Se olis sitten marraskuu, entinen inhokkikuukauteni. Viime vuonna meillä varsinkin oli hyvin hauskaa, mehän vietimme viimeksi koko kuukauden muilla mailla, auringon alla. Ja reissuja ulkomaille on luvassa tänäkin vuonna, jippii!



Kuukausi on muutenkin täynnä kaikenlaista hauskaa, joten en oikein voi olla tykkäämättäkään tästä marraskuusta. Varsinkaan kun Tampereella satoi muutama päivä sitten kunnon kinokset lunta! Talvi ei olisi voinut alkaa kauniimmin.

Olen viettänyt paljon aikaa Jyväskylässä mukavien ihmisten kanssa. Jännää, että reilu vuosi sitten tunsin kaupungista yhden ihmisen. Nyt sinne on pesiytynyt lukuisia ystäviä, kavereita ja tuttuja eri yhteyksistä. Muutaman päivän päästä suuntaan myös Helsinkiin moikkaamaan useampaa matkabloggaajaa ja loppukuusta on sitten luvassa parin viikon visiitti Thaimaahan. Siellä rentoudutaan luonnon ja ruoan parissa sekä tankataan D-vitamiinia parin seuraavan kuukauden varalle. Tosin voi olla, että hommia painan sielläkin, mutta kivahan se on vaihteeksi istua läppärin äärellä biitsillä, tämän olkkarin nurkkauksen sijaan.

Olen aika pirun innoissani lähestyvästä reissusta, liekö yllätys lainkaan. Suuntaamme Phuketiin, missä olen käynyt vuosia sitten. Jonkun rauhallisen paikan bongasimme kuulemma melkein tyhjällä rannalla. Skootteri tulee varmasti vuokrattua matkan ajaksi, jotta pääsemme vähän vaivattomammin liikkumaan ympäri saarta.





Reissua ennen ja reissun jälkeen minulla on tosiaan melkoinen draivi päällä lukuisten eri asioiden kanssa. Joskus ihmettelen miten voi olla olemassa ihmisiä, joilla on tylsää. Itsehän tykkään ottaa iisisti ja nautin suunnattomasti siitä, että säännöllisin väliajoin en tee mitään sen kummoisempaa. Kannatan siis kaikenlaisia aatteita hitaan matkustamisen ja minimalismin nimissä, mielestäni ajatteleva ihminen tarvitsee aikaa vain olla, ilman minuuttiaikatauluja tai jatkuvaa häsläämistä. Mutta etteikö mielenkiintoista tekemistä olisi! Toiset ne kuulemma tylsistyvät jo lyhyen kesälomansa aikana. Voisin antaa puoletkin tästä mielenkiinnostani miljoonaan eri asiaan pois jollekin toiselle enkä silti ehtisi tässä yhden ihmiselämän aikana tylsistyä. 

Suurin hulinaa aiheuttava juttu on tietysti kouluni, opiskelut ottavat paljon aikaa, antaen samalla takaisin jonkinlaista henkistä pääomaa. Tässä syksyllä olen tosin ehtinyt turhautumaan useamman kerran: välillä mietin, että olen liian vanha taikka kokenut opiskelemaan nuorisolinjalla matkailualaa. Mutta sitten on niitäkin päiviä, kursseja, yksittäisiä tehtävänantoja sekä ihmisiä, jotka aiheuttavat ilon ja onnistumisen tunteita. Jotenkin kummasti myös huomasin tuossa jokin aika sitten, että Jyväskylä on melkoisen mukava pikkukaupunki. En haluaisi sinne kotiani pystyttää, mutta tiedän, että kaupunki tulee jättämään minuun jonkinlaiset jäljet siltikin sitten kun sen taakseni lopullisesti jätän.



Tällaista kuuluu minun marraskuuhuni. Ketäs muuta marraskuu ei ole masentanut? Vai joko alkaa pimeys vallata kaikkien mieliä?


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

16 kommenttia:

  1. Ihanan tunnelmallinen tuo ensimmäinen kuva! Ja miten mulla on kokonaan jäänyt tämä Thaimaan reissu huomaamatta? Pitäkäähän kivaa siellä :) Mä seuraan sitten perässä vähän myöhemmin, heh.

    Mulle tää marraskuu nyt tuli aika yllättäen. Perjantain lumi ei aiheuttanut mitään negatiivisia fiiliksiä (vaikka olikin hassua nähdä lunta vuoden tauon jälkeen), mutta tämä pimeys. Se jotenkin puuduttaa ja vaikka hommaa olisi täälläkin päässä joka sormelle ja varpaalle niin helposti sitä huomaa vaan hidastelevansa. Varsinkin omat kouluhommat on nyt niin tappavia, kyllä sen nyt vaan huomaa, että kun ei ole "koulua" enää niin muutaman esseen aloittaminen on niiiiin hankalaa. valivalivali :D

