Monet unelmistani liittyvät jollain lailla matkailuun; haluan nähdä, kokea ja oppia uusia asioita. 

Joskus unelmat muuttuvat vuosien varrella, tulevat voimakkaammiksi tai haalenevat hiljalleen. Unelmillahan on tapana muuttua meidän mukana. Joskus joku haave, joka on pitkään ollut mielessä, haalenee olemattomiin, koska se ei enää vuosien päästä tarjoakaan ns. uudelle minälle enää mitään kummempaa. Ja se jos mikä on kannattavaa, että kyselee itseltään säännöllisin väliajoin, että miksi jotain asiaa haluaa kovasti. On enemmän kuin okei, että päästää irti asioista, jotka roikkuvat mukana tavan vuoksi.

Kaikkia matkusteluun liittyviä unelmiani pidän hyvin realistisina, joko nyt tai tulevaisuudessa. Ne ovat sellaisia, että ne ovat joskus helpostikin saavutettavissa; senkus ostaa liput, pakkaa repun ja lähtee matkaan. Haaveilipa sitten vuodesta Australiassa, maailmanympärireissusta, pyöräilystä Euroopan ympäri tai kävelystä Kiinan halki, niin kaikki nämä ovat sellaisia, että niihin ei tarvita minkään alan erityistuntemusta tai lottovoittoa. Varsinkin nykyään, kun internet ja matkustelemisen halpuus ovat tehneet matkustelemista huomattavasti helpompaa kuin ennen, on suurin osa maailmasta saavutettavissa pienellä suunnittelulla.Olen siitä onnekas (ja määrätietoinen, tekevä ihminen, joka ei jaksa vain leijua niissä päiväunelmissa), että olen jo toteuttanut kymmenittäin haaveitani. 

Olen haaveillut Espanjassa asumisesta, reppureissaamisesta Kaakkois-Aasiassa, yksin matkustelemisesta ja siskoreissusta Disneylandiin. Olen haaveillut talvien viettämisestä ulkomailla, Suomi-roadtripeistä ja ystävien kesken tehdyistä bilematkoista. Olen haaveillut paratiisirannoista kumppanin kanssa, telttailusta kansallispuistoissa ja seikkailuista Berliinissä. Paljon olen ehtinyt elää unelmiani, mutta maailma ja elämä on niin äärettömän mielenkiintoista, joten haaveita riittää kyllä vuosikymmeniksi eteenpäinkin. Ja se on ihanaa!

Ajattelin paljastaa muutamia haaveitani tulevaisuudelle. Haaveita on tietysti enemmänkin eivätkä nämäkään ole minkäänlaisessa tärkeysjärjestyksessä.Haaveilen Etelä-Afrikasta.

Narulelu maailmalla-blogia kirjoittava Elina paljasti vähän aikaa sitten, että he lähtevät toteuttamaan haavettaan safarista Afrikassa (ovat muuten toteuttaneet ennenkin niin huikeita unelmamatkoja että!). Kenenpä luonnosta pitävän ihmisen haave ei olisi safari Afrikassa? Unelma on siis joillain lailla ihanan kliseinen ja kyllä, minäkin haaveilen siitä.

Aloin haaveilla Etelä-Afrikasta lapsena luettuani maan historiasta ja Mandelasta, safarista taas luontodokkarien innoittamana, mutta olen ajatellut toteuttavani tämän haaveen "sitten joskus". Tämä haave on kuitenkin alkanut elää uudelleen kun alkuvuonna Espanjassa ollessamme keskustelimme kumppanini kanssa siitä, että luonto ja eläimet voisivat olla suuremmassakin osassa matkojamme. Etelä-Afrikka siis kiinnostaa paljon, joten jossain vaiheessa on ne liput ostettava ja lähdettävä tuohon suuntaan vaikkapa kuukaudeksi. Mieluummin lähivuosien aikana, eli ennemmin eikä myöhemmin.

Haaveilen siitä, että asun hetken Saksassa ja opin saksan kielen paremmin.

Pakkomielle voisi olla oikea sana kuvaamaan kiinnostustani Saksaa kohtaan. Viime vuosien aikana olen pistäytynyt maassa useasti, mutta viipynyt vain lyhyen hetken. Saksassa on helppoa piipahtaa, mutta oikeasti haluaisin samantien mennä sinne useammaksi kuukaudeksi, joten jo sitä haaveilemaani Berliinin visiittiä oli vaikeaa suunnitella, koska viikko tuntui niin turhan lyhyeltä. Ja olihan se, mutta koska tämä ei ole sellainen pakkohetinyt - haave, niin voisin hyvinkin tulevien vuosien aikana lomailla maassa enemmänkin viikkoa kerrallaan. Asumaan sitä ehtii sitten myöhemminkin, en näe tätä sellaisena juttuna, mikä olisi pakko kokea nuorena.

