Viime viikolla huristelin Flixbussilla Müncheniin päivämatkalle. 

Tämä oli ensimmäinen kertani Münchenissä, kaupungissa, jossa olen jo pitkään halunnut käydä. Päätin siis mennä sinne vain fiilistelyreissulle sekä vierailemaan pikaisesti tiede- ja tekniikkamuseossa, Deutsches Museumissa, jossa olen myös halunnut käydä jo pidemmän aikaa.
Kaupungiin saavuttua suuntasinkin melko suoraan museoon. Vierailu kannatti! Museossa on paljon nähtävää ja kolmen euron opiskelijalippuni oli jokaisen sentin arvoinen. En jaksanut käydä koko museota lävitse, koska halleja oli niin monia. Omat osastonsa oli ilmailulle, valokuvauksen historialle, astronomialle ja niin edelleen. 

Mukavaa museossa oli se, että monia asioita pääsi itse kokeilemaan ja esillä oleviin laivoihin ja koneisiin sai koskea. Jos jotain museoissa inhoan, niin lasivitriinejä. Ne ovat tottakai tarpeen arvokkaiden esineiden näyttelyissä, mutta itseä ei oikeastaan ne pienet esineet niin kiinnostakaan museoissa. Menen museoihin oppimaan, ihastelemaan sekä kokeilemaan, joten ilahdun mikäli asiat osataan esittää mielenkiintoisesti.
Museon jälkeen suuntasin kaduille kävelemään ja tutkimaan kaupunkia lisää. Päädyin johonkin hienoon puutarhaan, missä mies soitti klassista musiikkia ohikulkijoiden iloksi. Siihen ympäristöön musiikki sopi täydellisesti, soittaja oli paikkansa loistavasti valinnut. Ilma oli kuitenkin viileä ja minulla hieman liian vähän vaatetta päällä, joten puistoilemaan en jäänyt.
Keskustaan palatessani tuli ihasteltua rakennuksia ja käytyä kahvikupposella. Aiemmin olin kävellyt niin ihmisistä tyhjillä kaduilla, että ehdin jo ihmetellä olenko isossa kaupungissa lainkaan. Keskustassa sitä väkeä ja palveluita sitten riittikin. Käveleminen alkoi jo painaa, joten kahvikupposen jälkeen suuntasin ajoissa rautatieasemalle katselemaan aseman vilinää.


Münchenistä jäi hienostuneen kaupungin kuva. Pidin sitä klassisen kauniina, mutta jäin myös kaipaamaan särmikkyyttä. En kuitenkaan päivässä pitkälle ehtinyt, joten joskus voisi olla paikallaan mennä tutkimaan ympäristöä tarkemmin. Erityisesti kesällä uskon puistojen ja terassien näyttävän kaupunkia upeimmillaan. Lähellä Müncheniä olisi myös metsää sekä kauniit järvet Ammerseen ja Starnberg, niihin maisemiin on pakko joskus päästä.

Oletkos käynyt kaupungissa?


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

17 kommenttia:

 1. München, unsere Liebe! Olemme käyneet kaupungissa ehkä 11 kertaa ja kaikki valokuvat olivat tutuista paikoista. Baijerilaisethan ovat muiden saksalaisten mielestä ilmeisesti olevinaan vähän "parempaa porukkaa". Meille se on ollut mukavan mutkaton kaupunki, johon jäyhä suomalainenkin on sopeutunut reissuillaan mainiosti. Olet oikeassa, että kesällä München(kin) on kauneimmillaan puistojen ja terassien myötä. München, portti upeaan järvien ja alppien Baijeriin! Pääsisikö tuolla mainoslauseella töihin Münchenin turistitoimistoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, te olette ehtineet vierailla useasti! Mutta en kyllä ihmettele, varsinkin kun lähistöltä löytyy upeaa luontoa ja tiedän, että te tykkäätte. Seuraavan kerran voisikin mennä keväämmällä tai kesällä niin pääsisi nauttimaan ulkoilmaelämästä :).

   Poista
 2. En ole ite Münchenissä lentokenttää pidemmellä käynyt, mutta näistä sun kuvista tuli jotenkin kovasti mieleen Bryssel :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva kuulla! Brysseliin houkuttaisi mennä jossakin kohtaa. Itselle tuli vähän Münchenistä mieleen Wien, mutta vierailu sinne oli aikanaan niin lyhyt, että tiedä sitten onko näillä kaupungeilla oikeasti paljoakaan yhteistä :). Mutta juurikin sellainen hienostunut / tyylikäs kaupunki München mielestäni on.

   Poista
 3. Itseasiassa Münchenissä on kaksi Deutsches Museumia, keskustan Museum Inseln (museosaari) ja ilmailuun keskittynyt kaupungin ulkopuolella Schleissheimissa, missä on myös hieno linna. Siitä on sitten lyhyt hyppy historian kauhuoppituntiin Dachauhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpäs tiennytkään, kiva ja kiitos kun kerroit :). Laitetaan ylös seuraavia reissuja varten!

