*Kirjoitettu yhteistyössä CupoNationin ja Ebookersin kanssa.*

Kuluneena syksynä on blogin puolella ollut rauhallisempi tahti, mutta uteliaisuuteni tai kaukokaipuuni ei ole mihinkään hävinnyt. Välillä sitä on mietitty sekä varmistuneita reissuja (keväällä 2015 luvassa Yhdysvaltoja ja paljon Eurooppaa!) että haaveiltu äkkilähdöstä jonnekin Aasian suuntaan.

Lentoja on katseltu erityisesti Borneoon, muualle Malesiaan sekä Thaimaahan. On jo hetken pyörinyt mielessä parin viikon reissu auringon alle ennen joulua. Yhteistyötarjous CupoNationilta tuli melko hyvään saumaan, koska Ebookersin sivuilla on vietetty viime päivien aikana aivan liikaa aikaa, hyviä lentoja ja tarjouksia kyttäillen..Tutustuin CupoNationiin keväällä tai kesällä ensimmäisen kerran ja mikäli yritys ei ole tuttu, niin CupoNation siis tarjoaa erilaisia alennuskoodeja verkkokauppoihin ja myös Ebookers on heillä listattuna. Tällä hetkellä Ebookersilla on lukuisia hotelli- ja lentotarjouksia tarjolla CupoNationin sivuilla. Alennukset saa käyttöön sivuilla olevien linkkien kautta.

Kiinnostun helposti kaikenlaisista alennussivustoista, tarjoushaukka kun olen, joten noitakin sivuja olen välillä selaillut. Olen huono sitoutumaan mihinkään yhteen sivustoon, koska ostan usein sieltä mistä halvimmalla saan ja tämähän aina vaihtelee suuresti. Toki olen koko ajan enemmän ja enemmän alkanut arvostaa palveluissa muutakin kuin hintaa ja tämä pätee myös nettikauppoihin. Homman pitää toimia helposti tai minä klikkaan itseni toiselle sivustolle. Ja tästä päästään Ebookersiin.
Itsehän etsin lentoja nykyään kolmella tavalla: kyttään tiettyjen lentoyhtiöiden sivuja ja tarjouksia, seuraan tarjouksista tiedottavia nettisivuja sekä käytän eri varauskoneita lentojen etsintään. 

Ebookers ei ole täydellinen, kuten ei mikään muukaan vastaava sivusto, mutta sillä suurena vahvuutena on se, että voin etsiä lentoja vapaammin; en välttämättä halua lähteä paluumatkalle samasta kaupungista kuin minne olen laskeutunut. Monien varauskoneiden ongelma on harmikseni se, että jos haluan vaikkapa lentää Thaimaahan, mutta lähteä takaisin Suomeen Malesiasta, en pysty etsimään lentoja heidän sivuiltaan helposti ja nopeasti.

Viimeksi kun varasimme kaukomatkojen lentoja, eli alkuvuoden lentomme Miamiin ja takaisin, käytimme nimenomaan Ebookersia. Tuolla reissulla laskeudumme Miamiin, mutta lähdemme takaisin kotimatkalle Fort Lauderdalesta. Tämä sopii meille paremmin kuin hyvin, koska kun lähdemme Miamista johonkin suuntaan (matkasuunnitelmat vielä tekemättä), niin meidän ei tarvitse palata sinne takaisin, vaan saamme viettää viimeiset päivämme uudessa ympäristössä Fort Lauderdalen seudulla ja lähteä paluumatkalle sieltä. Tällähän reissulla näiden kahden lentokentän välinen matka on lyhyt, mutta tilannehan vain korostuu mitä pidempi välimatka on kyseessä. Esimerkiksi kun suunnittelin huvikseni visiittiä Kaliforniaan, yritin etsiä lentoja niin, että saapuminen ja lähtö olisivat olleet eri kaupungeista, Los Angelesista ja San Franciscosta, koska näiden kaupunkien välimatka on monta sataa kilometriä.
Lisäksi sivustolla oleva useamman stopin käyttäminen mahdollistaa stopoverit, joiden aikana ehtii kaupungillekin. 

Lennän toisinaan ihan mielelläni vaihdollisilla lennoilla. Sillä lailla pääsen huolettomammin käymään useammassa paikassa ja yleensä vielä samalla hinnalla tai paljon halvemmalla. Aina vaihtoja ei kuitenkaan pysty muokkailemaan helposti vaan pitää tyytyä siihen mitä saa, näin siis silloin kun matkustaa budjetilla. Itse kuitenkin pyrin mahdollisuuksien mukaan vaikuttamaan lentoaikatauluihin sekä maassaoloaikaan ja haluan pystyä etsimään lentoja useamman stopin kautta.