Haaveilen lentämisestä enkä nyt tarkoita lentokoneen kyydissä istumista.

Jos mietin mikä oli lapsena suurin haaveeni kaikista, vastaus olisi ollut lentäminen. Saatoin maata kesäisin nurmikolla haaveillen, että voisin vain nousta ilmaan ja kävellä talomme katolla, lentää puiden latvojen ylitse lintujen lailla ja lentää maailman ääriin. Lapsellinen haaveeni ei ole mihinkään muuttunut, vaikka siihen on tullut ehkä hieman realismia.

Mikä parasta, viime vuosina olen lehdistä saanut lukea, että lentoreppuja on jo kehitelty eteenpäin ja Uudessa-Seelannissa niitä pian myydäänkin kuluttajille!! En aio olla ensimmäisten joukossa siipiä itselleni ostamassa, mutta miettikääs nyt! Maailma kehittyy niin nopeasti, että parinkymmenen vuoden päästä saatan jo toteuttaa suurta unelmaani ja lentää kaupungista toiseen! Vaikka sitä lapsena tuli haaveiltua kaikenlaisista asioista, niin sitä tiedosti kuitenkin sen, että linnuksi ei voi muuttua. Joten en osannut kuvitella silloin, että joskus minä ihan oikeasti saan siivet ja nousen lentoon!

Laskuvarjohyppääminen oli myös vuosikausia haaveeni. Toteutin unelmani kolme kesää sitten.

Muutaman pienemmälläkin suunnittelulla toteutettavan haaveen ajattelin paljastaa: 

haluan käydä Flowparkissa Turussa huvittelemassa
haluan nähdä Porvoon sekä Rauman puutalot
haluan lähteä pitkän tauon jälkeen vaellukselle ja telttaretkelle kansallispuistoon
haluan matkustaa perhereissulle Lontooseen, Berliiniin tai johonkin muuhun kivaan kaupunkiin Euroopassa

Ensi talvena (ja mahdollisesti jo ennen sitä) toteutamme kauempana maapallolla olevan haaveen, joka on saanut odottaa toteuttamistaan jo joitakin vuosia. Siitä lisää parin päivän päästä!

Jakakaa ihmeessä teidän haaveitanne, olisi ihanaa kuulla! Joko niitä jo toteutuneita tai tulevaisuudessa tapahtuvia!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

21 kommenttia:

 1. Ihania haaveita! Ja niinkuin sanoit - nykymaailma ja meidan maailma on mahdollistanut sen etta ollaan siina etuoikeutetussa asemassa etta suurin osa matkailuhaaveista pystytaan toteuttamaan. Myos omasta puolestani voin lampimasti suositella Etela-Afrikkaa jossa muutama vuosi sitten paasin kaymaan - se on aivan upea maa kauniin luonnonsa ja ystavallisten ihmisten ansiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että suosittelet! Apua, matkakuume, matkakuume :D. Ja kyllä, ollaan niin etuoikeutettuja, meille on annettu niin mielettömiä mahdollisuuksia, että harva asia on meille mahdotonta (hyvässä ja pahassa).

   Poista
 2. Hauska postaus ja hyviä haaveita! Minä haaveilen ainakin valmistumisesta vaihto-opiskelun jälkeen ja työpaikasta joka vakinaistaisi tulot. Se taas mahdollistaisi reissailun useammin. Haaveilen muutosta ehkä Norjaan ja olisi ihanaa osata kieltä. Ihan hullu haave olisi matkablogi-yritys tai matkailualan työ. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun jaoit haaveitasi! Ovat myös kiehtovia :). Vautsi tuo Norjaan muutto! Ja blogi/matkailualan työ, se on kyllä ihana haave :)

   Poista
 3. Voisin kyllä samaistua noihin sun kaikkiin haaveisiin :) Afrikkaan olisi ihana päästä joskus, koska villieläinten näkeminen vapaudessa olisi mahtavaa! Mietin muuten vähän aikaa sitten, että jos saisin muuttaa Euroopassa johonkin tiettyyn maahan, niin se olisi varmasti eteläinen Saksa! Täällä Espanjassa asuminen on ollut huippua, mutta nyt kesällä on ehkä hiukkasen liian kuuma (tälläkin hetkellä mittari näytää varjossa +35) ja Baijerissa olisi upeat maisemat.
  Tuntuu että tällä hetkellä saan toteuttaa haaveitani ihan täysillä, koska Espanjassa asumisen lisäksi pääsemme syksyllä reissaamaan Costa Ricaan sekä Panamaan ja loppuvuodesta odottaakin muutto Ranskaan. Siitä ei olekaan sitten pitkä siirtymä sinne Etelä-Saksaan ;) Mutta haaveita pitää olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on kyllä haaveita tarpeeksi loppuvuodelle :D! Mutta mielenkiintoista kuulla, että oot ajatellut Saksasta noin! Mutta hyvin ymmärrettävää, voisin kuvitella, että viihtyisit Saksan luonnossa vallan mainiosti. Saksa olisi kyllä ilmastollisestikin hyvä vaihtoehto! Nojoo, talvet taitavat olla liian viileitä sielläkin, mutta on talvessakin puolensa :)