   Poista
 4. Mä olen käynyt Münchenissa pikaisesti ja musta se muistutti enemmän Wieniä kuin Brysseliä - ja toisaalta oli ihan omanlaisensa fiilis. ;) Me ei kai muuta tehty kuin vähän kierreltiin ympäri kaupunkia, käytiin terassilla oluella ja kiivettiin kirkontorniin katselemaan lintuperspektiiviä. Olisi kiva käydä joskus uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama mielikuva itsellekin tuli, eli Wieniä muistutti. Teidän päivähän on kuulostanut kivalta. Olisihan tuolla vaikka mitä kivaa, joten samaa mieltä olen, toistekin voisi mennä :)

   Poista
 5. Olipa kiva lukea Münchenistä, se kaupunki on kiinnostanut jo kauan! Haaveilen nimenomaan sinne menemisestä joulun kynnyksellä, koska siellä on kuulemma ihan mielettömät joulumarkkinat :) Berliinissä oli muuten samantapainen tekninen museo kuin tuo mistä sä kerroit (sielläkin oli junia, lentokoneita, laivoja jne) ja mä tykkäsin siitä tosi paljon. Kerrankin jotain muuta kuin lasivitriinejä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen kuullut myös, jouluna on varmasti upean näköinen! Olisi kyllä kiva kokea München joulun alla. Ja muutenkin Saksa on kyllä pirun ihana joulumaa :)

   Meidän oli aikomus mennä Berliinissä käymään jossakin tekniikkamuseossa, mutta ei sitten ehdittykään. Todella kiva kuulla, että pidit! Toivottavasti ensi kerralla ehditään mekin sinne asti.

   Poista
 6. En ole käynyt, mutta pitäisi kyllä! Munchen saattaa olla kohteena joulutorivierailulle tänä vuonna. Saksa ei kyllä koskaan petä niiden suhteen :)
  Tosi kaunis kaupunki, tulee hiukan Wien mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, toivottavasti pääset joulun alla lähtemään! Varmasti upean näköinen silloin. Kuten Hannallekin vastasin, niin Saksa on kyllä hyvä maa matkustaa joulun alla. Todella tunnelmallinen! Ja hauska kuulla, että sinullekin tulee Wien mieleen :)

   Poista
 7. Olen käynyt itse Münchenissä vain neljän tunnin bissellä, heh, mutta tässä Saksaa reissatessa kiinnostus on toki noussut ja olisi kiva päästä tutkimaan kaupunkia paremmin! Berliinissä on masta mielestäni jopa vähän liian paljon särmää omaan makuun, joten München saattaisi olla enemmän mun juttu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saksa on kyllä niiiiiiin ihana maa, täällä paranee matkustella :). Tuossa tapauksessa München voisi tosiaan olla enemmän sun juttusi :). Paljon siistimpi kaupunki kuin Berliini, mutta mielenkiintoinen paikka siltikin! Niin eikös sulla ollut joskus vaihto tuolla tai jotain. Meidän piti käydä kaupungissa jo pari vuotta sitten kun siellä piti olla juurikin aikaa pyöriä ja käydä oluella tuommoiset 4 tuntia koneen vaihdon välissä, mutta lähtöpäivänä siirsivät meidät toiselle lennolle niin ei päästykään.

   Poista
 8. Noin kuukausi sitten tuli käytyä ekan kerran. Ehkei paras mahdollinen ajankohta hurmaantua kaupungista, mutta erittäin positiivinen kuva siitä silti jäi. Kaunis, hienostunut ja silti mutkaton, itselleni juuri sopivan kokoinen paikka. Ei silti jäänyt mitenkään sellainen fiilis, että pakko palata... Tiedä sitten, jos olisin käynyt kesällä, jolloin München on varmasti parhaimmillaan. Toistekin toki erittäin mielelläni lähden, jos joskus tulee asiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että jäi positiivinen kuva vaikka ajankohta ei välttämättä se kaikkein paras vierailulle ollutkaan. München näytti kyllä olevan mukavan kokoinen, ei liian iso etteikö kävellenkin pääsisi liikkumaan. Siitä tykkään!

   Aikalailla samat fiilikset jäi minullekin! Ei ole pakko sinne mennä uudestaan, mutta olisihan se kiva mennä jos sopivasti johonkin väliin sopii :). Varsinkin kun kaupungin muu ympäristö kuitenkin kiehtoo kovasti.

   Poista
 9. Vitsit että oon iloinen kun bongasin tän täältä sun blogista! Ollaan ensi viikolla lähdössä Lanshuttiin, noin 60km Münchenista ja tarkoitus olisi siis tutustua jälkimmäiseenkin :) Tuo museo kuulostaa kiinnostavalta ja piljetti on erittäin hyvässä hintahaarukassa!

  VastaaPoista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!