Viime viikolla Karlsruhessa järjestettiin mielenosoitus Studis gegen Pegida eli Pegidaa vastaan. 

Pegida on Saksan maahanmuuttopolitiikasta huolestunut liike, joka on saanut rasismista huolestuneet kansalaiset järjestämään omia mielenilmaisujaan liikettä vastaan. Maahanmuutto ja rasismi on ollut jo pitkään kuuma puheenaihe Saksassa, mutta erityisesti nyt täällä ollessani olen huomannut kuinka asia todella on monen huulilla.







Näitä mielenosoituksia on ollut jo useampia ja muutama viikko sitten muutama ihminen haavoittuikin, vaikka mitenkään kovin pahasti heille ei käynytkään. Tällä kertaa mielenosoitusmarssissa oli tarkoitus olla aiempaa enemmän osanottajia, joten koulukatumme suljettiin vandalismin pelossa liikenteeltä. Kadun varrella olevat rakennukset, eli myös yliopistomme, laitettiin kiinni iltakuudelta ja jalankulkijoita kehotettiin välttämään alueella oleskelua.







Me pääsimme tunneilta vähän ennen kuutta ja ratikka oli jo lakannut kulkemasta kadulla. Poliiseja seisoskeli kadun varrella suuressa määrin. Päätimme jäädä paikan päälle katselemaan hetkeksi mitä tuleman pitää. Olimme lopulta paikalla parisen tuntia pällistelemässä ja kuuntelemassa mielenosoittajien huudahduksia. Ystäväni käänsi minulle osan puheesta, joka aukiolla pidettiin. Hänkään ei kuitenkaan vielä puhu saksaa sujuvasti, joten suurin osa meni tietysti ohitse.




Loppuillan tapahtumat jäivät todistamatta, mutta ilta oli kuulemma hyvin rauhallinen. Seuraava kokoontuminen on vielä tämän kuun puolella. Itse en tosin ole sitä todistamassa, koska olemme koulun kanssa reissaamassa, mutta mielenkiinnolla jään seuraamaan tilannetta.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!