   Poista
 4. Kuulostaa niiiin tutulta :) mulla löytyy samanlaisia haaveita pitkä lista (joka myös kasvaa koko ajan). Pelottaa ettei kaikkea kerkeä nähdä ja kokea yhden elämän aikana! Tuota lomaakaan kun ei rajattomasti ole...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se! Kaikkea ei yhdessä elämässä ehdi :D. Mutta eipähän ainakaan kyllästytä :). Valaise sun listaas joskus, olis kiva lukea!

   Poista
  2. Hyvä idea. Aloitanpa sen heti. Ulkona ukkostaa eli eipä ole parempaakaan tekemistä:)

   Poista
 5. Ihana postaus ja kiitos, kun tulin mainituksi omien haaveiden toteutusten osalta :) Olen muuten asunut puoli vuotta Saksassa 20-vuotiaana. Saksan kielentaito ei kyllä parantunut yhtään :P Tuo lentäminen ilman lentokonetta olisi jotain ihan ylihienoa!

  Olen kyllä täysin samaa mieltä sun kanssa haaveiden toteuttamisesta. Niin monet niistä pystyy toteuttamaan, kun vaan näkee vähän vaivaa niiden eteen. Toki se voi tarkoittaa jostain muusta luopumista, mutta kuinka hyvältä tuntuukaan, kun jokin kauan toivoma asia toteutuu. Jään jännityksellä odottamaan mikä tuo teidän kaukomatkakohde on. Olen aivan varma, että se on jotain tosi hienoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikä, oot sielläkin ehtinyt asua! Nyt viimeistään sä oot mun matkailuidoli :D! Oot tehnyt niin huikeita juttuja.

   Haha, nähtäväksi jää mitä omalle saksalleni käy.. Tai ainakin espanjani on edelleen heikolla hapella, vaikka oon siellä kahteen otteeseen viihtynyt pidempään... Mutta mutta, eihän sitä tiedä :)

   Näinpä juuri! Kun on intohimoinen asiansa suhteen, niin se ajaa pitkälle. Itseasiassa sä oot meidän tulevassa matkakohteessa jo käynytkin, joten ei varmaan kuulosta niin huikealta lomapaikalta sulle :D

   Poista
  2. Vai että matkailuidoli :D Mä oon kato jo niin vanha, että olen ehtinyt tehdä kaikenlaista. Saksassa olin opiskelijavaihdossa ammattikorkeakoulun kautta. Veikkaan, että teidän seuraava matkakohde on Etelä-Amerikassa :)

   Poista
  3. Hah, mitään vanha ole, vaan hienosti aikasi käyttänyt :). Ei sillä, ettenkö itsekin olisi jo ehtinyt matkustella, havahduin vain tässä hiljattain, että sitä maailmaa on muuallakin kuin Euroopassa ja Aasiassa :D. Eli seuraava matkakohde ei ole näillä suunnilla (tai on, jos saatais yks viikonloppureissu varattua), vaan nimenomaan lännessä. Ei tosin ihan noin etelässä :)

   Poista
 6. Ihana teksti, niin totta ja hienoa juttuja.. me eletään niin eri aikakautta kun omat vanhempamme, eikä sitä edes uskalla tai osaa kuvitella minkälainen maailma on parinkymmenen vuoden päästä.. eihän me sillon olla edes vanhoja vielä, mutta varmasti monet asiat on erilailla :) Menee vähän abstraktiksi nyt, mutta Afrikka ja safarit on ruvenneet kiinnostamaan mua ihan uudella tavalla, varsinkin kun on tullut luettua hiljattain paljon Tansaniasta eri blogeista..
  jään odottamaan sun kauko-paljastusta myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ja tosiaan, vaikka sitä nuorempana niin kuvitteli, että silloin pitää mennä ja seikkailla, niin nyt sitä ymmärtää sen, että matkustella ja seikkailla voi läpi elämän :). Ei tämä harrastus ikää katso! Ei sillä, etteikö matkakuumetta olisi kiva lievittää aina kuin mahdollista, mutta että tätä hommaa voi kyllä jatkaa parhaassa tapauksessa vuosikymmeniä eteenpäinkin.