    Vaikka oikeesti mä varmaan saan paljonkin aikaan ja vielä kerkiää lukemaan ja katsomaan telkkua ja olemaan kavereidein kanssa. Silti on vähän sellainen tuuliajolla fiilis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerron tästä nyt ekaa kertaa, joten ehkä siksi :D. Varattiin lennot äskettäin, jippii! Naureskelin tossa, että meillä on (ehkä) kaks reissua suunnilleen samoihin maisemiin (Thaimaa sekä Berliini / Saksa = meiän matka vielä varmistumatta), mutta melkein peräkanaa :D. Jos siis hyvin käy, niin seuraan sitten taas vuorostani sua sinne Berliiniin :)

      Tutulta kyllä kuulostavat sun tuntemukset! Aamuherätykset ovat yleensä olleet mulle hankalia alkaen tästä marraskuusta pitkälle alkuvuoteen. Nyt on melko paljon sananvaltaa niiden kanssa, joten teen mieluummin aamuvuorojen/kurssien sijaan päivävuoroa, ihan vain ennaltaehkäisynä ettei se väsymys iske jatkossakaan :).

      Mutta kyllä se alkaisi vaikuttaa varmaan jo nyt jos olisi koko talven Suomessa. Luulen, että talvista on tullut oikeasti mukavia sen takia kun viimeiset pari talvea siitä on viettänyt vain osan täällä Suomessa. Sulla vaikutus varmaan käänteisesti siksikin suurempi kun et ollut täällä viime talvena lainkaan. Joten tuhannesti tsemppiä vaan tämän kanssa!! Onneksi kuitenkin on se sun Thaimaan reissu tulossa, joka kivasti katkaisee talven hetkeksi.

      Poista
    2. Hahaa, arvoitus ratkaistu! :D Mä jo mietin, että kuinka monia kirjoituksia mä missailen tässä. Mä jään sitten innolla odottelemaan Phuketin ja Thaimaan kirjoituksia, mun pitäisi juuri ostaa jatkolento Bkk-Phuket sillä eilen varasin meijän porukalle ekan hotellin Karon beachilta :P

      Ja kuulostaa mahtavalta, että voi vaikuttaa omaan lukujärjestykseen niin, ettei heti aamusta tarvitse mennä tukka putkella. Mulla alkaa nyt työharjoittelussa myös vaihe jolloin oon koululla analysoimassa mun kyselyn tuloksia seuraavat 3 viikkoa ja yleensä tietokoneluokat vapautuu vasta klo 11. Eli ehkä tällä myös saan vähän välteltyä sellaista täydellistä nuupahtamista :)

      Poista
    3. Ai niin siis tekin suuntaatte nimenomaan tuonne! Ei mutta vähänkö hauska juttu :D. Ja täysin sama juttu, tosi mielenkiintoista lukea sitten sun Thaimaa-juttuja taas kun on ite ollut samoissa maisemissa.

      On kyllä mahtavaa! Tai sanotaanko niin, että koulun kurssien ajankohtien kanssa valinnanvaraa ei mitenkään järkyttävästi ole. Mutta minä sovellan ja suunnittelen, joten pystyn valitsemaan koska olen paikalla ja koska en :D. Kuulostaa kyllä tosi hyvältä sun kolmen seuraavan viikon suunnitelmat, oot sitten vähän pakotettunakin tekemään päivisin hommia aamun sijasta :D.

      Poista
  2. En ole itsekään kyllä yhtään syys ja/tai talvi-ihminen, joten siksi onkin hyvä ettei moisesta tarvitse enää kärsiä ;) Puolipilvistä ja +31, ai ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kiitos Aeon kun kommentoit! Löysin blogisi ja tulen paneutumaan teksteihisi pian! Itse rakastan syksyä ja pidän talvesta, mutta pienissä annoksissa :D. Joten 31 astetta ei kuulosta lainkaan pahalta ;)

      Poista
  3. Sullahan on tulossa melkoinen matkailutalvi, kun ensin Thaimaahan ja sitten vielä Miamiinkin! Ihanaa :) Mulla on vähän sama homma kuin sulla, että kaikkea puuhaa riittää niin paljon, ettei todellakaan ehdi tylsistymään. Enemmänkin ihmettelen mistä vuorokauteen voisi repiä lisää tunteja.

    Minäkin yritän päästä keskiviikkona paikalle moikkaamaan muita matkabloggaajia. Nähdään toivottavasti siellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä mahtavaa, että päästään tänäkin talvena reissaamaan ihan kohtuupaljon. Ja nimenomaan vähän pidemmälle kun viime talvi meni täällä Euroopassa (mikä oli kyllä todella ihanaa myös!) :)

      Ja mukava kuulla, että sullakin on enemmän tämä käänteinen "ongelma" asian kanssa :D. Olisi tosi kiva nähdä sua keskiviikkona, toivottavasti pääset tulemaan!! Oi että, nyt innostuin oikein kunnolla kun tajusin kuinka monia teistä bloggaajista pääsenkään tapaamaan ensimmäistä kertaa :)

      Poista
  4. Olen aina inhonnut marraskuuta yli kaiken, mutta nyt koitan ottaa ilon irti päivästä kuin päivästä. Kaikkea kivaa tekemistä on myös jo ollut ja tulee olemaan, joten eiköhän tästäkin päästä taas kohta yli :) Ja reissuhammasta on kolottanut jo jonkun aikaa, hieman lohdutusta toi tämän päiväinen Tallinnan reissun varaus joulukuun alkupuolelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvä täyttää kalenteri mielekkäällä tekemisellä niin pysyy mieli iloisena :). Joten kiva juttu, että sullakin kivaa puuhaa riittää. On aina ihanaa kun on matka odottamassa, mahtavaa, että pääset Tallinnaan! Mukavan tunnelmallinen paikka joulun alla.

