko, jos jaan ne muiden iloksi suomiretki-kamppiksen alla? Oon varma, että näitä luettaisiin innolla! :)

  VastaaPoista
 2. Miksi tuonnekin on niin "hankala" muka mennä? Nytkin harmittaa kun jäi se Kiinan armeija-näyttely väliin viime vuonna. Oli mukamas kiire! Joskus teininä kävin tuolla nuorisotilan kanssa katsomassa samurai-näyttelyn ja opiskellessani suutariksi käytiin tietty tuo kenkä-näyttely kiertämässä :)

  Kuvista päätellen tuo Afrodite-kierros saattaisi olla kyllä mielenkiintoinen myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan museoilla vähän huonot aukioloajatkin, menevät turhan aikaisin kiinni. Minäkin ehdin nyt vasta kun satuin olemaan siinä lähistöllä vailla kummempaa tekemistä. Mutta on Vapriikki kyllä aina visiitin arvoinen, oli hyvät näyttelyt kyllä!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!