   Ja nää kaikkien matkablogit <3. Mutta ei kuule auta YHTÄÄN omassa matkakuumeilussa, haha. Sitä vain keksii koko ajan kymmenen uutta paikkaa, jonne on pakko päästä joskus.. :).

   Poista
 7. Minulla on ainakin yksi sama haave kuin sinulla: haluaisin asua Saksassa (tai Itävallassa) ja oppia puhumaan kunnolla saksaa. Toisaalta unelmoin samasta ranskan, ruotsin ja espanjan suhteen. :D Onneksi on vaihtoehtoja, niin todennäköisesti ainakin joku niistä myös toteutuu.

  Minusta sulla on hieno asenne siinä, että haaveilun lisäksi myös pyrit määrätietoisesti toteuttamaan unelmasi. Harmillisen moni tyytyy aina vaan miettimään, että "olisihan se kiva, mutta...".

  P.S. Lentoreppu?! Ihan huikeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että jaat saman unelman :). Ja koska vaihtoehtoja maiden ja kielten suhteen on useampi, niin eiköhän joku noista toteudu ennen pitkää! Itävalta ei varmasti olisi mikään huono vaihtoehto myös :). Maan kauneus, kieli ja sijainti ovat houkuttelevia.

   Asenne on kyllä merkittävä tekijä onnellisuudessakin, siitä ei pääse mihinkään. On kyllä harmi, että kaikki eivät jahtaa niitä omia unelmiaan niin tarmokkaasti ja näe omia mahdollisuuksiaan, kuka mistäkin syystä :/

   Tuo lentoreppu on kyllä niin mahtava!

   Poista
 8. Ihana postaus, jostain syystä nyt vasta bongasin sen! Voi, mulla on haaveita vaikka muille jakaa, vaikka paljon niitä olen jo toteuttanutkin. Maailman suhteen kun nälkä varsinkin kasvaa syödessä... Nyt Tansaniassa ollessani olen alkanut haaveilemaan myös Länsi-Afrikasta (etenkin Ghana kiinnostaa) ja ainoasta kolonialismilta välttyneestä maasta Etiopiasta. Mutta musta tuntuu, että seuraava kaukoreissu tulee suuntautumaan Lattareihin - Väli-Amerikka, pohjoinen Etelä-Amerikka, Kuuba ja Jamaika on poltellut Panamasta saakka, Karibia oli niin kaunis! Yksi reissuhaave löytyy myös vähän lähempääkin tämänhetkisestä sijainnista ja se toteutuu parin-kolmen viikon päästä :) Reissuihin liittyviä haaveita on kyllä ehdottomasti oppia sujuva espanja (vaihtarivuosi toivottavasti tekee tehtävänsä tulevaisuudessa) ja oppia edes jokseenkin kelvollisesti surffaamaan.

  Flowpark kuulostaa muuten mielenkiintoiselta Suomi-kohteelta, kirjoitathan siitäkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Laura! Nälkä tosiaan kasvaa syödessä, varsinkin mitä matkailuun tulee :). Kiva kun jaoit haaveitasi! Tutustuin pari vuotta sitten etiopialaiseen naiseen, minkä jälkeen on omakin mielenkiinto maata kohtaan herännyt. Olisi huippua lukea sun kokemuksistasi siellä!

   Siistiä, että pääset kohta toteuttamaan lisää haaveitasi :). Ja juu, kun Flowparkkiin päästään, niin kirjoitan ehdottomasti!

   Poista
 9. Ihania haaveiluja!:) Matkakärpäsen purema on paha, koska siitä taudista ei ikinä pääse eroon.. Ja se on ihan totta, että unelmat saa vaihtua ja usein vaihtuukin. Itsekin olen haaveillut Australiassa asumisesta, vapaaehtoistyöstä Afrikassa enkä ikinä ole ollu kovin kiinnostunut Aasiasta. Mutta kappas vain viime syksynä kysyin itseltäni, että miksi en? Enkä keksinyt mitään järkevää syytä ja oikeastaan keksin montakin paikkaa, jotka minua kiinnostaisi, vaikka Japani ja Kiina ei ole niistä ne suurimmat. Ja kahden viikon päästä olen jo Phuketissa nauttimassa aamupalaa:) Hyvä tehdä välillä unelmakatsastus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiitos Karoliina kun jaoit haaveitasi! Ja kiva kuulla, että olet tuolla lailla kyseenalaistanut unelmiasi! Oon muuten niiiin innoissani seuraamassa sun matkaas! Oi että, siitä tulee hienoa :).

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!