      Poista
  5. Marraskuu ei masenna, kun sen viettää Las Palmasissa Gran Canarialla. Tosin ei myöskään joulu-, eikä tammikuukaan masenna, koska täällä olisi tarkoitus olla siihen asti, talvea paossa. Vaikkakin etätöitä tehden, kun ei tässä olla (vielä!) rikkaita, eikä myöskään eläkkeellä (vaan kolmissakymmenissä, kuten sinäkin).

    On muuten vaikeaa saada joulufiilis päälle ostareilla, kun niissä näkee joulukoristeita ja -kuusia. Mutta ei ole tarkoituskaan, kun en ole jouluihmisiä.

    Helmikuussa palaan mielelläni Suomeen hiihtämään aurinkoisille keväthangille (jos niitä on tänä vuonna luvassa, paitsi Lapissa tietenkin). Koko talvea en ehkä täällä olisi, ainoastaan pimeimmät (ja nämä pahimmat) kuukaudet. Pakkanen ja lumi kun ei haittaa, ainoastaan pimeys...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole Kanaria varmastikaan paha paikka talvehtia :). Etähommissa on tosiaan se ihana puoli, että niitä voi tehdä vaikka sieltä biitsiltä käsin ;). Tosin voihan sinne ulkomaille lähteä myös muutenkin työtä tekemään, joten kyllä Suomesta on helppoa pois olla talvi jos sen niin haluaa viettää. Ollaan onnekkaita me suomalaiset tässä suhteessa!

      Minulle tuli kyllä joulufiilis viime vuonna Espanjassa. Lunta ei tietenkään ollut, mutta valot ja kynttilät tekevät jo paljon.

      Toivottavasti on tosiaan lunta Suomessa tänä talvena! Viime vuosi vissiin oli vähän kehnompi sen suhteen. Saa nähdä miten käy!

      Poista
  6. Marraskuu ei varsinaisesti masenna, mutta huomaan olevani normaalia väsyneempi ja aamulla on vaikea saada itseään sängystä ylös. Jyvaskyla on tuttu kaupunki. Siellä asuttiin aikoinaan kuusi vuotta mieheni opiskelujen vuoksi. Olisimme ihan mieluusti kaupunkiin jääneet, mutta kun töitä ei ollut niin piti tänne pääkaupunkiseudun läheisyyteen tulla. Jyväskylällä on siis aina paikka sydämmessä :) Ihanilta kuulostaa tulevat matkasi. Monta joulua on tullut vietettyä Thaimaassa, mutta tänä vuonna ihan kotosalla. Ensi talveksi tiedossa Tukholmaa ja Barcelonaa. Niiden avulla yritetään selviytyä tästä pimeästä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Merja ettei kuitenkaan masenna! Näin talvella voisi kyllä esimerkiksi koulut ja virastot siirtyä talviaikaan ja avautua vähän myöhemmin kuin keväällä ja syksyllä :D

      Kuudessa vuodessahan kaupunki tulee jo hyvin tutuksi! Harmi, ettette tänne voineet jäädä. Mutta ehkä vielä joskus :)? Ja toisaalta reissut vanhoilla kotikulmilla ovat mukavia myös.

      Vaihtelu virkistää, on varmasti kivaakin olla välillä Suomessa joulu. Ehtiihän sitä sitten taas tulevina jouluina. Iso peukku Tukholmalle ja Barcelonalle! Jälkimmäisessä tulette varmasti näkemään aurinkoakin riittävästi, joten eiköhän noilla reissuilla talvi mene kepeästi :)

      Poista
  7. Siis hetkinen, onko Tampereella edelleen lunta!? Meillä täällä Norjassa ei sitä ole näkynyt ei kuulunut... Täällä alkaa hieman jo marraskuu tökkimään, lumenpuutteen vuoksi lähinnä ja ehkäpä myös siksi että nyt ei ole suunnitelmissa sen suurempia reissuja... Tai suunnitelmia on, mutta varauksia ei! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en ole muutamaan päivään ollut Tampereella, mutta lähtiessäni ei kyllä valitettavasti enää ollut. Jyväskylässä on metsässä vielä valkoista, mutta kinokset puuttuvat sieltäkin.

      Lumisuus kyllä tekee talven! Mutta eiköhän sitä vielä tule :). Jaahas, hyvä että on kuitenkin suunnitelmia. Siitähän se matka aina alkaa ;)

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!