Pyynikin näkötorni on yksi Tampereen suosituimmista nähtävyyksistä. Ja se todella on visiitin arvoinen!Tein tänään kävelylenkin Pyynikin ihanissa maisemissa ja nousin myös ylös torniin maisemia kuvaamaan. Tänään torniin oli ilmainen sisäänpääsy ja vielä kun ilma sattui olemaan mukavan syksyinen, niin väkeä oli paikalla melko paljon. En kuitenkaan pelästynyt ulos asti valuvaa jonoa, koska en ole ennenkään joutunut torniin pääsyä jonottamaan. Osasin siis päätellä, että jono on kahvilaan, joka on melkoisen suosittu. Joidenkin mukaan sieltä saa Tampereen parhaimmat munkkikahvit ja niiden munkkien takia Manseen matkustetaan kauempaakin.
Pyynikin näkötorni valmistautui vuonna 1929. Ennen nykyistä tornia Pyynikillä oli kuitenkin jo vuonna 1888 valmistunut puinen torni, mikä vaurioitui vuoden 1918 sodassa. Torni on vain 26 metriä korkea ja paikan päällä se ei kovin korkealta näytäkään. Sen sijaitessa harjun päällä, on ylhäältä kuitenkin melkoisen upeat maisemat Tampereen ylitse. Tornilta näkee Hervantaan asti. 


Ylhäällä on mukava katsella Tamperetta ja antaa mielikuvituksen lentää - miltähän kaupunki näyttää vaikkapa 50 vuoden päästä? Äskettäin valmistunut ja tässä kuussa avautuva korkea tornihotelli voisi antaa jonkinlaisia viitteitä tulevaisuudesta.
Torniin kipuaminen tai hissillä ylösnouseminen maksaa näiden ilmaispäivien ulkopuolellakin vain kaksi euroa. Keskustasta näkötornille ei ole matka eikä mikään, kävellen vain kaksi kilometriä Keskustorilta ja kuten kuvista näkyy, autollakin pääsee.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

12 kommenttia:

 1. Kavimme siella heinakuussa ja vahan pelastyttiin jonoa, mutta se oli joko vessajono tai kahvilajono - ylos emme saaneet seuraa. Munkki + kahvi olivat maineensa veroiset ! :) Ja maisemat erinomaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, kahvilaan (ja joskus vessaan) joutuu toisinaan jonottelemaan. Mutta ehkä se tosiaan kannattaa jos kerta munkkikahvit on maineensa arvoiset :). Mukavaa, että ylös pääsee nopeammin :)

   Poista
 2. Mäkin kävin tuolla kesällä! Tosi kiva paikka. :)

  VastaaPoista
 3. Tuolla tuli käytyä toissa kesänä, silloin kun olin ekaa kertaa tutustumassa Tampereeseen oikein kunnolla :) Maisemat oli kyllä upeat! Muistan vasta silloin tajunneeni kuinka paljon järviä Tampereen ympärillä onkaan. Ja ne alakerran munkit oli ehkä parhaimpia ikinä. Juuri niin rasvaisia ja sokerisia kuin munkkien kuuluukin olla :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin, että olitte tuolla kesällä :). Ja tosiaan, ylhäältä näkee hienosti järvien läheisyyden! Ja mielestäni kaupunkiakin on helpompaa hahmottaa kun sitä näkee korkeampaa. Siksi olenkin sitä mieltä, että tuolla kannattaa Tampereen reissulla käydäkin :).

   Haha, kiva myös kuulla, että munkit maistuivat! En ole itseasiassa itse syönyt niitä moneen vuoteen. Voisikin joku kerta päivitellä muistot Pyynikin munkeista :). Tykkään syödä omat munkkini Laukontorilla, mutta huomattavasti suurempi fanikunta on Pyynikillä :)

   Poista
 4. Kotikaupunki Tampere kutsuu ensi viikolla, jee jee jee!! Näkötorni on meidänkin listalla, mieheni ei ole ollut pitkään aikaan Suomessa eikä ole IKINÄ syönyt tuolla munkkeja. Asia mikä on ehdottomasti korjattava... :) Itsekin olen viime vuosina käynyt vain munkeilla, en itse tornissa, mutta tämän jutun jälkeen täytyy kyllä kivuta kameran kanssa torniinkin. Kiva postaus näin kotimaan-matkakuumeiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kuinka mahtavaa! Tervetuloa Tampereelle :). Syökää ehdottomasti munkkeja ja nouskaa torniin. Kuvia odotellessa!!

   Poista
 5. Upeita maisemakuvia ihanasta Tampereesta! Tuolla olen itse käynyt vain pari kertaa, vaikka Tampereella on vietetty 20 vuotta... häpeä! Pitää kyllä käydä tuolla uudestaan ihastelemassa maisemia. Ja munkilla, heh! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mene ihmeessä! Maisemia on niin kiva kattella korkeampaa vaikka tuttuja olisivatkin. Tampere on kyllä ihana ja kaunis!

   Poista
 6. Onpahan nää vaan hienot maisemat! Täytyy selvästi ottaa stoppi tuonne seuraavan tilaisuuden koittaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa, ehdottomasti! Tampereen hahmottaa mukavasti kun katsoo sitä tuolta korkeuksista :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!