Miamin matkallakin sain fiksattua lentoja Ebookersilla niin, että meillä on puolen vuorokauden stopover sekä Philadelphiassa että Lontoossa ja tietenkin päiväsaikaan. Pääsemme tekemään minimatkat näihinkin kaupunkeihin halvemmalla hinnalla kuin suorilla lennoilla ja samalla hinnalla kuin lyhyemmillä vaihtoajoilla, joten mikäs sen mukavampaa. Tietenkään puolessa vuorokaudessa ei ehdi kokea kaupunkia ja muutenhan matkustankin mielelläni ajan kanssa, mutta puolessa vuorokaudessa ehtii kyllä kokemaan hauskan, erilaisen päivän. Ja se on jo riittävä syy siihen miksi vaihdolliset lennot saavat minut toisinaan hyvinkin iloiseksi!

Mites te muut, suositteko suoria lentoja vai vaihdollisia? Entäs käytättekö Ebookersia tai muita varauskoneita lentojen etsinnässä?Tekstissä olevat kuvat olen ottanut Espanjasta, minne lensimme talvea pakoon vuosi sitten näihin aikoihin. Vanhojen matkakuvien selailu silloin tällöin on rentouttavaa, vaikkakin kaukokaipuuta nostattavaa puuhaa. Toinenkin matkailuun liittyvä vuosipäivä on tässä marraskuussa, siitä lisää parin päivän päästä!

Tämä kirjoitus on kirjoitettu yhteistyössä CupoNationin ja Ebookersin kanssa.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

10 kommenttia:

 1. Mulla on ebookers ihan eka paikka mistä lähen liikkeelle aina. Oon tottunut käyttämään sitä ja mulle se on helppokäyttöisin kaikkiin muihin sovelluksiin verrattuna. Miamin lennot loppuvuodelle tuli myös ostettua ebookersilta, american airlinesin omat sivut oli kalliimmat ja lentoajat ei niin hyvät. :) Oon myös yrittänyt käyttää esim rantapallon lentohakua mitä monet kehuu, mutta tykkään eniten ebookersista. <3 Ihana vuodatus tuli. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, että mihin tottuu niin siihen helposti tykästyy ja jää. Varsinkin siis silloin kun hommat pelittävät :). Hauska kuulla, että sinäkin ostit lennot Miamiin Ebookersin kautta! Ei ihan samaan aikaan olla, mutta mukavasti molemmat tässä talvella :). Tykkään itse myös Rantapallosta, usein sieltä kautta löytyy edullisia lentoja, mutta niiden lentojen etsiminen on hankalampaa ellei ole tiedossa tarkkoja päivämääriä. Eli oikeastaan käytän sivua enemmän ns. backuppina hintojen tarkistuksessa.

   Poista
 2. Olen pitkään kytännyt lentoni Skyscannerin kautta. Täytyy myöntää, etten juokse hulluna tarjousten perässä ja jaksa päivä tai viikkotolkulla vertailla hintoja ja tuloksia, mitä eri hakukoneet suoltavat. Suosin myös mahdollisimman suoria lentoja koska en juuri nauti lentokentillä pyörimisestä.

  Välillä on käynyt tuo pysähdyksen teko mielessä, mutta koska esim. edullisimmissa lipuissa on yleensä tosi tiukat ehdot ja stopoverin tekeminen vaatisi jo enemmän suunnitelmallisuutta (ja mahdollisesti yhteydenottoa lentoyhtiöön) niin ovat ne sitten toistaiseksi jääneet.. Mutta kieltämättä ne olisivat kiva ja helppo keino saada ns. kaksi kärpästä yhdellä iskulla. :) Tietysti jos on vain pitkä vaihto ja mahdollisuus poistua kentältä välissä (itseasiassa en oikein edes tiedä miten tämä käytännössä menee, voiko sieltä vaan häipyä ja tulla takaisin myöhemmin?) niin jossain sellaisessa kohteessa missä lentokenttä on lähellä kaupunkia ja nähtävää niin olisi varmaan ihan helppo toteuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skyscanner on hyvä myös! Tosin heidän mobiilisovellus (ainakin minulla) toimii toisinaan epäluotettavasti mikä on harmi. Mutta varsinkin huvikseni etsin sieltä välillä lentoja.

   Ja mikäli ei tosiaan ole kiinnostusta vertailla lentoja ja tuloksia, niin sittenhän riittää yksi (tai kaksi) hakukone millä homma pelittää. Eihän siihen välttämättä kannatakaan käyttää aikaa, varsinkin kun säästö saattaa joskus olla vain satasen tai pari. On ihanaa kun nykyään edullisia lentoja löytyy melkeinpä etsimättäkin! Mutta sitten toisille meistä se lentojen etsiminen on jonkinlaista nykyajan aarteenmetsästystä missä rahansäästö on vain yksi osa-alue :D

   Tarkoitatko tiukoilla ehdoilla siis sitä, että liput eivät ole peruttavissa tai edes helposti / edullisesti muutettavissa? Vai jotain muuta myös?

