Kyllä on nätti kaupunki tuo Budapest! 

Neljä päivää kaupungissa menivät nopeasti. Matkan aikana kävelimme, kuljimme paljon julkisilla ristiin rastiin, söimme hyvää ja edullista ruokaa, kävimme Terror Háza-museossa, vietimme iltaa kaupunginpuistossa, seikkailimme Normafan metsissä Lasten rautatiellä ja kiersimme jotain rättikauppojakin.
Budapestissa oli meneillään festivaalit ja väkeä näyttikin olevan paljon liikkeellä. Esimerkiksi kaupunginpuistossa kuljeksin iltasella pari vuotta sitten kaikessa rauhassani kun tällä kertaa siellä oli tuhatmäärin ihmisiä. Puistossa juhlitiin Oktoberfestiä. Osa puistosta oli aidattua ja poikkeuksellisesti maksullista aluetta, muualle taas pääsi nauttimaan livemusiikista ihan ilmaiseksi. Ja juomaa (myös niitä alkoholia sisältäviä) ja ruokaa sai hakea eri kojuilta huokeaan hintaan.

Edullinen ravintolaruoka ja erinomaiset julkisen liikenteen palvelut ilahduttivat erityisesti. Ostimme julkisiin matkakortin viikoksi millä saimme liikkua mielin määrin. Bussiin, ratikkaan ja metroon tuli hypättyä spontaanisti ja vesibussillakin kävimme kierroksen tekemässä ja katselemassa Budapestia joelta.
Reissu oli onnistunut ja rentouttava. Budapest tuntui tutulta ja kotoisalta vaikka olen käynyt siellä vain kerran aikaisemmin. Sinne oli helppoa mennä ja helppoa olla. Takuuvarmasti lähden vielä joskus kolmannenkin kerran kaupunkiin! 


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!