Onko ulkona nyt talvi vai kevät?, kysyi saksan kielen opettajamme meiltä alkuviikosta. 

Aasialaisille ja eteläamerikkalaisille opiskelijoille ulkona oleva sää on talvea. Ei siellä näin kylmää yleensä koskaan tosin ole. Meille pohjoismaalaisille ulkona oleva lukuisat kukat, auringon paiste ja lämpö kielivät ehdottomasti keväästä. Karlsruhessa, joka on Saksan lämpimintä osaa, on kuitenkin vielä talvi kuten Suomessakin. Kevät alkaa täällä maaliskuun lopulla tai huhtikuun alussa.
Ulkona on kuitenkin ollut jo niin lämmintä ja keväistä, että vaikea tätä on talveksi suomalaisen kutsua. Terassit ovat täyttyneet ihmisistä jo pitkän aikaa sitten, puut vihertävät ja ballerinat ovat varsin sopiva kenkäpari kävelyreissulle.

Ulkoilmasta on nyt nautittu mitä on opiskeluilta ehditty. Käytännön asiat alkavat olla onneksi nyt paketissa, kaupungin asukkaaksikin kun menin vihdoinkin kaupungintalolle rekisteröitymään mukavan saksalaisen kanssaopiskelijan avustuksella. En olisi muuten varmaankaan vaivautunut, mutta kaupungin tarjoama tervetuliaispaketti - ilmainen julkisen liikenteen matkakortti, kirja ja jotain pientä kivaa - houkuttelivat paikan päälle menemään. Joudumme tosin toisen vaihto-opiskelijan kanssa tekemään vielä toisen reissun tuon lahjapaketin saadaksemme, koska ne olivat valitettavasti loppuneet kesken.Asunto on tosiaan löytynyt ja vaikka emme ole täällä kauaa vielä majailleet, niin kodilta tämä tuntuu. Kuten kaupunki muutenkin. Opiskelutkin ovat lähteneet hyvin käyntiin ja jossain kohtaa sitä aloitellaan viikonloppureissutkin lähialueen kiehtoviin kohteisiin. Kaikki on siis loistavasti.

Mukavaa kevättä sinulle missä sitten lienetkin.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että kämppä on löytynyt ja tunnutte kovin kotiutuneen sinne :) Kyllä nuo kuvat minunkin mielestä hyvin keväisiltä näyttää! Mukavaa kevättä sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan ihanaa, ollaan onnellisia tästä asunnosta. Mukavaa kevättä myös sulle Elina :)!

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!