   Ja juu, kyllä voi häipyä ja tulla takaisin. Tietysti tähän on rajoituksia esim. viisumeiden kanssa. Ja mikäli matkatavaroita on, niin kannattaa tietysti varmistaa asia erikseen varsinkin tietysti jos lennot eivät ole samalla lipulla. Itse reissaan käsimatkatavaroilla, joten ei ole tarvinnut koskaan huolehtia siitä, että matkatavarat siirtyvät eteenpäin.

   Ja tietenkin kannattaa olla jo etukäteen tietoinen siitä, että se lentokenttä on tosiaan lähellä, jotta pikareissut onnistuvat. Muuten se aika menee siellä lentokentällä (tai sen läheisyydessä). Parhaimmillaanhan lentokentältä pääsee hyvin nopeasti keskustaan (esim. Bremen, Barcelona, Malaga, Singapore), mutta sitten on näitä kaupunkeja, joissa liikenneruuhkat ja/tai lentokenttäjunan puute venyttävät kilometreissä lyhyenkin matkan pitkäksi.

   Poista
 3. Oman ylihintaisen Thaimaalentoni ostin nyt Momondon kautta. Tai Momondon kautta selvisi, että supersaverilta sai halvimmat liput joten sitten menin Ostohyvityksen kautta Supersaveriin, jotta saisin bonarit hyvitys-tililleni. Tarjoushaukka tässä myöskin, tosin kenties vailla lopullista pätevyyttä :) Meinaan olisi voinut kiristää, jossen olisi turruttanut aivotoimintaani hetkeksi, kun viikko lentojen oston jälkeen samat lennot maksoivat 100 e vähemmän! Är! Vaikka private browsing oli päällä, joten tätä omaa huonoa tuuria taas tämä.

  Tuo on kyllä hauskaa kun kaikilla on omat sivunsa mistä lentoja stalkkailee. Itse koitin myös Kayakkia, muttei sen kautta irronnut mitään halpaa Thaimaan suunnalle vaikka mitä vaihtoehtoja koitin pyöritellä. Live and learn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Momondolta en oo ite koskaan ostanut, mutta sivuilla kyllä toisinaan käynyt kuitenkin kokeilemassa. Ulkonäöllisesti muuten miellyttävät silmää! Supersaver on kiva.

   Voi kyllä hetken harmittaa kun lentojen hinnat laskevatkin.. Muistan kanssa kun ostin kerran lennot ja hinta tippui melkein puolella kuukauden päästä, tosin kyse vain kymmenistä euroista, mutta silti :D. Eihän noita kyllä kannata jäädä surkuttelemaan, on kuitenkin kivaa saada se matka varmistettua, jotta pääsee majoitustakin sitten miettimään tai muuten aikatauluja fiksaamaan.

   Ja on kyllä hauskaa kuulla miten muut lentoja etsii! Kayakia en oo itseasiassa käyttänyt itse ollenkaan, en muista olenko edes testannut sivua koskaan..

   Poista
 4. Mä olen tykästynyt Momondoon, siinä on musta moni juttu niin kohdallaan. Ebookersia olen myös joskus aikanaan käyttänyt, mutta joku siinä silloin tökki. Kayakia pitäisi testata, kun sitä on niin kehuttu.

  Kunnon stopover (ehkä ihan yö tai parikin, mutta päiväkin olisi jo hyvä) olisi tosi kiva. Ei ole tullut kokeiltua vielä. Pitää siis varmaan tsekata tuo Ebookers pitkästä aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit ja kerroit mielipiteesi! Kayakia voisin tosiaan minäkin joskus testata huvikseni :)

   Ja stopoverit on tosiaan mukavia! Yksi parhaimmista stopovereista on edelleen kun yövyimme yön Istanbulissa, hotelliyö meni lentoyhtiön piikkiin vaikka me tarkoituksella lennon varasimmekin pitkällä vaihtoajalla :). Ei haitannut lainkaan, oli hienoa tutustua Istanbuliin edes noin lyhyesti.

   Poista
 5. Mä olen itse asiassa usein saanut parhaan hinnan Kilroyn lentohaulla. Suurena apuna ovat olleet Kilroyn nuoriso-/opiskelijaliput, joihin valintani on usein kohdistunut, mutta peruslennoistakin Kilroy tuntuu antavan oikein hyvän hinnan. Noi nuorisoliput ovat halpoja ja antavat lisäksi oikeuden muuttaa lentopäiviä maltilliseen lisähintaan. Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse ostanut liput kerran vai kaksi Kilroyn kautta. Silloin olivat hyvän hintaiset, joten tartuin kiinni. Valitettavasti nuorisolippuihin olemme olleet jo muutaman vuoden liian vanhoja :D. Muuten Kilroyta varmaan tulisikin käytettyä enemmän.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!