Saksaan lähtö tuli hieman yllättäen. 

Onhan tästä reissusta tiedetty, mutta niin vain oli kaikenlaista muuta mietittävää lähtöä edeltävillä viikoilla. Kaikki asiat, apurahoista kurssisuunnitelmiin, vuokralaisen etsintään ja muihin käytännön järjestelyihin, olivat avoinna vielä tammikuun puolella ja sittenhän koitti reissumme Floridaankin. Nyt ollaan jo Karlsruhessa, mutta siltikin asiat ovat vähän sinne päin. Kurssiaikataulut eivät ole lukkoon lyötyjä ja sitä asuntoa ei ole vieläkään löytynyt.
Karlsruhesta asunnon etsiminen, erityisesti kohtuuhintaisen, vaikuttaa olevan lähes mahdotonta ja huolimatta monista kymmenistä tai sadoista sähköposteista, joita olen laittanut menemään, ei meillä vieläkään ole pidempiaikaisesti kattoa pään päällä. Varasimme ensimmäiseksi viikoksi huoneen asunnosta 200 eurolla ja täällä sitä on ensimmäiset päivät asuttu. Asunto on soma ja vuokraajamme mukavia, mutta mieli halajaa jo omaa kylppäriä ja keittiötä. Ei tämä sosiaalisten ihmisten nurkissa pyöriminen ole se minun juttuni enää paria päivää pidempään. Kaipaan jo nyt sitä, että voin liikkua kotona vähissä vaatteissa, jättää astioita keittiöön tiskaamatta ja höpötellä tai katsoa leffoja iltasella ihan vain Tonin kanssa kaksin. Toivottavasti se oma pesä siis löytyy pian!

Vaikka asunto on löytymättä ja tekemistä on paljon, niin Karlsruheen on kuitenkin vähän ehditty jo tutustua. Ensitunnelmat Karlsruhen kaupungista ovat positiiviset. Kivoja, persoonallisia kuppiloita on ainakin jo löytynyt, rakennuksissa on vähän väriä sekä yksityiskohtia ja ihmiset vaikuttavat mukavilta. Ilma on vielä hieman viileä, mutta lämmin kevät on ehdottomasti ihan kulman takana.
Blogi päivittyy seuraavien viikkojen ajan vuorotellen vielä julkaisematta olevien Floridan kertomuksiemme osalta sekä reaaliaikaisemmin uusilta kotiseuduilta. 


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Paljon tsemppiä asunnonhakuun ja ihanaa alkavaa kevättä! Täällä odotellaan jo innolla lisää kuulumisia Saksanmaalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Tsemppi auttoi, koska nyt on asunto löytynyt :). Ihanaa alkavaa kevättä myös sulle!

   Poista
 2. Hoo, tsemppejä sinne Saksaan! Toivottavasti asunto löytyy ja voi iskeä nallehousut jalkaan (eli siis kotihousut) :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos Katja! Onneksi löytyi kämppä, vihdosta viimein, melkein ehdin masentua :D. Ny on nallehousut (wtf :D) jalassa ja voi ottaa rennosti! Hauskaa loppuviikkoa :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!