Karlsruhen ja ympäristön julkinen liikenne saa minulta kyllä paljon kiitoksia. Kiitos lähtee myös kaupungille, joka tarjosi meille opiskelijoille julkisen liikenteen matkalipun koko seudulle kuuden kuukauden ajaksi. Lipusta on otettu ilo irti ja olen sen turvin matkustellut ympäri Karlsruhea ja lähikyliä.

Kiirastorstaina nousin ratikkaan numero S1 ja kuljin koko matkan päätepysäkille asti, Bad Herrenalbiin. Bad Herrenalb on suloinen 7200 asukkaan kylä Black Forestin pohjoispuolella. Matkaa Karlsruhesta on noin 30 kilometriä ja ratikalla huristellessa aikaa menee noin 45 minuuttia. 


Kylän otin suunnaksi myös puhtaasti uteliaisuuttani, mutta etenkin sitä ympäröivän luonnon takia. 

Heti kylään päästyäni lähdinkin tarpomaan metsään ja tein siellä muutaman tunnin kävelylenkin. Lintujen laulu oli musiikkia korvilleni! Lähtiessä ohitin yhden suloisen pariskunnan ja yhden talon pihamaalla moikkasin isäntää, mutta muuten ei ihmisiä juuri näkynyt. Aiemmin päivällä oli satanut ja metsähän on melkeinpä parhaimmillaan sateen jälkeen.
Muutaman tunnin lenkin jälkeen päädyin takaisin hiljaiseen kylään. Autoja kulki kylän lävitse, mutta muuten porukkaa oli ulkona vähän. Osa liikkeistäkin olivat sulkeneet jo ovensa ja ne, jotka olivat avoinna, olivat lähes tyhjillään. Täysin hiljaista kylässä ei silti ollut, lintujen laulu kuului voimakkaana keskustassakin. 
Kovin oli soma kylä, kauniita rakennuksia tuli useampia vastaan. Päästyäni rautatieaseman läheisyyteen takaisin, näkyi niitä ihmisiäkin vähän. Kävin kurkkaamassa millaiselta rautatieaseman vieressä sijaitseva kylpylä näyttää. Siinä vaiheessa sormia paleli ja kuuma kylpy kieltämättä houkutteli, joten melkein kävi kateeksi uima-altaissa polskivia. Kylpylän sijaan otin kuitenkin suunnaksi taas rautatieaseman ja palasin takaisin Karlsruheen.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!